Quote du Jour | Naam van God

‘Met deze kwestie kan de naam van de SGP door de modder worden gehaald. De naam van God is daarmee onlosmakelijk verbonden. Het gaat ons om gerechtigheid, en de eer van God.’

De SGP worstelt met een klokkenluidersaffaire, waarvan de ernst hierboven treffend verwoord wordt door Arie Rijneveld, voorzitter van de jongerenafdeling. Maar straalt gedoe binnen de SGP werkelijk op God af?

 1. 2

  Idd grappig. Ik lees in het hele stuk een behoorlijk arrogantie bij de SGP. Denkt men nu werkelijk dat zij het verlengstuk van GOD zijn?

  Daarnaast ook een zeer denigrerende houding tegenover God. God is almachtig, God is alwetend. Maar toch heeft God de SGP nodig om zijn/haar woord te verkondigen. En die almachtige god is blijkbaar niet in staat zijn/haar vertegenwoordigers op aarde onder controle te houden.

 2. 5

  @2: Ze zien zichzelf als het verlengstuk van hùn god. Maar dan is het best wel een watje, zo’n hulpbehoevende god. Zo’n kneus aanbid je toch niet?

  Waar ik echter meer problemen mee heb, is dat ons seculiere belastinggeld wordt aangewend om elders religieuze wanen te propageren. Als dat de norm is, ben ik genoodzaakt ook mijn eigen bananenkerk te stichten.
  Maar wat doe ik dan met dat vergiet op de hoedenplank?