Quote du Jour | Trump zou de ergste handelsoorlog sinds de Grote Depressie ontketenen

SargQdJ09

Als meneer Trump slechts de helft zou uitvoeren van wat hij heeft beloofd, dan zou hij zeker de ergste handelsoorlog sinds de Grote Depressie ontketenen.(…)
Nooit heb ik een kandidaat van een grote partij meegemaakt die zo gevaarlijk is voor de economie.

Aldus topeconoom Larry Summers, die in zijn column in de Financial Times voorspelt dat een eventuele verkiezing van Trump als president de wereld in een diepe depressie zou storten.
Trouw bericht er over.

 1. 1

  De ideeën van de miljardair om de Amerikaanse schulden te herstructureren doen hem denken aan die van een ‘mislukte vastgoed handelaar’.

  Keihard, onder de gordel!

 2. 4

  Het is normaal dat zijn tegenstanders moord en brand schreeuwen.

  Het is net Balkende die ook oorlog voorspelde toen er ook gedreigd werd met oorlog als we tegen zouden stemmen bij het referendum van 2005.

  Trump is spektakel: https://youtu.be/UHcD5-TGHvY?t=1m

  En dat spektakel heeft een functie. Het is om publiciteit te generen die hem uiteindelijk de nominatie heeft opgeleverd. Er wordt gezegd dat hij op die manier al meer dan 2 miljard gratis publiciteit heeft gegenereerd in de media. Wat een superieur verdienmodel!

  Deze man heeft bestsellers geschreven en heeft behoorlijk wat talenten.

 3. 5

  @2: Waar Summers op doelt met zijn quote die ik eerder aanhaalde is de ronduit schofterige constructies die Trump bouwt om schulden via faillissementen af te romen en zijn belastingen tot een gigantisch laag punt brengt.

 4. 7

  @4: heeft behoorlijk wat talenten.

  De waarheid aandikken, keiharde leugens vertellen, schelden, het domme deel der Amerikanen aanspreken en hen laten geloven dat hij niet tot ‘de elite’ behoort. Het is maar wat je talent noemt. Hij is het ultieme voorbeeld van vorm boven inhoud, en die vorm is enkel aantrekkelijk als je stekeblind bent.

 5. 8

  @7:
  De vorm is ook aantrekkelijk voor al die mensen die de hoop hebben opgegeven. Die 2 baantjes moeten hebben om rond te kunnen komen, geen ziektekostenverzekering hebben. Die zien dat zoveel mensen door list en bedrog rijk kunnen worden. Die mensen kan het niets schelen wat Trump kan vernielen want die mensen hebben niets te verliezen…

 6. 10

  Een Goldman Sachs muppet die dit soort uitspraken doet neem ik niet serieus. Het is één van de banken die grotendeels verantwoordelijk is voor alle financiële crises sinds 2000. En HEEFT dus al zeer veel ellende veroorzaakt.

 7. 13

  Nog een verdienste vind ik. De hele Bush-clan heeft dankzij Trump een flinke knauw gekregen. Iets wat een democraat nooit voorelkaar zou kunnen krijgen.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/beide-bush-presidenten-zullen-donald-trump-niet-steunen~a4294983/

  @tigger: “De vorm is ook aantrekkelijk voor al die mensen die de hoop hebben opgegeven”
  Er zijn bepaalde verwaarloosde groepen die hulp nodig hebben. Ik denk dat de verkiezing van Trump levens kan redden. Puur en alleen doordat er meer aandacht voor is.

  https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2016/03/04/death-predicts-whether-people-vote-for-donald-trump/