Quote du Jour | “Pak die bail-out!”

SargQdJ09 “They have to get this bail-out, they have a period of time before it gets impossible, before nasty things happen. The longer they leave it, the more difficult it will get.” (Guardian)

Ashok Shah, chief investment officer bij London Capital benadrukt dat Ierland snel financiële hulp uit Europa moet accepteren voordat de Ierse financiële crisis nog groter wordt. Europa wil nu wel helpen alleen de patiënt weigert nog hulp. Bij Griekenland was het destijds andersom daar liet bondskanselier Angela Merkel kostbare tijd verloren gaan voordat ze met financiële steun over de brug kwam. Overigens zou de Ierse overheid niet voor haarzelf willen aankloppen bij de EU maar enkel voor de Ierse banken, die hebben immers nu problemen met het lenen van geld.

 1. 3

  De tijd die Angela Merkel indertijd verloren liet gaan was vooral voor Griekenland kostbaar. Dat heeft Griekenland miljarden gekost en het land nog dieper in de blubber gedrukt.

 2. 6

  van Rompuy heeft gisteren de Europese noodtoestand afgekondigd, “Europa staat op het punt om uiteen te vallen”.

  Zojuist heet van de naald:

  Oostenrijk heeft aan het eind van de middag de eerder toegezegde financiële hulp aan Griekenland in het kader van het Europese steunfonds voorlopig opgeschort. Finland maakt bekend geen steun te willen verlenen aan een reddingsactie ten behoeve van Ierland. En Portugal misschien wel gedwongen is om uit de euro te stappen (en dus uit Europa) als er niet op korte termijn een einde komt aan de besmetting van ‘onschuldige’ lidstaten. Ondertussen is het akelig stil in Spanje.

 3. 7

  Volgens nobelprijswinnaar en erkent ‘liberal’ Paul Krugman, was de euro sowieso een slecht idee. En is het dus een goed idee om hem anyway af te schaffen.

  Leuk vak economie …