Quote du Jour – Politici aan de leugendetector

In Duitsland heeft een radiostation een nieuwe manier van interviewen bedacht. In de aanloop naar de deelstaat verkiezingen stellen ze de kandidaten vragen terwijl ze aan de leugendetector zitten. Een klein fragment:
“Was glauben Sie, Frau Vogt, können Frauen besser als Männer?”, fragt Moderator Oliver Ostermann. Der SPD-Spitzenkandidatin hört man die Freude an der Antwort an, sie scheint geradezu die Fäuste zu ballen beim Reden: “Frauen”, sagt Ute Vogt, “sind einfach viel lebenspraktischer, Frauen reden nicht so lange um den heißen Brei herum, sie sagen ihre Meinung, und da weiß man, woran man ist.”

Het experiment ontkracht zichzelf helaas deels doordat er ook vragen gesteld worden die de intieme prive-sfeer aangaan.
Maar het idee is aardig. Denkt u dat Nederlandse politici zich hieraan durven te onderwerpen?

 1. 2

  -Peter-Jan, wat trekt u zo in het politieke vak?
  -Nou, ik vind het fijn om met anderen van mening te wisselen over allerlei onderwerpen die de ehele samenleving aangaan.
  -Van mening wisselen? Luistert u dan ook wel eens naar de ander?
  -Maar natuurlijk, luist…
  TUUUUUUT!!!

 2. 4

  Het lijkt me veel interessanter de zeldzame politikus/ka te pinnen die niet liegt en daar een diepte gesprek van te zien.
  Dit speeltje heeft de mogelijkheid in zich de naald in de hooiberg te vinden en deze visie te mondialiseren.

 3. 6

  Ja ik twijfel ook maar ben gewoon benieuwd waar de “waarheidsprekers” te vinden zijn en vooral hoe ze er desondanks in geslaagd zijn het pluche te halen. Soort van Zadkini’s hoop ik dan..geen onderbuik..ies wek :)

 4. 8

  Ik vermoed een “rechts” politicus.. die behoeft de schijn minder op te houden dan een willekeurig vertegenwoordiger van de “linkse kerk” ;-)

 5. 10

  @ Mescaline: zekers.. en misschien is het ook nog meer gemeend

  @ Steeph: ik wil niet flauw doen, maar spot ik in je postje het woord “durfen”??

 6. 13

  @ Mescaline: hoho! on topic graag! we hadden het hier over de “waarheid” spreken.. mogelijkerwijs wordt dat in het tweede geval minder gedaan.. juist omdat het verhaal dat ze vertellen eerder geaccepteerd wordt

  ( wat de spreker werkelijk denkt, weet aleen onze lieve heer)

 7. 14

  @ Bismarck: Een goede verkoper zou ook eigenlijk eerst zijn eigen producten moeten aanschaffen.. Het succes bij de klant neemt daarmee toe.. da’s bewezen

  En ja, er zijn ook politici die erg sterk in “zichzelf” geloven..

 8. 16

  ik heb in de Quest eens gelezen dat iedereen die een gesprek voert met een vreemde ongeveer de helft van zijn verhaal liegt (kleine leugentjes om je verhaal mooier te maken).

 9. 18

  @Steeph: Taalregels..pfffft. Zolang de entiteiten overlappen kan de rest mij roesten, maar dat wist U al van mij denk ik. Hulde aan al uw sterke dagmomenten trouwens :)