Quote du Jour – Mensenhandel & Prostitutie

In een jaarlijks overheidsrapport over internationale mensenhandel bekritiseert de Amerikaanse overheid de gelegaliseerde prostitutie in Nederland. Hierdoor zou mensenhandel in stand gehouden worden (nu.nl).

Quote du Jourwallenfoto.jpgThe Netherlands has legalized prostitution. The U.S. Government opposes prostitution and any related activities, including pimping, pandering, and/or maintaining brothels as contributing to the phenomenon of trafficking in persons. These activities are inherently harmful and dehumanizing. The U.S. Government’s position is that these activities should not be regulated as a legitimate form of work for any human being. (Trafficking in Persons Report)

 1. 1

  de broeders aan de overkant van de grote haringvijver zijn altijd heel bezorgd als er op een of andere manier sex mee van doen is. maar eventjes een land binnenvallen om ze allerlei zegeningen op te dringen is uiteraard anders. guantanamo bay is niet harmful en dehumanizing. maar goed, de aandacht is weer even afgeleid van de echte zorgen :)

 2. 2

  Ik blijf me erover verbazen dat ze altijd wegkomen met dit soort stupiede conclusies en niet kunnne nadenken over de puinhoop die ze zelf in huis hebben. Ik bedoel, tijdens een congres in Las Vegas (is ook niet echt representatief voor de VS maar dat zijn de wallen ook niet voor Nederland), heb ik rondlopend op de strip meer flyers ontvangen voor hotel room delivery van dames (heter en sneller dan de gemiddelde pizzeria) dan er doorgaans maandelijks aan folders in mijn brievenbus ligt.

 3. 3

  Duizenden animeermeisjes (werkneemsters in een bar) doen in de VS precies hetzelfde. Daar vaak niet verboden, ook vaak gedoogd, snapt u dat ?

  De Nederlandse kamer heeft nogal over prostitutie nagedacht een paar jaar terug. Zelfstandige prostitutie is een manier om onder pimping uit te komen.

  Ach, de VS. Dat nadenken over prostitutie gaat er net als over abortus. Verbieden die hap en klaar is kees.

  Suggereert de post dat het Nederlandse beleid de wereldwijde mensenhandel in stand houdt ? Dat is dan niet helemaal terecht.

 4. 4

  Zelfs als de bron verdacht is moet kritiek op waarde worden geschat. Ik heb zo’n bruin vermoeden dat lang niet alle goede bedoelingen van de legalisatie werkelijkheid zijn geworden. Misschien moet nog eens naar de niet bedoelde effecten worden gekeken.

  Maar dat de bron verdacht is, staat buiten kijf. Iets van de splinter en de balk. In een diner in Manhattan werd ik een paar jaar gleden door een heel vriendelijk echtpaar uit Seatlle aangesproken op Amsterdamse zondige wantoestanden. Op hetzelfde moment flitste aan de andere kant van de weg het neon aan en uit: “Girls, Girls, Girls”.

 5. 5

  Hypocritie ten top!

  Aangezien die Amerikanen zo christelijk zijn, zal dit wel begrepen worden : Verwijder eerst de balk uit uw eigen oog, voordat u uw naaste op de splinter in het zijne wijst.

 6. 6

  Ik ben ook verbijsterd! Hoewel ik niet élk uitkomend rapportje kan gaan lezen natuurlijk. Excusez indien ongefundeerd. En als ik tijd heb ga ik me er zeker in verdiepen. Maarrr: straks komt er nog een rapportje overheen waar met naam en toenaam de bezoekers van die nijvere dames worden vermeld! Want daar gaan we uiteindelijk heen natuurlijk. Daar is het om te doen! Ik word opeens een beetje misselijk van al dat gewroet in andermans privé leven.

 7. 7

  Ik snap de ophef niet helemaal.

  Nederland is een ‘Tier 1’ land.

  TIER 1: Countries whose governments fully comply with the Act’s minimum standards.

