Quotes du jour | Reality kicks in

Er was een nitwit als Bush voor nodig om een zwarte president te krijgen, maar dan is het nu toch gelukt. Obama moet het vanaf vandaag helemaal op eigen kracht gaan doen en zijn prachtige woordenstroom omzetten in daden. Helaas voor Barack (en zijn fans!) is het winnen van het presidentschap toch anders dan de winst in de Superbowl: je krijgt niet echt tijd om te genieten van je overwinning, maar de beproeving begint pas echt. De New York Times verzamelde een aantal fraaie quotes van in en rondom het Witte Huis (bleek Bush toch wat van de Reality Based Community om zich hen te hebben gehad?).

“It leads you to wonder whether passivity is the way he [Obama] approaches most things. It does indicate a style of governance that is extremely laid back. For all the talk about Bush and cowboy diplomacy, a passive America is not really what they want either.”

“You better damn well do the tough stuff up front, because if you think you can delay the tough decisions and tiptoe past the graveyard, you’re in for a lot of trouble. Make the decisions that involve pain and sacrifice up front.”

“You tend to campaign in black and white. You tend to govern in gray”

 1. 1

  Obama kan nu even rustig bijslapen, de felicitaties van ‘brotha Balkenende’ zijn binnen.

  http://www.nrc.nl/nieuwsthema/vs/article2050182.ece/Balkenende_feliciteert_Obama
  Balkenende heeft, aldus een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst, de Amerikaanse verkiezingsstrijd „met grote interesse” gevolgd.
  (..)
  Volgens Balkenende gaat Obama „een uitdagende ambtstermijn” tegemoet. „Binnen de VS, maar ook op het wereldtoneel spelen verschillende zaken die om een oplossing vragen. Ik denk in eerste instantie natuurlijk aan de financiële crisis en de verslechterende economische situatie. Maar ik denk ook aan de terrorismebestrijding, de klimaatverandering, de mensenrechten en de vrije wereldhandel.”

 2. 2

  Zegt Balkenende niet altijd dat wat hij daar zegt?
  Ook als er gemeenschap met de vrouw aankomt, pakweg?

  Over reality kicks in, een zekere larie gaat naar mij komen, flesje grappa in de hand! Want weddenschappen winnen, daar gaan wij niet licht over… :-)

 3. 5

  En wat betreft de quotes: het lijkt me natrappen.

  Wat conservatieve republikeinen uit de Bush-school die even komen vertellen dat hij niet passief moet zijn (is hij dat?), dat hij het hard aan moet pakken, geen uitstel van moeilijke beslissingen (wie zei dat hij ze uit zou stellen?), en dat hij een grijze muis is (??).

  Allemaal de kift lijkt me.
  Gewoon de kift.

 4. 8

  “You tend to campaign in black and white. You tend to govern in gray”

  Gelukkig is Obama zowel black als white, dus dat grey zal dan ook wel lukken ;)

  Maar serieus, gezien de gematigde toon die hij in z’n overwinningstoespraak al aansloeg heb ik er vertrouwen in dat dat hem wel zal lukken. Hij is volgens mij in staat enig geduld bij de kiezer af te dwingen, zolang hij dit door het maken van (grote) fouten maar niet verspeelt. Obama komt echter over als een persoon die weloverwogen een beslissing maakt en dus niet snel een vergissing zal begaan.

 5. 9

  Ik ben het toch wel een beetje met dat citaat van Bolton eens. Mijn angst is toch dat Obama niet de nieuwe Roosevelt wordt, maar de nieuwe Woodrow Wilson (ook erg slim en bedachtzaam) of de nieuwe Jimmy Carter (ook een erg beschaafde christen, waarbij ik wel opmerk dat zijn regering lang niet zo slecht was als de Republikeinen beweren.)

 6. 10

  Het is mogelijk de kift, maar vooral eigenlijk nogal ironisch dat de mensen rondom de meest irrationele, zwart/wit-`denker´ Bush zich hier zo realpolitisch presenteren.

  Inderdaad ook zo´n figuur, John Bolton die als VN-hater (/-ontkenner) werd benoemd tot ambassadeur van de VN. Ziet zichzelf als 99% diplomaat
  `The real debate is radically different. On one side are those who believe that negotiations should be used to resolve international disputes 99% of the time. That is where I am, and where I think Mr. McCain is. On the other side are those like Mr. Obama, who apparently want to use negotiations 100% of the time. It is the 100%-ers who suffer from an obsession that is naïve and dangerous.´
  http://www.huffingtonpost.com/2008/05/19/josh-bolten-on-diplomacy_n_102467.html

  Zijn tweelingbroer Michael Bolton is dan heel wat beter te pruimen. Hij componeerde speciaal voor Sargasso een vaarwellied voor Bush

 7. 12

  Ik buig m’n hoofd nederig maar met een brede grijns,,het gaat beter in de wereld dan ik vermoedde. Die blije mensen op tv vanmorgenvroeg was een bijzonder aangenaam wakker worden. Was vast beinvloed in m’n denken door de vs-bashing hier ;)))

  I will come en grappa en lokaal bier.

  CU L8ter,

 8. 13

  Toerist,
  Ik gebruik best wel eens het woord ´citaat´. Bijvoorbeeld in een zin als ´Toen men vroeger (nog) niet beter wist, werd somtijds ´citaat´ gezegd terwijl men overduidelijk ´quote´ bedoelde.´