1. 1

  Ik zie ‘em nog voor me in dat programma,.. ”lijst 0” !,..in raceautootjes rijdend,..met smakkende pakkerds van Katja en Bridget na afloop! En nú ineens stijfburgerlijk!
  Kan het gek lopen hè? Dat we dat toen maar niet wilden zien! Volgens mij zijn de kiezers niet alleen de weg kwijt,…er is zelfs tijdelijk geen weg meer!

 2. 3

  Aha..daar ben ik het nu niet mee eens, laten we eens rollebollen.

  Meneer X is een burgertrut maar heeft een diplomatieke funcie, vertegenwoordigd een land B. als het ware.

  Meneer Y vind, persoonlijk heer X een burgertrut maar vertegenwoordigd land A. Deze meneer Y spreekt in het openbaar en zegt dat meneer X een burgertrut is.

  Wat later zegt meneer X dat hij vind dat als een burgertrut overkomt.

  Twee dingen…moedig en blijk van inzicht van heer X dat hij inziet dat zijn presenatie als een burgertrut overkomt .Ten tweede is de wereld in het westen vredig omdat er een beschaving is ontwikkeld binnen het diplomatiek verkeer en publieke uitlatingen aangaande vertegenwoordigers van andere landen. Je kunt dingen, persona, denken maar in functies die de persoon ontstijgen ( Minister) niet uitspreken.

  De racistische/neo-kolonialistische uitlatingen van Karel ten opzichte van Congo, om deze man te schetsen, moest door een integere minister president Verhofstad in kontakt met Kabila rechtgetrokken worden. Dit is slechts een voorval uit vele.

  Kortom, moedig om jezelf zo kwetsbaar op te stellen ( Balkenende) en geen reden om excuses aan te bieden aan iemand die, lijkt thet wel, in zeven sloten tegelijk loopt en rekent op een beschaafde response aangaande zijn retoriek.

  Er zijn oorlogen ontstaan door uitlatingen zoals de heer Karel.

 3. 4

  Ik heb een grote plek in mijn hart voor o.a. Afrika en zijn/haar bewoners. Lees mail en hoor vanuit de regio hoe het gaat en staat. Steeds maar weer de naam van een van mijn jeugdingen “Kuifje`’ Veel later ( boer uit Congo vertelde me dat) had ik pas door dat daar dus “karel de gught mee werd bedoeld, echt waar.

  [URL=http://img61.imageshack.us/my.php?image=afrika01n7zq.jpg][IMG]http://img61.imageshack.us/img61/7571/afrika01n7zq.th.jpg[/IMG]

 4. 5

  Larie er is een kansje dat je een boeiend broodje aap aanwijst in #4. Nu weet ik alleen dat Kuifje Kongo uit 1937 stamt. Karel de Gught ken ik niet. Dus “Que ?” (Manuel).

 5. 6

  Stijfburgerlijk brengt aardig wat normen en waarden met zich mee. Zou je denken. Conclusie: niks daarvan: JPB geeft toe… JPB tooit zich met stijfburgerlijke kleren die er helemaal niet zijn. KANTOORPIK dus.

 6. 8

  @Mescaline: Karel de Gught, in de post genoemd, had die uitspraak over Balkenende publiekelijk gedaan en dat werd een relletje omdat deze Karel een openbaar ambt bekleed..zoiets. Deze man doet dat met regelmaat waarbij de Rel, want dat ging verder, met Congo echt uit de hand liep. In de Afrikaanse pers werd Karel “kuifje” genoemd vanwege de ietwat rascistische-kolonealistische opmerkingen van Karel. De premier van Belgie moest de opwinding gladstrijken wat maar ten dele lukte want Karel slikt nooit woorden in en ik begrijp eigenlijk niet zo waarom hij daar steeds mee weg komt, beter gezegd op die stoel blijft zitten.

