1. 1

  Leuk die drieslag in die columns van de Winter: Milosevic, Wouter en Iran.. hoppakee poutpourrie ladidee!

  Het lijkt wel een rubriek “de Winter Weet Raad”. Bent u rechts maar heeft u geen mening? Vraag het de Winter !

 2. 2

  de Winter verpietert in Amerika, en levert aan de zijlijn zijn hoerencommentaar, echte Jood die die Winter, doet alles voor een paar grabbelcenten, als ik zo sarcastisch mag zijn om een typische de Winter grap te maken.

 3. 3

  Ach, feit is. Woutertje is niet meer dan een populistische poeperd. Over de Winter gesproken, ik heb er zo langzaam aan genoeg van. Doe mij maar weer Lente, met rosé, het park en rokjes.

  ps,
  ik ben niet de Jood

 4. 4

  Je kunt denken over hem wat je wilt maar nog geen week geleden las ik een stukje van hem in The Wall Street Journal, niet bepaald een langs de zijlijn krantje.

  http://www.opinionjournal.com/extra/?id=110008055

  Ik vind het geen prettige man btw een haatzaaier is het en begrijp niet hoe hij vorige week onderstaande medaille in Duitsland gekregen heeft. Een prijs die eervol uitgereikt wordt aan personen die tolerantie promoten (sic).

  http://www.gcjz-berlin.de/medaille.htm

  Tijdens de overhandiging zei hij: “”Ich glaube nicht an den Dialog zwischen Religionen” (Begrijpt U het, ik niet)

  In de kranten in Duitsland werd deze vreemde situatie ook met verbazing bekeken/beschreven.

  http://www.taz.de/pt/2006/03/06/a0102.1/text

 5. 7

  Vlak voor het slapen gaan, lepeltje-lepeltje schurkend, heeft iedereen wel eens een volkomen sociaal en humaan wereldbeeld voor ogen. Als de wekker gaat is het echter constant marchanderen en schipperen geblazen dacht ik zo.

 6. 9

  als ik zo vrij mag zijn…
  [img]http://www.juedische.at/_TCgi_Images/juedische/20060306004540_DeWinterBerbenHeye.jpg[/img]
  (en dat zo vlak voor de Fotofuck Vrijdag…ik voel wat opborrelen)

 7. 10

  Primadeluxe @Carlos, maarruh hoe maak je in BBQ , pardon reeds Brigitte Bardo..Bardoo, die had ze niet zo maar zoo (BBedit bedoel ik, dat liedje is uit de middeleeuwen) hier van.

  Zoiets van “hier” en dan staat de link erachter.

 8. 11

  Vriend Leon de Winter heeft last van het beroemde schrijverssyndroom. Dat hij een knap literator is, is volgens mij duidelijk. Dat hij daarmee het recht neemt om onzin te verkopen, is zijn eigen verantwoordelijkheid. Dat hij dat gebruikt om anderen af te zeiken, zonder overigens enige vorm van behoorlijk betogen of enige vorm van behoorlijke opbouw van een column, is natuurlijk idioot.
  Niet iedere schrijver is een Douwes Dekker, en Nederlandse literatoren vergeten dat, bijvoorbeeld, in volkomen willekeurige volgorder, de Wint, Mulisch, Mulisch, Mulisch, De Winter, en oh ja het duo De Winter en Mulisch.

 9. 12

  Enkele reacties van de fans van De Winter over Milosevic:
  “Leon heeft groot gelijk met dit artikel,
  alleen is de vraag:”worden wij hier in deze bananenrepubliek dan nooit wakker?”
  We laten steeds meer van deze moslim-fundamentalisten binnen in dit land 3n wanneer ze dan iemand ombrengen, moeten we ze ook nog voor jaren kost en inwoning geven op kosten van de belastingbetaler. Er uit met dit tuig!!!”

 10. 13

  Nog één:

  “Geachte heer de Winter,
  Hoe is het mogelijk dat de nederlanders zo vallen op de SP.
  Weten zij wel wie dit zijn en waarvan zij afkomstig zijn?
  Of vallen zij op de leuke babbelaar Marijnissen, die in zijn eigen stad 5 zetels verloor! Maar niet zo aardig is als hij zich voordoet, vraag maar aan zijn compane agnes kant.
  Met de SP gaat Nederland failliet.
  Zitten ze net weer zo te slapen als onder den Uyl? Geld verdienen wordt weer vies en weg met de ondernemer, pak alles af van de mensen die zich rot gewerkt hebben en dus IETS hebben.
  Nederland gaat geregeerd worden door mensen die het oude communisme, maoisme,
  etc.aangangen! Wie zegt er war van.
  en dat nog aangevuld ( gelukkig heeft zij verloren, maar daar hoor je niemand over) met dat vreselijke boosaardig slissende meiseje Hal;sema van Groen links.
  Wie red Nederland?”

 11. 14

  Wat een makkelijk “boe”-geroep van Leon De Winter. Wouter Bos heeft best een hoop ideeën, die hij overigens vorig jaar nog in de Elsevier uit heeft mogen leggen. Als dat niet duidelijk genoeg was, is dat de Elsevier-interviewer in kwestie – Sypje de gekste! – ook wel degelijk aan te rekenen.

 12. 15

  Wellicht een idee voor een Sargasso poll; welke website kent het laagste niveau qua reactie inhoud:
  – Fok
  – Elsevier
  – GeenStijl

  ;)

 13. 16

  Zeg! Dit was niet de bedoeling. Het moest over de quote gaan, niet over de man. Je weet wel, inhoud versus imago.
  Oftewel, is Wouter Bos een marketing product (los van of hij kan denken of niet)?