  Daarmee zeggen ze al dat Nederland eigenlijk niets fout doet. Maar het kan beter. Het rapport geeft aan dat er problemen zijn (wat waar is) en ze denken dat de legalisering van prostitutie geen oplossing is van de problemen (wat wel het doel was van de legalisering). En daar hebben ze grotendeels gelijk in.

  Dit rapport heeft niets te maken met “gewroet in andermans privé leven”.

 8. 9

  Och waar maken we ons druk om.
  Land 1 zegt dat land 2 iets mis doet.

  Zolang er geen onafankelijke studie gebeurd vanuit een NGO of de VN moet je je van studies niet teveel aantrekken.

  Die dienen dan toch vooral om de waarden van land 1 te proberen op te leggen aan land 2.

  Stupide maar zo zit puriteins Amerika nu eenmaal in mekaar.

  Maar we hebben geluk er is ook een ander Amerika alleen is dat niet aan de macht op dit moment.

 9. 11

  @Mescaline: Je kunt natuurlijk reageren alsof je zojuist in het kruis getast bent (op onplezierige wijze), maar je kunt er ook gewoon niet teveel aandacht aan besteden (een wenkbrouw optillen bijvoorbeeld). Ik denk dat het laatste een betere reactie is. Denk je dat ze in de VS wakker liggen van wat wij van hun drugsaanpak vinden (ik noem maar een verschilletje)? Waarom zouden wij dan onze energie verspillen aan hun mening over onze aanpak van de prostitutie?

  Wacht liever op een onafhankelijke organisatie die met ECHT objectieve bevindingen komt (beetje utopisch geef ik toe) en vergelijk dan de voor- en nadelen van de verscheidene wijzen van aanpak.

 10. 12

  Wrong envelope @Bismarck, dat moest naar knArie toe. ;)

  Overigens hebben we in Nederland na veel en lang debatteren tussen alle partijen in de kamer redelijk vernieuwende wetgeving omtrent abortus, euthanasie, drugsbeleid en prostitutie. En Nederlanders wegen aardig wat af hoor, dus ik vind dat een prestatie. En de resultaten zijn dacht ik wel veel beter dan in dat fubarland aan de overkant. Googletip: define:fubar

  Ik zit dus niet echt te wachten op losse kreten van een losse knArie zal ik maar zeggen. ;)

 11. 13

  Sorry dat ik je ”nick” nu misschien beledig KnArie. En normaliter ben ik er ook de persoon niet naar…. Moedwillig kwetsen komt in mijn woordenboek niet voor,…maarrr…zat er soms nog wat zaad in je bek? Vogelzaad dan hè. Ik heb a) het rapport niet gelezen en b) ten tweede.. zat ik wat te door te filosoferen wat zou kúnnen gebeuren als b.v. de F.B.I. een lijst zou aanleggen van alle hoerenlopers!! Stel je dat es voor!: Goud Geld Waard!!

 12. 15

  Aaaaaah, @YP13 de 17e eeuwse Amsterdamse schout en zijn rakkers revisited.

  ’s Avonds stappen, wijntje, trijntje. Maar ze stonden op de loer en owai wat ongheluck kon dan iemand overkomen. Mee naar het bero, lang en flink laten zweten. “Ghij sijt bij dien hoer gheweest, byget jae dat sach ick. Dat wert docken, mannetjen.”

  En dat werd dokken. Smeergeld of boete. Bij het tweede was je reputatie naar de maan, dus het eerste maar.

 13. 17

  Mescaline: Mijn 11 was wel degelijk een reactie op jouw 10 (en op alle in-het-kruis-getast-reagerenden daarvoor, hetgeen feitelijk iedereen behalve Knarie was).

 14. 18

  Sta ik zomaar weer op een of andere lijst ”in-het-kruis-getaste-reagereerders”! Pfff,….wat is het leven toch zo soms een ondragelijk, zich naar het eind slepend niets! Je wordt bedankt hoor Bismarck!