Quote du Jour – Vlaamsche Tetten

Quote du JourU dacht alles gezien te hebben in verband met de Feminatheek van L. P. Boon – think again.

Dat deze tentoonstelling plaatsvindt en bovendien in een instelling die rijkelijk en hoofdzakelijk door de overheid wordt gesubsidieerd, is voor het Vlaams Belang onaanvaardbaar

Aldus uw hoeder van fatsoen en deugdelijkheid, vrije meningsuiting en Vlaamse, blanke trots. Jammer genoeg is dat laatste niet het geval omtrent de brave, edoch enigszins pronte, blanke Vlaamse tetjes – hoe zuiver ze ook gepoetst zijn.Welkom in de middeleeuwen. Als dit de mening van de grootste Vlaamse partij is, als deze schattige beeldekes uit de jaren 60 van wat duoheuvels en een enkel struikje voldoende zijn om een cultureel centrum – onlangs nog gelauwerd – te sluiten, dan is het hoog tijd voor een nieuwe 1302

 1. 1

  Jammer dat er zo weinig beeldmateriaal op het internet is van Boons Fenomenale Feminatheek, want echt, hoe conservatief je ook bent, ik me toch maar moeilijk voorstellen dat het enkel wat pronte tetjes zijn die het Vlaams Belang dusdanig tegen de haren instrijken dat ze om een algeheel verbod roepen. Er zullen op z’n minst toch ook wat minderjarige tetjes bijzitten of zo, Mieke Maaikes Obscene Jeugd indachtig? Of zou het Vlaams Belang liever heel die perverse, subversieve, socialistische Louis Paul Boon verbannen zien?

 2. 3

  @Max
  So what? Minderjarig, meerderjarig, stokoud…
  Wat is dat toch met dat preutse gedoe van tegenwoordig.

  Btw. Neem aan dat er op de tentoonstelling misschien wat Vlaams Belang tetjes in betere dagen staan?

 3. 4

  je verwoordt het puik: vanwege de Mieke Maaikes Obscene Jeugd-connotatie zou men liever heel die perverse, subversieve, socialistische Louis Paul Boon verbannen zien.

  Maar dat heeft dus niets met de feminateek te maken. Het zijn blinde gekken die wachten op provacatie. Maar met jezelf daardoor willen profileren – dat is uiterst veelzeggend, in ranzige kleinheid.
  Al was het maar omdat de Belangtop zichzelf via het bed in Shakespeariaanse toestanden verstrikt. Al was het maar omdat deze week nog een topman tot een effectieve gevangenisstraf is veroordeeld.

 4. 5

  Ja, jezus, mij maakt het niet uit of ze in de vooruit minderjarige tetjes tonen, ik probeer alleen maar te bedenken waarom het Vlaams Belang tegen die tentoonstelling kan zijn. Dat er alleen maar naakte vrouwen worden vertoond, lijkt mij toch een wat mager argument om een algheel verbod te bepleiten en met de klabakken te dreigen. Of is het echt zo treurig gesteld met het VB?

 5. 6

  Het aardige is natuurlijk dat het Vlaams Belang inderdaad weer eens laat zien wat ze werkelijk zijn, een beweging van Bange Kleine Burgermannetjes. En dus geen Libertarische Hoeder van Westerse Verworvenheden als de Vrijheid van Meningsuiting.

 6. 7

  Ik stel voor dat we stoppen met proberen deze mensen te begrijpen. Ze zijn namelijk gek – don’t bother. Laten we ons maar meteen richten op die replay van 1302. Ik zit al klaar met mijn goedendag naast mijn muismat. Gaan we met een touringcar? Dan wil ik achterin zitten!

 7. 9

  Ik had eerst iets van; wat is de relevantie, van deze ietwat uit de hand gelopen (zoals dat gaat) hobby van een schrijver, als we dat tegen het licht van ’s mans oeuvre houden ? Op die manier bekeken niets dus.
  Maar dan zag ik enkele van die foto’s in de krant, en dan viel mij in, dat totaal los van de schrijver, of de persoon van Boon, deze foto’s op zichzelf konden staan als weergave van een tijdsgeest. Een interessante invalshoek.
  Bij de Vlaamse-taliban gaat het niet om de foto’s, nog minder om wat er op staat (de zwijnen downloaden zelf wel wat groffer spul !!). Hen gaat het enkel om de stok. Een stok om mee te slaan.
  Vrouwen bloot ? Nee verdomme aan de haard ! Diets, zoals het hoort.
  Separatisten, als het moet, scheuren ze zich af van zichzelf ! Schizofrene-hypocrisie.

 8. 10

  Kan als kanker gaan doorwoekeren als je niet op de hoede bent hè. Begint met Kunst of uitingen gaan verbieden. “Aanstootgevend”, angst voor repercussies u.s.w. De eerste schermutselingen in de “Slag om de Vrije Meningsuiting”, aan het topje van de piramide. En als electoraat/mediawinst/ aandacht niet meer werkt o.i.d.? In een wat breder georganiseerd verband boeken verbranden? Beelden stormen?

