Quote du Jour – Opladen

Quote du Jour
Opladen
 
 
 
Aldus de koper van de eerste iPhone 3G in Nederland afgelopen donderdagnacht. Mannen liggen in de rij voor gadgets, vrouwen bestormen de Bijenkorf tijdens de drie dwaze dagen. Het leven kan zo eenvoudig zijn.
Overigens is dat “opladen” best serieus bedoeld. Beetje gebruiker moet de iPhone dagelijks opladen namelijk. Wederom valt Apple weer op door zijn weinig milieuvriendelijke karakter.

 1. 1

  dan nog; als je je telefoon oplaad, hoeveel energie verbruikt dat nou helemaal vergeleken met andere apparaten die je dagelijks gebruikt?
  Heb je ook gekeken wat het vermogen van die accu is; is hij snel leeg omdat dat ding veel stroom verbruikt, of is zijn vermogen ook gewoon laag (of beiden, wat ik vermoed).
  Vind het een beetje kort door de bocht zoals je merkt.

 2. 2

  Groot scherm
  Wifi
  3G
  GPS?
  Allemaal stroomvreters voor een telefoon. Zeker als die idioten er allemaal de hele dag mee gaan lopen spelen.
  Maar goed, als ze daardoor minder achter de 58″ plasma gaan zitten… Dan valt het best nog mee.

 3. 3

  Ik vraag mij serieus af hoe praktisch een telefoon is die ik dagelijks moet opladen? Ben je ’s middags aan het bellen, valt dat ding gegarandeerd uit.

  Ik houd het nog maar even bij mijn 4 jaar oude nokia, die hoef ik slechts om de 2 dagen op te laden.

 4. 5

  “Wederom valt Apple weer op door zijn weinig milieuvriendelijke karakter.”

  En een Nokia N95 heeft daar geen last van? Volgens mij houden die het ook maar 4 tot 5 uur vol. Net als alle andere ‘smartphones’… En als een smartphone laptopgebruik kan verminderen is het juist weer milieuvriendelijk.

 5. 7

  “Wederom vallen de consumenten op door hun weinig milieubewuste gedrag.”

  BTW: ik dacht dat op uitgerekend op Sargasso wel bekend zou zijn dat gebruiker van het woord ‘milievriendelijk’ zichzelf onmiddellijk buiten de discussie plaatst. Milieu_bewust_ hooguit.

 6. 10

  En het ding had behalve van biologisch afbreekbaar materiaal moeten zijn, ook zichzelf helemaal uitschakelen als er 5 seconden niets meegebeurt, bij het aanzetten eerst het totaal aan verbuikte energie plus andere kosten op de display vermelden en smart als-ie is in alarmerend knipperende letters de ecoligosche voetafdruk weergeven van de produktie, verkoop en gebruik.

  Overigens: mijn antieke nokia laadt ik maar 1x per 2 à 3 weken op. Het ding is ruim 5 jaar oud en nog niet aan vervanging toe.
  U begrijpt: ik leidt een zeer geïsoleerd bestaan.