1. 1

  (stemwijzer wordt überhaupt nooit geloofd)

  Autochtonen stemmen ook zonder zich te verdiepen in de consequenties van hun partijprogramma’s.

 2. 2

  Hmm, als D66 niet leert dat het niet alleen om een goed program draait, maar ook om het communiceren daarvan, dan wordt het nooit meer wat. De opmerking van RG snijdt echt geen hout. Ik hoop dat hij er nog een snuggere opmerking aan heeft toegevoegd, die niet in de krant is gekomen, maar vrees het ergste. Klinkt als een te veel naar binnen gerichte politicus. Gelukkig mag ik in het haagse stemmen, dus weet ik nu op wie ik niet stem.

 3. 3

  Het lezen van het programma van D66 wijst uit dat 95% van wat daarin staat water is. De resterende 5% is slechte wijn, welke met het badwater wordt weggegooid op het moment dat het erom gaat.

  Disclaimer: Was babies niet in wijn.

 4. 4

  Het deel van de allochtonen dat een uitkering heeft zal wel weten wat het doet..

  Zou ik ook doe als ik een uitkering had.. PvDA stemmen… welbegrepen eigenbelang dus

 5. 5

  Zo’n uitspraak moet haast wel komen van iemand uit D’66. Daar hebben ze geen programma. Althans wel op papier, maar in de praktijk is het programma in 1 zin samen te vatten:

  We zullen alles doen om op het pluche te blijven.

 6. 6

  Ik kreeg dit weekend een D66 pen in de handen gedrukt, maar toen ik er ‘nee’ mee wilde schrijven verscheen er ineens ‘ja’. Raar he?

 7. 8

  Je verdiepen in partijprogramma’s kun je doen als je op verkiezingsdag ontdekt dat je mag stemmen. Veel slimmer is het om naar de daden van een partij in de afgelopen (vier) jaren te kijken.

  Er was ooit zo’n site, geen woorden maar daden die verkiezingsprogrammas vergeleek met de daden van de kamerleden. Bestaat die nog steeds? Niet dat het voor mij van belang is, ik stem niet graag bij TV programma’s, dus hoef ik 7 maart ook niet te stemmen.

 8. 9

  Ik ken Rachid Guernaoui als iemand die zeer genuanceerd is, en overal een mening over heeft. Hoe dwars deze ook op de gangbare staat; hij zal ‘m verdedigen.

  Nu heb ik Rachid sinds het examenjaar middelbare school niet meer gezien. Maar de 2 jaren dat ik bij ‘m in de klas heb gezeten waren zeer vermakelijk. Vooral omdat de Lerares Maatschappijleer een langharige walvisknuffelaar van Groen Links was.

 9. 10

  Waarom de allochtonen er nu weer uitgepikt worden is typisch voor het klimaat in Nederland. Asl er iets positiefs gebeurt zoals het winnen van het WK: Nederlanders wereldkampioen; maar bij iets negatiefs zoals broekplassen wordt het: allochtone babies plassen in de broek. Men zou 1 jaar lang geen enkele uitspraak over allochtonen moeten doen, gewoon voor je zelf houden, mond dicht, niet lullen, volgende onderwerp.

 10. 13

  Ik ben het wel eens met de quote. Laatst hoorde ik een man op TV op de straat nog zeggen dat hij PvdA zou stemmen, omdat het een partij voor de arbeider was… voor deze meneer is het wellicht even handig het program van de PvdA naast dat van de SP te leggen en er nog eens een keer over na te denken.

 11. 15

  @maarten, je zou de mensen de kost moeten geven die op het CDA stemmen vanwege te C. Terwijl de afkorting al sinds jaren staat voor Christus Deed het Anders.

 12. 17

  Steeph & Toni,
  Klopt helemaal, ik heb dan ook niet zoveel op met mensen die uit gewoonte stemmen. En iedereen waar ik zulk gedrag bespeur poog ik ook zijn gedachten te overwegen, ook al komt deze persoon dan uiteindelijk bij zijn originele keuze terug. Het gaat erom dat je er even bij stilstaat in plaats van standaard elke keer hetzelfde knopje in te drukken.

 13. 19

  Ik heb inderdaad geen partijprogramma gelezen. Maar ik stem niet op PvdA. Ik stem helemaal niet, want ik wil een stelletje misdadigers geen rechtvaardiging geven.

 14. 20

  Ik stem op mezelf dit keer. Ik heb geen campagne gevoerd dus het zal een van de weinige stemmen op mij zijn. Maar mocht ik toch gekozen worden weet ik wel precies wat ik wil en hoe ik over dingen denk. Dat voordeel heb ik.

 15. 21

  Degtyarev,
  Ik heb gelukkig, zij het alleen op deelgemeente-niveau, dezelfde luxe.

  Mihai,
  Als jij dat prefereert, en liever de rest van je gemeente voor je laat kiezen in de veronderstelling dat zij wel een juiste keuze gaan maken, moet je dat uiteraard helemaal zelf weten.

 16. 22

  Waarom wordt er niet gewoon geschreven dat het niet uitmaakt of je allochtoon of autochtoon bent? We worden allebei door de politiek niet begrepen en als privacyloze melkkoe gezien (en behandeld).