Quote du Jour | Geestelijke gezondheid

Quote du Jour

“One of his main things to do [in prison] was to study and he has stopped that now, and I feel that is a sign that isolation has been negative to his psychological health.”

De advocaat van Anders Breivik meent dat opgesloten zitten niet goed is voor de geestelijke gezondheid van zijn cliënt. Die kwam vanochtend met een stijve rechterarm de rechtszaal binnenzeilen. Hij daagt de Noorse staat vanwege de onmenselijke behandeling die hij moet ondergaan. Breivik mag geen contact hebben met andere gevangenen en slechts beperkt corresponderen met de buitenwereld.

 1. 2

  Weet iemand toevallig hoe het hiermee af is gelopen?
  http://www.telegraph.co.uk/technology/news/8690087/Experts-investigate-code-in-Breivik-manifesto.html

  Inderdaad, het manifest met “eervolle” vermelding van Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik#Manifesto

  @1

  Hitler began dictating the book to Hess while imprisoned for what he considered to be “political crimes” following his failed Putsch in Munich in November 1923.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mein_kampf

 2. 4

  @3

  Dat jij Breivik als ‘gestoord’ ziet (en ik kan je dat deels niet kwalijk nemen) wil nog niet zeggen dat hij ‘gek’ is.

  Ja, je “moet” wel compleet maf in je pan zijn om deze gruweldaad te volbrengen.

  Let wel:

  Een motivatie van Breivik was dat hij meerdere ‘generaties’ aan ‘links'(e politiek) wilde vernietigen.

  Met ‘voorbedachte rade’ aangezien hij deze gruweldaad op verschillende wijzen, gedurende meerdere jaren, heeft uitgewerkt. Opzetten van bedrijf, noem maar op.

  Werkelijk, lees je in.

  Wiki staat hierboven al, en dan is er ook dit -ter referentie:
  http://www.history.ucsb.edu/faculty/marcuse/niem.htm

  En dan te bedenken dat er hier in Nederland meerdere personen zijn, die Breivik ‘ bewonderen’ vanwege zijn gruweldaad.

  Dit is er slechts 1 van; voorbeelden te over:
  http://kafka.nl/personen/ben-van-der-kooi/

  En terzijde van het, ahum, debielrechtse politieke spectrum, schreeuwt men ‘demonisering’ wanneer men -al dan niet terecht (vaak wel)- voor ‘racist’ en/ of ‘fascist’ wordt uitgemaakt. Debiel, inderdaad.

  Bijna net zo gek als bepaalde personen die op de niet bestaande “overeenkomsten” tussen de SP en PVV blijft wijzen. Ook al spreken de feiten voor zich, dat er amper iets van 30% overeenkomst is tussen beide. Zie: http://partijgedrag.nl/partijgelijkenis.php

  ;-]

 3. 8

  @4
  Ik heb inderdaad Breivik zijn gedachtegoed niet gelezen, ik vindt het niet belangrijk wat 1 losse gek vindt en zou er waarschijnlijk ook niets wijzer van worden. Dat laat ik aan forensisch psychologen over, die hebben er waarschijnlijk al hun handen vol aan. Er zullen ongetwijfeld nog meer gestoorde type’s als Breivik rondlopen, elke maatschappij heeft zo zijn gekken.

  SP en PVV zijn 1 pot nat, zie ook het komende referendum waar zij gebroederlijk optreden met de andere populistische partijen. Bij alle moties die serieus genoeg zijn om de krant halen, ik noem maar even de pas aangenomen mediawet, staan zij bijna altijd trouw bij elkaar in het rijtje.

  http://www.volkskrant.nl/politiek/senaat-akkoord-met-dekkers-aangepaste-mediawet~a4263587/

 4. 9

  @3

  De geestelijke gezondheid van de meeste mensen is behoorlijk discutabel. Breivik is slechts een wat extreme vorm. Als de lichtere vormen Breivik als voorbeeld zouden nemen om zich te matigen, dan zou het verschijnsel ‘Breivik’ nuttig worden. (zolang hij achter de tralies zit uiteraard)

 5. 12

  @11: Ja, maar tegelijkertijd moet de samenleving wel beschermd worden tegen zo’n figuur. In Noorwegen maakt men het hem dan nog zo gerieflijk als mogelijk onder die omstandigheden, waar ik niet op tegen ben trouwens. Wil hij toch onder dat regime uit, laat hem dan om te beginnen maar eens spijt betuigen.

 6. 13

  @4:
  Breivik fans zijn in schokkender omgevingen te vinden dan Ben vd Kooi, welke een volslagen debiel is in werkelijk ieders ogen.
  Wat te denken van Theodor Holman, kringetje “beschaafd rechts”?

  @6:
  Zoek de verschillen:
  https://1.bp.blogspot.com/-dtmk42MtK7U/VuWSE5XUOWI/AAAAAAAAAtY/sToQZSBm6Mc7z4Of4cFZCvv4iS7OvURog/s1600/PEGIDAvsNVUquiz.jpg

  @11:
  Verschrikkelijk, wat die arme man overkomt nu. Oh nee, toch niet.
  “Certains hommes ne m’héritent pas de vivre”

 7. 14

  @11

  Beiden zouden niet moeten mogen in een beschaafde samenleving. Wat je dan met iemand als Breivik aan moet weet ik ook niet. Zo humaan mogelijk behandelen denk ik. Ook afhankelijk van de opstelling van de desbetreffende persoon.

 8. 16

  @15

  Hij zit in een isolatieprogramma. Dat is niet goed voor een mens. Niet humaan. Anderzijds is hij een gevaar voor de samenleving en ook voor zijn directe omgeving. En hij wordt met de dood bedreigt. Hij zegt dat hij verandert is, maar meent toch te moeten provoceren met zijn rechterarm. Kortom: hij maakt het zijn omgeving zo moeilijk mogelijk om humaan te zijn en gaat daar over klagen.

  Geen gemakkelijke kwestie. Dus Spam heeft gelijk dat hij een punt heeft. Maar er is ook een andere kant.

 9. 17

  @16

  Niet humaan.

  Meh. Een slaap/studeerkamer, een keuken, een privetuin, een computer en een PS3. Ik geloof niet dat ik erg veel wroeging moet hebben als zijn geklaag mij koud laat.

 10. 19

  Hier een soort verslag van de rechtszaak: https://twitter.com/luukjmulder

  Ik haat Twitter, het is nauwelijks te volgen zo, maar het geeft een indruk. Meneer Breivik is duidelijk verongelijkt. Lijkt zich misschien ook niet goed te beseffen waarom hij eigenlijk vastzit. Wil graag een fascistische partij organiseren vanuit de gevangenis en klaagt dat hem dat moeilijk wordt gemaakt.

  Dat ze de sleutels maar weggooien.

 11. 20

  B “Het feit dat ik nu fan ben van Paradise Hotel is het bewijs dat ik serieuze hersenschade heb opgelopen”

  Oh, the inhumanity!1!!