1. 2

  @Maurice: Nu haal je precies een gegeven aan waar Bush het op zijn onbeholpen en rauwe manier over heeft wat in Nederland toch ook speelt.
  Is een grondwet voor eeuwig of mag je er aan sleutelen om het “aan te passen” aan een nieuw tijdsframe.

  “onze man” geldt niet voor mij btw.

 2. 3

  “Onze man” is Balkenende natuurlijk! Dit had Bush niet op de tv moeten zeggen, want dat had veel Amerikanen de ogen geopend.

  Gemiddeld zijn Amerikanen sukkels, imho, maar wel principiële sukkels.

 3. 4

  Om te verduidelijken, wil geen verkeerde impressie geven. De gehele democratische wereld, inclusief Nederland, lijkt af te glijden in 1984 om het kort te stellen en het einde is nog niet in zicht. De beslissingen in Brussel over bijvoorbeeld mail.internetverkeer-gegevens die nu ergens in een burola komen te liggen (een van de redenen dat ik Nee heb gestemd, geen grote politieke blokken, daar komt ellende van) vind ik een ramp en onderscheiden zich marginaal van wat hr bush voor ogen heeft.
  Het lucht op wellicht om de toorn op bush te richten maar wat hij doet en wil lijkt universeel at this point en dat is nie best.

 4. 10

  Ik betwijfel deze quote yen hoogste. Ten eerste geloven Republikeinen doorgaans heilig in de Grondwet, hoe conservatiever hoe heiliger die grondwet is. Maar vooral de bron van deze quote is typisch een schreeuwblog zoals je die ook in radio en tv vindt in VS. Ik vind ook geen enkele andere (i.e. tweede bron) voor deze claim. Haal de quotes dus maar weg. Typisch voorbeeld weer van linkse, liberale opposotie die zichzelf ongeloofwaardig maakt. Geloofwaardigheid is ook een kunst.