Quote du jour: nauwe banden

Quote du Jour De banden tussen organisaties en personen in Nederland kwamen recentelijk aan de orde in o.a. de serie over de top 200 belangrijkste “ingewijden” uit de volkskrant en de link tussen het NRC en de AIVD. In Amerika lusten ze er ook pap van, de zakenbank Goldman Sachs heeft wel heel nauwe banden met de regering.

“It appears to be, for whatever reason, that Goldman Sachs sometimes has a disproportionate share of former employees in and out of government at any one time,” aldus Trent Duffy, voormalig woordvoerder van het Witte Huis.

Goed voer voor speculatie over complotten: “Has Goldman Sachs taken over the Bush administration?”. Wij kunnen wellicht hetzelfde bruggetje trekken. Wat denkt u? heeft de AIVD het NRC overgenomen, of andersom?

 1. 1

  De klokkenluideronline link van NRC/AIVD werkt niet.

  Overigens lijkt dit idd een behoorlijk uit de hand gelopen verstrengeling. Maar complot?

  com·plot (het ~, ~ten)
  1 kwaadaardige samenzwering => afgesproken werk, collusie, conjuratie, conspiratie, gekuip, intrige, kuiperij

  sa·men·zwe·ring (de ~ (v.), ~en)
  1 geheim verbond tot het verrichten van een aanslag op iem. of iets => complot

  Nee, het gaat toch te openlijk. Het zijn gewoon goede vrienden. Misschien moeten ze de regels aanscherpen zodat er niet meer dan twee personen uit een bedrijf in een regering/WH-staff kunnen komen en omgekeerd dat leden van een regering/WH-staff niet met z’n allen naar een bedrijf kunnen maar zich moeten verspreiden.

  Regeltjes moeten toch te maken (en te overtreden) zijn?

 2. 4

  Volgens mij is Goldman Sachs voor de beurs in de VS wat water is voor een vis. Iets van 50% van alle derivaten staan uit bij deze club…