1. 2

  Goh er is wel wat verbeterd, in de jaren ’90 hoorde ik nog uit de tweede hand een verhaal van een nederlandse zakenman die in Moskou een auto werd ingesleurd in een kelder terechtkwam met een pistool tegen zijn hoofd. Het waren toevallig dezelfde mensen met wie hij daarvoor nog eerlijk zaken had gedaan, ze eisden geld, veel geld. Hij kwam met een deel over de brug, werd de straat opgeknikkerd en is halsoverkop met het vliegtuig terug naar Nederland gevlogen, voor hem nooit meer Rusland…

 2. 4

  Hij spreekt zichzelf ook een beetje tegen vind ik:
  Eerst zeggen dat mensen daarheen gaan vanwege vertrouwen, dan aangeven dat het komt door de grote winstmarges.

  Een beetje zakenman weet dat die twee dingen niet met elkaar overeenkomen. Hoe groter de risico’s deste groter de winstmarges (want minder concurrentie). Als er veel vertrouwen is, stijgt de concurrentie juist en darmee slinken de winstmarges.

  Ik heb overigens nog geen geluiden gehoord die in tegenspraak zijn met Carlos jaren 90 geluiden.

 3. 5

  Mmmm. Een zakenman die kan vertrouwen op de overheid, dat is redelijk nieuw in Rusland.

  Wel aardig en helder doorgevraagd, dit interview in de Spiegel. Dat gebeurt hier veel te weinig.

 4. 6

  Arme russen, tientallen jaren keken ze reikhalzend uit naar het vrije westen. Nu handelen ze vrij en blij als super-kapitalisten, hebben we nog kritiek op ze.

 5. 7

  Ach, eerst hadden ze allemaal niets, nu heeft een héél klein percentage héél veel… In Bush termen, “We hebben een substantiële overwinning geboekt…”