Quote du Jour | Sindsdien is het niks…

SargQdJ09“Bos: VU. Rouvoet: VU. Ik: VU. Geen Leidenaar te bekennen. We hadden een paar jaar geleden De Hoop Scheffer – die was recentelijk weer wat in het nieuws – maar sindsdien is het niks. U moet zich weer wat meer gaan inspannen hier in Leiden.” (Premier Balkenende tijdens zijn bezoek aan Leidse stundentenverenigingen).

Waarom Balkenende niet meedeed aan het lijsttrekkersdebat? Na Vancouver bezocht hij drie grote studentenverenigingen in Leiden. En als een soort Guus Lejeune, de student die in Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema ontgroent, stond hij op tafel om zich af te zetten tegen Leidse studentenkorpsen en de Leidse universiteit in het algemeen. Beelden van Jan-Peter staande op tafel als een echte studentenbal ontbreken helaas. De camera’s zoemden gister volop tijdens het lijsttrekkersdebat, maar waren in Leiden afwezig. Wat een gemiste kans!

 1. 2

  Ik heb uit welingelichte bron begrepen dat het plaatselijke universiteitskrantje een fotograaf ter plekke had. Zal ik eens vragen wat een foto moet kosten?

 2. 4

  Het feit dat onze premiers allemaal VU waren, bewijst eens te meer dat al dat gepraat van: we vertegenwoordigen iedereen, en niks Links-Christelijk, allemaal bullshit is. De zuilen zijn nog spring- en springlevend in deze heren, en onze regering is op dit moment volstrekt incestueus.

  Ik: Trouw, Bos: Trouw, Rouvoet: Trouw. U moet zich een beetje meer inspannen bij het NRC !

  Ik: NCRV, Bos: NCRV, Rouvoet: NCRV. U moet zich een beetje meer inspannen bij de AVRO !

 3. 8

  @6 Nou, nou; ze zijn in Leiden gewoon wat sterker in bio-science-dingetjes en alle rechtenstudenten worden liever ergens CEO van een organisatie waar ze geld kunnen verdienen.

  @7 Gek hè?

  En verder: Als of de MP door zijn excellente kwaliteiten op zijn huidige post is beland. Dat boek van Peter Middendorp over hem heet niet voor niets “de lachende derde”.

  En de Hoop Scheffer zit weer in Leiden, maar het is de vraag hoe lang nog.

 4. 9

  Balkenende heeft geleerd van Wilders. Houd je weg van het gedoe in Den Haag en doe lollige dingen. Ga op de tafel speechen van de studentenvereniging, of ga lekker fietsen in Vancouver.
  Het CDA in Leiden wil winnen. Ook Hirsch Ballin werd naar Leiden gestuurd, maar dan naar overvallen winkeliers. Leiden is de stad van grootlobbyist Brinkman. Er moet gebouwd worden. Daar is een sterk CDA voor nodig.

 5. 10

  @8: Dank dat je erop wees. Nu snap ik helemaal niets meer van die speech van Balkenende. D’r zit gewoon een “Leidse” minister en nog wel op de belangrijkste plek, waar het de universiteiten betreft.

 6. 12

  Ik zie een kudde machtsgeile Leidse wijven en een bebrild mannetje met iets te veel kin en iets te schraal bier. Het had iedere willekeurige avond in elke Leidse studentenvereniging kunnen zijn als je het mij vraagt.

 7. 17

  Val ik daar nu geheel door de mand als niet-deskundig als het gaat om het Leidse studentenleven? Maar goed, ik zie op die foto toch al snel 6 a 7 bevallige studenten-corpora.

 8. 18

  Een van de reacteurs bij het NRC-artikel wijst er fijntjes op dat Maxime Verhagen in Leiden heeft gestudeerd. Dat-ie niet door JP is genoemd zal zeer doen.
  Plasterk heeft er ook gestudeerd. Evenals staatssecretaris Albayrak.
  Alle bij elkaar heel wat. Ze hebben zich toch in het old boys VU bastion weten te wringen.