  Zeit 08.00 uhr wird zurückgeschossen.

  “Je slaat nu weer dohóóór”.

  Eeeh, Max J. #1? Hier staan de (verboden) 21..

  Of had u die al gezien en snakte u naar nóg meer?

 9. 12

  Aha, eindelijk wordt de conservatieve vleugel van het VB belicht. Een kant die ze liever niet al te veel aan het nog te overtuigen publiek tonen.

  “Het aardige is natuurlijk dat het Vlaams Belang inderdaad weer eens laat zien wat ze werkelijk zijn, een beweging van Bange Kleine Burgermannetjes.”

  Zo bang zijn ze niet, maar het is heel erg “vrouw aan de haard”.

 10. 13

  Guy, laat mij u brusk uit uw onwetendheid halen …
  Wat wij nu zien van het VB is niet hun conservatieve kant, van vere nog niet.
  Dit is gewoon stemmingmakerij.

  De echte stroom onder het VB is executeren, deporteren, controleren, mensen op straat in het midden van de dag in elkaar slaan zonder dat je er ook maar iets aan kan doen …

 11. 15

  @13: Niks onwetendheid, ik heb daarvoor lang genoeg in onder meer Antwerpen gewoond. Ik weet zelfs genoeg om te durven stellen dat het bekritiseren van het VB met Godwin-argumenten averechts werkt. Daar zijn die lui, en hun aanhang, inmiddels allang aan gewend en op ingespeeld.

  Leg eerst maar eens hun conservatieve “waardenkant” bloot (tegen vakbonden zijn, vrouw in de keuken houden, etcetera). Dat zet veel meer zoden aan de dijk omdat die “waardenkant” de gemiddelde Vlaming wel eens zou kunnen raken ooit.

  Ik heb dit zelf eens uitgetest en een fanatiek VB-stemmende dame met een strafblad uitgelegd wat de visie van het VB is op delinquenten en mensen met een strafblad. Daar moest ze toch wel even over nadenken. Bijvoorbeeld.

  Het hele probleem van het argument VB=nazi is dat het een cliché geworden is en niet meer werkt, ongeacht of dat argument nu waar is of niet.

 12. 16

  Heb het hier ook al eens gezegd (op algemeen gejuich, dat laat zich raden) maar als je iedereen steevast Nazi noemt dan gaan ze het nog geloven ook.

 13. 18

  @ 15 Aha, eindelijk wordt de conservatieve vleugel van het VB belicht. Een kant die ze liever niet al te veel aan het nog te overtuigen publiek tonen.
  Het Palieterke er al eens op na gelezen Guy ? Je denkt nu toch echt niet dat de doorsnee VB stemmer niet weet waar die partij echt voor staat ?
  Soit, ik hoop vurig dat de dag nooit moge komen dat je me gelijk gaat moeten geven.
  Uw voorstelling is maar het tipje van de ijsberg…

 14. 19

  @17
  De enige stuip die ik het vb ooit heb zien trekken was..nu. Als hun agendapunten worden ingevuld door anderen (op een hopelijk charmantere manier) zijn ze dead and buried.

  Maar dat is en blijft tegen de zin van de status quo, Guy en Elio voorop.
  Yin & Yang zeker?

 15. 20

  “Aha, eindelijk wordt de conservatieve vleugel van het VB belicht. Een kant die ze liever niet al te veel aan het nog te overtuigen publiek tonen”

  Conservatief is niet hetzelfde als nationaal-socialistisch. En ik heb het ook over “een kant” van het VB, niet dé kant en al helemaal geen “voorstelling”.

  Tweede belangrijke luik in het citaat: “het nog te overtuigen publiek”.

  Ik durf nog te betwijfelen dat veel VB-stemmers het programma van het VB écht goed kennen. Afgezien van een harde kern heb ik maar weinig echte ideologen ontmoet (nota bene hoger opgeleiden).

  Hoe dan ook, het gaat me niet om de “voorstelling” van het VB. Het gaat me erom te verhinderen dat hun aanhang nog groter wordt door meer aandacht te vragen voor dat deel van hun programma wat niet direct op immigranten en dergelijke slaat.

  Ik zal je trouwens nooit gelijk hoeven te geven, want ik ken het potentieel van de harde kern en van de meute meelopers. “Je kunt je aanpassen wat je wilt en zo goed Vlaams spreken als wij, maar je bent en blijft een buitenlander”, is mij ooit gezegd door een van hen. En ik ben Nederlander met een Vlaamse (voorouders) achtergrond… Je zou als “buitenlander” voor minder vijfentwintig jaar integratie in de vuilnisbak kieperen. Heb ik overigens niet gedaan, want tegenover de negatieve ervaringen in Vlaanderen staan er gelukkig een heleboel positieve en die wegen veel zwaarder door.

  We verschillen, volgens mij, vooral van visie wat de aanpak van het VB betreft, Popeye. Ieder wellicht vanuit zijn eigen persoonlijke ervaringen en gevoeligheden. Maar dat betekent nog niet dat de een onwetender zou zijn dan de ander.