 7. 10

  Larie, ik was even niet online, jammer zie ik.
  Ik zou die De Ghucht toch niet zomaar afdoen.
  Onlangs nog reageerde je enorm geprikkeld toen met de schuld van medicale patenten op Amerika’s kap afwentelde. Je maakte je ongelofelijk kwaad op de Afrikaanse mentaliteit.
  Karel doet niet veel meer dan dat. Hij legt vingers op zere wonden door het over de lamleggend corruptie te hebben, het verdwijnen van hulp in maatzakken […] en durft soms zelfs namen te noemen.
  Hij word maw ziek van het rondjes lopen, en weet precies wat er fout gaat.
  En is vervolgens al te menselijk om erover te kunnen zwijgen.
  Wat je hem kan verwijten is volgens mij enkel dat ie niet op z’n plaats zit. Een diplomaat hoort, uit de aard der zaak, diplomatisch te zijn.
  Ook in dat licht had ie beter z’n mond gehouden over die rare pop uit het noorden.
  Ik heb niet zo’n idee dat politici geen mensen meer zijn. Integendeel. Ik denk zo dat heel veel politiek lukt of niet lukt op basis van al te menselijke aversies of vriendschappen.
  Ik denk dat Balkenende een volkomen autist is om mee samen te werken. Erger dan je je kan voorstellen. Ronduit afkeer opwekkend. Zeer koud rond het hart.
  Zeg dat ik, en niet een minister van Buitenlandse Zaken, het gezegd heeft ;-)

 8. 14

  Het blije volkje op Retecool omarmt nu een nieuwe Jezus. Een volledig gezagloze Jezus wel te verstaan, leuk om dat te zien.

 9. 17

  Ik mag dat ook eigenlijk wel, de groepvormingen in weblogland. Dat gebeurt doordat je bij en over elkaar snuffelt, en intoetst. Puur menselijk gedrag.

 10. 18

  “Ik ben erg stijfburgerlijk.”

  Om kunnen gaan met veranderingen is een teken van gezond leven. Stijfburgerlijk klinkt als = is sta vast.

  Politiek moet om kunnen gaan met veranderingen, maar daarin slagen ze de laatste paar jaar helemaal niet. Tja…

 11. 20

  Ich bin auch stijfburgelijk omdat ik grote moeite heb te oordelen van afstand, ik kan het gewoon niet hoeZeer ik probeer.

  Wat betreft “Karel” had ik slechts twee bronnen vanuit een zekere afstand dus moeilijk in te schatten wat mijn inzicht uiteraard sterk beperkt, de Belgische pers en een toevalige ontmoeting eergister met een Afrikaan die zowat plofte toen ik hierover informeerde maar verder een fijne vent was. De rest van de avond, op een zonnige waterkant en het swingde wel naderhand :), mijn hoofd doet nog steeds pijn.

 12. 22

  Drinken met/in Afrika(an) gaat als volgt: Glas/kalebas vol en dan ogen naar boven met een zwaai wat drank op de grond laten kletsen (een mooi geluid is Top) en dan zeggen..”aan mijn voorouders’ en dan klokklok. Een verdomde mooie gewoonte wij stijve harken die vrijwel nooit aan onze voorouders denken ;)

  In eerste instantie denk je , als calcurenden westerling, oh whow wat zonde. Maar later leer je er wat bij en vind je dat niet ‘zonde’.

 13. 23

  Ik krijg er wel vreselijk veel zin van in, in een kalebas met zo’n tropische verfrissing. Trouwens iets voor het cafe, niet @Larie ?

  Las laatst trouwnes een nieuwtje over cellen die elkaar imiteren, gebracht als het nieuws van de maand. Als het klopt, dan is er meteen wat licht op die wouldbe refutatie van de evolutie: sommige patronen die ter bescherming zijn gekopieerd van predators zijn veel te perfect uitgevoerd, kan nooit door evolutie zijn gegaan (KvhReve, D Hillenius, Nabokov).

 14. 24

  @ mescaline: dat zou leuk zijn, maar die imitatie werkt niet op het niveau van een heel levend wezen, maar slechts op cel-niveau.
  Niet dat de heren daarmee gelijk hebben overigens…

  @ larie: met een “proost” wens ik mijn mededrinkers een goede gezondheid toe. Maar ja. Eigen tradities zijn zelden zo boeiend als die van anderen…

 15. 26

  Ooit hoop ik met U, et al en Mescaline in’t bijzonder, het glas te heffen.

  [url=http://imageshack.us][img=http://img236.imageshack.us/img236/184/proost9cp.jpg]