Quote du Jour | Vroaaaarr, bambam!

SargQdJ09

Mr Briatore was my manager as well as the team boss, he had my future in his hands but he cared nothing for it. By the time of the Singapore GP he had isolated me and driven me to the lowest point in my life. Now that I am out of that situation I cannot believe that I agreed to the plan, but when it was put to me I felt that I was in no position to refuse. Listening now to Mr Briatore’s reaction to my crash and hearing the comments he has made to the press over the last two weeks,” – Briatore cast aspersions on Piquet’s sexuality during last week’s Italian Grand Prix – “it is clear to me that I was simply being used by him then to be discarded and left to ridicule.”

De foutste sport aller tijden waar ultieme snelheid bijna enkel uit ultieme saaiheid bestaat, heeft een ideetje van onze webwereld gejat: de ban! Briatore, een kleurrijke tiep, geassocieerd met mafia en heul veul dinaro’s, heeft een rijder (boven aan het woord) verplicht om in een muur te rijden, en krijgt daarom een levenslang berufsverbot. Toiletten kuisen zal ie!
Heerlijk. Crashes zijn het enige wat die indicator van de wereldeconomie interessant maken (en het was een mooie!) en nu is het weer niet goed. Ruikt een beetje naar een soldaat weg van het front sturen omdat ie iemand vermoord heeft.

 1. 1

  Nounou Crachàt, je doet je naam eer aan. De vergelijking slaat als een tang op een varken. Crashen is in de Formule 1 geen doel en het opzettelijk en onnodig in levensgevaar brengen van je werknemers lijkt me geen lovenswaardig handelen. Waarom laat Carlos jou niet van het dak in een pierebadje springen (voor camera natuurlijk, exclusieve beelden!), dat is toch ongetwijfeld goed voor de kijkcijfers van Sargasso?

 2. 2

  Boys has been boys, Bismarck.
  Ik heb een neef rondlopen die al een tiental keren Parijs Dakar heeft gereden.
  Zijn verhalen, nounou – die slaan pas als een tang op het keurige denken, O Bismarck, – wie zijn naam ook eer aandoet.

 3. 4

  @2: Parijs-Dakar bestaat dan ook niet meer (en F1 is geen P-D). In de F1 wordt, en terecht, nogal hard opgetreden tegen opzettelijk crashen (Schumacher is al eens het hele WK uitgediskwalificeerd voor een mislukte poging een concurrent van de weg te duwen) en overigens ook tegen andere manieren van oneerlijke wedstrijdbeïnvloeding.

  Verder vind ik de vergelijking die ik in #1 stel een stuk beter passen dan de jouwe (wanneer kunnen we de duik verwachten?).

 4. 11

  Jamaar jamaar, in de F1 worden toch allerlei nieuwe technologieën (op efficiëntie, bruikbaarheid, effectiviteit) getest, die later dan weer hun nut kunnen bewijzen in de “normale” auto?

  /apologie

 5. 12

  formule 1 is zinloos, zoals alle sporten dat zijn. formule 1 is een prima zondagmiddag vermaak (of soms zondagochtend). Bij boksen vallen meer doden en bij wielrennen zal’t niet minder zijn. Bij boksen is het bovendien de bedoeling je tegenstander zo te beschadigen dat hij KO of TKO gaat. lijkt mij veeeeeeeel fouter.

 6. 13

  “formule 1 is zinloos, zoals alle sporten dat zijn.”

  Gooi alles maar op een hoop. Natuurlijk zijn niet alle sporten zinloos. De eerste sporten zijn ontstaan als training voor de oorlog, daar zat wel degelijk een goed nut in. Daarnaast zorgt sport er in veel landen voor dat de jeugd een beetje fit blijft (oa. basketbal is zelfs met dat doel uitgevonden). Tenslotte zorgt sport op TV ervoor dat men op zondagmiddag geen schadelijker tijdverdrijf gaat zoeken (zoals verfverdunner in de gootsteen gieten), al zou het natuurlijk nog mooier zijn als iedereen zondagmiddag zelf ging sporten.

 7. 17

  Formule 1 is inderdaad de saaiste racediscipline die er bestaat. Wie werkelijk om gemotoriseerde snelheidssport geeft – ik ben daar niet een van overigens, mijn sportieve voorkeuren zijn genoegzaam bekend – kijkt naar motorracen. Ook meer crashes trouwens.

 8. 18

  Alle sporten zijn zinloos, dus Formule 1 ook. Maar de gedachte dat liefhebbers naar Formule 1 kijken voor de crashes is een gedachte die alleen bij een Formule 1-tegenstander kan opkomen. Ik ben bijvoorbeeld heel blij met de danig verscherpte veiligheidseisen in de Formule 1. Dat heeft de afgelopen jaren zwaargewonden *en* doden gescheeld, waardoor mijn kijkplezier danig is toegenomen.

  De voetballiefhebbers zitten ook niet naar het voetballen te kijken in de hoop dat er iemand levenslang ongelukkig geschopt wordt of dat toeschouwers omkomen door een dichte poort, een brand of een omvallende muur.

 9. 19

  Kewl, fouter dan vechthonden op beren afsturen, gevangenen met leeuwen laten vechten, palingtrekken, stierenvechten.
  Wat zijn jouw criteria om ergens je oordeel ‘fout’ op te plakken?

 10. 21

  zteil, asjet over mijn “foutste sport aller tijden” uitspraak hep, gelieve ze te lezen in functie van een milieuliefhebbend weblog als Sargasso.
  Verder sporten we wat af met beren, palingen, stieren en leeuwen.

 11. 22

  Ook na nog eens lezen zie ik niet waar mn ‘fouter dan’ betrekking op kan hebben behalve de openingszin na de quote. Jij wel?

  Je hebt nog geen antwoord gegeven over wat je criteria zijn, of is dat je antwoord? Ik ben namelijk ook milieuliefhebber en bovendien motorsportfan want ik zie geen tegenstelling maar zou het graag weten als ik fan ben van een sport die zoveel ‘fouter’ is dan andere, qua milieu dan. Dat meen ik.

  Als het slechts om een incrowd grapje zonder onderbouwing gaat zie ik enige overeenkomst met bv een GW oid, alleen aandacht aan de ‘tegenpartij’ geven als er iets negatiefs van te maken is. Een andere incrowd gniffelt dan bv hardop om een woord als kopvoddentax.