Quote du Jour | The Stag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09“Two shots were heard, and a secretive witness states that the stag’s carcass was bundled into a vehicle on a busy main road not far from the village.”

De commotie rond the Stig is nog maar net afgekoeld, of the Stag, of aka The Emperor is afgeknald en verkocht!
In het ongetwijfeld extreem exotische Exmoor, zijn de Grootbrittanniërs heulemaal in de ban van de moord. In het land waar de royalen wel eens in volkomen belachelijke outfit al ’tallyHoo’ en ‘pip pip pip’ roepend vossen opjagen en afmaken, daar staat nu een groot Hert op het tabloidmenu. Zoals steeds is het smullen van de oneliners, en de neurotische beleefdheden als: “Emperor? Never heard of it, […] don’t know anything about it.”, of “I won’t believe it’s dead until I see the proof.”, of “You won’t find out much around here, […] not in a community like this.” Want inmiddels is het raadsel helemaal beraadseld, men zaait twijfel of hij wel dood is: […] the Emperor’s abandonment of his harem is the only evidence of his death.
Dat er zowat een half miljoen banen in de overheid afgeslacht worden, daar hebben die Rare Jongens het later wel over.

Reacties (3)

#1 Anoniem

Mocht trouwens ook gewoon, het was alleen een soort gentleman’s code van de locale jagers om hem niet af te schieten. Rare jongens inderdaad.

  • Volgende discussie
#2 Olav

Gezeur om beesten wordt in sentimenteel Engeland altijd gebruikt om de aandacht van andere zaken af te leiden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 larie

Aangrijpende post. Is de pic die van “The Queen” als ze op haar landgoed tijdens een 4d drive een geweldig dier aanschouwt en die later aan een vleeshaak ziet hangen? “good shot” mompelt ze dan.

De verhouding dier/mens is, zoals in elk land wellicht, in Engeland vrij complex. Wat anoniem ook noemt de “gentleman’s code”. In mijn Engelse “periode” heb ik de gentleman’s code leren te waarderen als iets dat ertoe doet. Ik heb het dan over cockney’s in South-London. Het begrip gentle man is breder dan “over there” gedacht.

  • Vorige discussie