Quote du Jour: Terug naar de polder

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du JourNederland heeft juist nu behoefte aan een kabinet dat in overleg met de verscheidene maatschappelijke organisaties werkt aan verbetering van onder meer de publieke sector, milieu en het onderwijs

Zo zeg, we gaan weer polderen. Jan Peter Balkenende is écht blij om uit de greep van de VVD te zijn, dat is wel duidelijk. Hij heeft zich al die jaren groot gehouden, maar nu het moment echt nadert kan hij zich niet meer beheersen jubelt publiekelijk over de zegeningen van Bos en Rouvoet. Niet meer gedomineerd en terechtgewezen worden door Ome Gerrit in het torentje, niet meer in de wandelgangen door Rita tegen de muur worden geduwd en krijgen toegesnauwd dat als je idealen hebt ‘je dan maar bij de SP moet solliciteren’. Het is over.

Dat het huwelijk tussen VVD en CDA voorbij is lijkt Rutte nog niet helemaal te begrijpen wanneer hij opmerkt dat het nieuwe regeerakkoord weinig liberaal is. “Dit is een volledige breuk met het verleden. Balkenende draait wetgeving terug en speelt maatschappelijk met vuur. Ik houd hem persoonlijk verantwoordelijk als dingen misgaan.” Aldus de rancuneuze ex. (pdf)

Reacties (7)

#1 Steeph

Dan wel een polder met een klein beetje lekkende dijk zodat iedereen natte voeten krijgt. Zo voelt het in ieder geval.

 • Volgende discussie
#2 mango

Ben benieuwd of Rutte de stammenstrijd binnen de VVD kan winnen. En of we dan de intelligente man voor wie ik hem nog altijd houdt terug gaan zien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Bismarck

Naja was niet het grote verwijt aan het vorige kabinet dat het de maatschappij volledig negeerde? Dat maatschappelijk met vuur spelen is juist in die periode gebeurd en heeft vermoedelijk tot schade geleid waar we nog wel even mee zitten.

Gewoon de kop in het zand, keihard beslissen en de regeringsfracties in de kamer dwingen te volgen. Uiteindelijk is dat ook de reden geweest dat d’66 de zaak opblies. Het ging niet om dat ene punt van Rita, maar omdat de kamerfractie al keer op keer geschoffeerd was door haar ministers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Bontenbal

Nee, ik denk dat Rutte weg moet. Populisme, dat zal het nieuwe mantra worden van de VVD. Welk onderwerp vast ook weer terug zal komen – in nauwe samenwerking met transportlobbyisten en de telegrof – is het overdrijven van de files. Nu ze zelf in het kabinet zaten hoorde je ze er niet over bij de verkiezingen maar over vier jaar wordt het files voor en files na.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 TRS

“Jan Peter Balkenende is écht blij om uit de greep van de VVD te zijn, dat is wel duidelijk.”

Flauwekul. Balkenende is een overtuigd aanhanger van het conservatieve liberalisme (hij had net zo goed bij de VVD kunnen zitten). Lees maar eens de achtergrond artikelen in Vrij Nederland over de hele carriere van Balkenende.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Oplawaai

Ach, het blijft het CDA. Buigend naar links en naar rechts, om maar eens met een heel oud citaat te komen. En Jan-Peter Zwalkenende beschuldigde Bos van draaien, tijdens de campagne?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

@6: Dat was inderdaad een goede grap ja.

 • Vorige discussie