Quote du Jour | Divided we stand…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09“Divisions that are fueled and deepened by unprecedented, uncompromising rancor and hostility — some call it hate — between Americans of different political and social persuasions, against certain immigrants, against Muslims, against those of a different sexual orientation and even against the president of these “United” States. Uncompromising attitudes that have rendered our nation, our government, our society virtually dysfunctional” (publicist Dorian de Wind in The Huffington Post)

Negen jaar na 9/11 valt in de Amerikaanse samenleving weinig eenheid meer te bespeuren. Het land is diep verdeeld geraakt over van alles en nog wat. Wordt er niet van mening verschild over de regering, de president of de vrouw van de president, dan wel over homohuwelijken, internetbelasting, diepzeeboren, illegalen, een Arabische Miss USA of Israël. Ook over de bouw van een moskee bij Ground Zero bestaat grote verdeeldheid. Zowaar onder nabestaanden van slachtoffers van 9/11 zijn de meningen over het onderwerp verdeeld.

De verdeeldheid in België en Nederland is trouwens ook niet gering. Meningen in Vlaanderen en Wallonië over de toekomst van België zijn net zo verdeeld als de meningen van Rutte, Wilders, Verhagen en Cohen. Zelfs onder Brabantse moslims heerst grote verdeeldheid. Overal heerst verdeeldheid, geen ontkomen meer aan!

Reacties (5)

#1 sjap

Ik heb geen idee wat ik van dit stukje moet vinden, zo intern verdeeld ben ik de laatste tijd.

  • Volgende discussie
#2 Yevgeny Podorkin

Verdeeld..én compleet de weg kwijt. Zo berichtte Fox News een aantal maanden geleden over de opening van een islamitische sportvereniging (met een gebedsruimte) nog zeer lovend in de geest van: “It’s a seed of peace.” Nu is het een mosque from Hell: USA once again under threat from the muslimworld

En het volk er maar van links-naar-rechts dolend achteraan hobbelen…wanhopig op zoek naar de Verlosser. Tis net cluedo wie-o-wie is het. Is het Obama? NEE. Is het Rita? NEE. Is het Yves? NEE. Is het Ab? NEE.

HET IS GEERT…kijk daar loopt ie jongens vlug erachteraan…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Stefan

Na het WK-voetbal leken we even een wij-land , was dat schijn?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Vincent van der Goes

Het is Job.

Samenwerking tussen PVDA en PVV? Nooit! Samenwerking tussen PVDA en CDA? Uitgesloten. En nu de PVDA zichzelf met deze houding de oppositie in heeft gewerkt, is het doel helder: verdeeldheid zaaien in het kabinet. Maar dan niet in samenwerking met de “dogmatische socialisten” van de SP of de “liberale clubs” Groenlinks en D66 (bron: zie link).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 AntonB

Is dat niet altijd al zo geweest dan? Ik weet nog wel dat in de jaren ’70 en net zo’n verdeeldheid was, zo niet veel meer. De politie was zeer regelmatig op TV in actie te zien, omdat er weer een groepje het oneens was met een andere. En dan heb ik heb nog niet over de buurlanden met ETA, RAF en IRA.

De afgelopen 10 jaar waren gewoon verbazingwekkend rustig, en ook nu op straat hier in Rotterdam is er niet zoveel te merken van de zogenaamde verdeeldheid. De verdeeldheid zit volgens mij voornamelijk in de media. In werkelijkheid gaat de PVV’er gewoon zijn broodjes halen bij de Turkse bakker en vice versa.

  • Vorige discussie