Quote du Jour | Toch eternal sunshine?

SargQdJ09 “But completely deleting a memory, assuming it’s one memory, is a little scary. How do you remove a memory without removing a whole part of someone’s life, and is it best to do that, considering that people grow and learn from their experiences.”
(Time)

Zou het dan toch? Wetenschappers van de Johns Hopkins universiteit melden dat ze iets hebben gevonden dat erop wijst dat er eens een medicijn op de markt zal komen dat helpt om traumatische herinneringen te doen verdwijnen. Het heeft iets te maken met het verwijderen van proteïnen uit het angstcentrum in de hersenen. Zou wat we in die prachtige speelfilm The Eternal Sunshine of the Spotless Mind hebben gezien op een dag werkelijkheid worden? Maar dat betekent dat je dan ook liefdesverdriet kunt afkopen. Vergeet ethische overwegingen. Belooft een miljardenbusiness te worden…

  1. 2

    Ach, dan ben je door die dure pil verlost van je liefdesverdriet en dan val je binnen een week weer op zo’n zelfde ‘foute’ partner. Dan moet je gaan sparen of korting vragen voor een voorraadje pillen.

  2. 3

    lol ja. Iemand die op ‘de foute persoon’ verliefd wordt heeft ofwel nood aan lvd, of zal altijd op ‘de foute persoon’ vallen. Of beide.
    Dus een pil tegen je toekomst zou handiger zijn.

    al is het, ernstiger, natuurlijk een fabelachtig staaltje wishfull thinking, dat erasen.