Quote du Jour – Terreurgrappen verboden

Tjibbe Joustra: Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding wil geen terreurgrappen meer. Valse bommeldingen op het schoolplein. Bommel-dingen?! Ja bommel-dingen (terreurgrapje). Verkleed als jihadstrijder de Hema inlopen, je kind een bomgordel omsjorren tijdens een vredesdemonstratie: allemaal NIET LEUK, aldus Joustra. Tot nu toe werden dit soort acties afgedaan met een standaardboete maar als het aan Joustra ligt draaien dit soort grappenmakers straks op voor de volledige kosten die politie en andere hulpdiensten moeten maken.

Quote du Jour Mensen die paniek zaaien met een flauwe grap, zetten dat hele systeem onder druk. Absoluut onaanvaardbaar. Onbegrijpelijk dat mensen nog steeds het lef hebben zulke grappen te maken. Als je zoiets in Amerika doet, kom je voorlopig niet thuis.
(Tjibbe Joustra in het AD)

Voor het allerlaatste terreurgrapje:

bomschoenman.gif

 1. 2

  Leuk!

  Waarom heeft bestuurlijk Nederland altijd zo weinig gevoel voor humor? Eerst mochten we van Donner ook al geen grapjes over het koninklijkhuis maken.

  Ik vind dat eerlijk gezegd : een beetje dom….

 2. 3

  Daar liep een als moslim verklede man voor de grap een dag lang rond met een bomgordel.

  Kom er maar in MDI

  Een lekke band met een geldwagen valt dan ook onder de flauwe grappen? Ik denk dat er dan toch een paar mensen die in de file hebben gestaan een leuke claim bij Geldnet kunnen neerleggen.

 3. 5

  Met zo’n grapje wordt alleen maar aan de kaak gesteld hoe paniekerig omgaat met terrorisme, hoe overspannen de overheid is en hoe erg de bevolking is banggemaakt, don’t shoot the messenger!

 4. 8

  Tjibbe: Ik heb het lef om flauwe grappen over terroristen te maken:

  Twee zelfmoordterroristen lopen over straat, zegt de een tegen de ander: “Mag ik in het midden lopen?”

  Kom maar op.

 5. 9

  Zoals Freek stelt: Hiermee wordt de vrijheid van meningsuiting beperkt. Toegegeven, die meldingen die eventueel op schiphol gedaan zijn/worden dat heeft niets te maken met vrijheid van meningsuiting. Echter, die kerel met zijn shirt op lowlands, dat is toch duidelijk een protest tegen de waanzin (imho) waarin ons land zich laat meeslepen. Of is demonstreren voortaan alleen maar toegestaan als je voldoende geld hebt om de kosten van paniekreacties van onze terrorismebestrijders te betalen? En de eigenaar van die boekentas van gisteren, zou die dan ook alles moeten betalen?

 6. 11

  @bvdbos

  Je moet natuurlijk als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding in Nederland ook wel iets verzinnen om jezelf bezig te houden. De laatste echte terreur actie was toch alweer een tijdje terug… Dat gepruts met de hofstad groep natuurlijk buiten beschouwing gelaten.

 7. 12

  @Chinaman
  misschien komt die rust ook wel door de goede coördinatie van Joustra ;)

  Maar serieus, ik vind dat we terrorisme wat meer zouden moeten relativeren, want er wordt soms wel heel paranoïde mee omgegaan.

 8. 13

  @Chinaman : feitelijk zien we hier een nieuwe geldstroom ontstaan : We stellen een paniekvogel aan (zo iemand noem je : Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding), die om zijn aanstelling te verantwoorden, allerlei activiteiten gaat bedenken (zoals het met veel machtsvertoon opruimen van vergeten tassen, paraplu´s, Pokemon´s, parfumflesjes etc.). Die activiteiten kosten geld, dus dat moet op de verliezer in kwestie verhaald worden.

 9. 18

  Was toch een Belg die Brown?,..met geen lucifers?…wou toch daarna in een tjokvol park een zak met oud brood voorbinden en zich voor de eendjes werpen?…. dat soort flauwe grapjes..

  Tjongejonge we hebben het hier wél over echte mensenlevens hoor….

 10. 20

  Ik was het al vergeten maar iemand op het AD wist nog van die Joustra:

  Die Joustra, dat is toch die clown die marmeren kantoortjes op zijn UWV complex liet bouwen met kersenhouten afwerkingen voor tientallen miljoenen? En vervolgens weggesaneerd werd door de Geus, maar intussen wel elders zijn kolderieke onzin kan continueren? Waarom werkt hij nog niet bij de gemeente, lekker tuinschoffelen oid. Zo’n clown krijgt weer een goeie baan aangeboden via de achterkamertjes.

  Over de Balk – Verspillerscity – 26/09/06 – 03:01:00

 11. 22

  “Paniek zaaien is onaanvaardbaar, maar mag de overheid nog wel angst zaaien?”

  Als jij met carnaval als piraat gaat raakt er toch ook niemand in paniek? Die bestaan ook nog volop.

  De enige die paniek zaait is de staat.

 12. 23

  Het geeft een mooie paradox. Een Arabier met plastic kromzwaard komt het carnaval niet op wegens mogelijk angstgevoel. Dat is discriminatie, hup naar de politie.

 13. 25

  Ook dan @esgigt. Een ‘zeerover’, een ‘spook’ mogen wel doorlopen. Het is de tegenhouder die de Árabier’ in een kwaad daglicht zet, discrimineert. Dit is conform de zeer houdbare stelling van Alexander Cohen, die tijdens het huwelijk van P. Hendrik met P. Wilhelmina ‘Weg met de gorilla!’ riep en werd veroordeeld wegens majesteitsbelediging.

 14. 26

  @mescaline : wij verschillen niet van mening over het dicriminerend karakter van de situatie. In beide gevallen is het gevolg onacceptabel.

  De overheid in dit land kan beter (imho) inzetten op het wegnemen van angst voor elkaar, dan inspelen en versterken van angst, zoals men nu doet.