Quote du Jour | Trump en de JSF

Based on the tremendous cost and cost overruns of the Lockheed Martin F-35, I have asked Boeing to price-out a comparable F-18 Super Hornet!

Voor wat het waard is, natuurlijk, maar het lijkt erop dat Donald Trump de stekker uit de JSF wil trekken. Hij blijft namelijk maar doortweeten over de kosten. Dat zou goed nieuws zijn, ook wel eens leuk.

De JSF vliegt weliswaar, maar dat is een minimumvereiste voor straaljagers waaraan fabrikanten al enkele decennia kunnen voldoen. Het probleem zit in de software. Oplossing daarvan wordt niet verwacht voor het einde van Trumps eerste termijn.

  1. 6

    is het niet zo dat de prijs van dat ding nog altijd flexibel is en afhangt van hoeveel er afgenomen worden? Dan denk ik dat NL het bij 2 stuks zal houden. Voor de oude prijs van ca 40 F-16’s oid. En bedankt, Donald.

  2. 10

    Nou nee, de JSF afschaffen zal niemand proberen, maar Trump gebruikt nu al voor de n-de keer zijn troll-fu om dingen gedaan te krijgen voordat hij ook maar president is: zie ook de NAVO contributies, China, de Airforce-one, etc.