 14. 17

  Wat een nutteloos stukje van De Winter over Milosevic. Duidelijk dat hij niet weet wat hij met de dood van M aanmoedt. Hou dan, wijzelijk, je mond. Verder kiest hij liever voor Rutte en steekt nog even een vinger in de bips bij Bush om Iran ook zo snel mogelijk aan te pakken. Angstzaaier.

 15. 18

  @Steeph: Het woord uit de mond gestuurd door het brein is een reeks die je, naar mijn idee, niet kunt loskoppelen.

  Als een persoon wat prevelt moet het geprevelde gewogen worden terug in bovenstaande reeks toch?

 16. 19

  @larie: Ja dat snap ik wel. Daarom overwoog ik zelfs om eerst de quote zonder bronvermelding te doen.
  Maar kennelijk is het “gewicht” van de prevelaar in dit geval zwaarder dan het geprevelde.
  Goed om te weten voor de volgende keer.

 17. 21

  Wouter Bos is het produkt van het debacle Kok / Melkert. Er was bijna niemand anders.

  Het moment van zijn uitverkiezing haalde op vreemde wijze de krant… het toneelstukje tussen Jeltje van Nieuwenhoven (breed lachend opkomend) en Wouter Bos (ernstig voor zich uit kijkend) voordat de uitslag bekend werd gemaakt. Nee, marketing en sales zijn hem niet vreemd.

 18. 22

  Natuurlijk is Wouter Bos een marketingproduct. Een nare, onpersoonlijke glibber die prachtig de identiteitsloosheid van de PvdA verbeeldt. Ik heb bijna net zo’n grote hekel aan hem als aan Leon de Winter.

 19. 25

  Als ik wist wie de Salonsocialist was zou ik hem direct mailen, maar dan maar zo. Als reactie: mijn Russisch is net zo goed als mijn Albanees (zomer 2005) en mijn Oekraïns (komende week)… :)

 20. 26

  Intessanter is de vraag: wauwelt De Winter hier niet weer gewoon het beeld na dat de politieke tegenstanders van Bos proberen neer te zetten? De man zonder programma. Ik zal niet op Bos stemmen, maar volgens mij heeft hij de zaken beter op een rijtje dan menig ander in Den Haag. Dat heeft van Aartsen in de debatten tot zijn schande moeten ervaren.

 21. 27

  Ik heb medianiks meegemaakt, maar je moet wel zorgen dat je andere feiten op een rijtje hebt als het mis dreigt te gaan. Dan is oom Jozias door de mand gevallen geworden, niet meer, @VJ. Het zegt nog te weinig over Bos, en dat Bos zelf ook al zo weinig zegt maakt dat ik De Winter hier goed begrijp.
  Ondanks en zo.

 22. 28

  Nee, Bos is geen markering product.
  Hoogstens kan je stellen dat in de politieke marketing van het ‘product’ PvdA erg zwaar wordt ingezet op het imago van de lijsttrekker en 1 campagenboodschap (het kan veel beter) en veel minder op concrete beleidsvoornemens.
  Bos is overigens ook niet een product, maar eerder een ‘verkoop-argument’.
  Denk niet dat er meer of minder dan bij andere partijen sprake is van marketing, wel zijn de accenten duidelijk anders gelegd dan bij andere partijen. Dit zal zo blijven zolang de PvdA campagne meent meer stemmen met het imago van Bos dan met de nadruk op inhoudelijke thema’s.
  Los hiervan ben ik zelf van mening dat de PvdA op het moment geen goed product is en Bos nauwelijks een verkoopargument, maar dit terzijde.

 23. 29

  Euh even voor de duidelijheid ‘Bos is geen markering product” is geen doordachte woordspeling oid, maar een ver-typing.
  Dit moet vanzelfsprekend zijn: Nee Bos is geen marketing product.
  De overige spelfouten zullen denk ik niet tot verwarring leiden

 24. 30

  Het politieke midden is tegenwoordig CDA, D’66 en PvdA.
  Wie zonder JP-zonde is krijgt de grootste kluif.

  Bos wint zonder iemand te (hoeven) zijn, vergelijk dat eens met die vechtjas van Den Uyl, die zich zijn hele leven liet zien en doorvocht. Omdat de concurrenten er zo’n puinhoop van maken doet Bos straks Kassa!

  het is niet anders dan dit

 25. 31

  @ mescaline: lijstje ter onderbouwing van wat?

  Leon de Winter is een pompeuze, ongenuanceerde, overigens goed te lezen schrijver. Maar zijn politieke voorkeuren deel ik niet. En dan druk ik mij voorzichtig uit. Als hij op tv wordt ondervraagd over het Midden-Oosten of de islam in Nederland, gaat bij mij de tv uit. Wat een afgezaagde grammofoonplaat is die man. Het feit dat hij een hekel heeft aan Bos, maakt de PvdA-leider dus weer een stukje sympathieker.

  Oftewel. Toch weer een reden om Wouter Bos te waarderen: Leon de Winter heeft een hekel aan hem.

  Duidelijk?

 26. 32

  Tuurlijk, je mag het kortbochts bekijken @Arnoud. Maar het is niet heel erg sterk beargumenteerd als je de andere personam non-gratam niet kan geven. En omdat hij columnist/schrijver is en zich nog al eens uitspreekt ben ik daar wel benieuwd naar, om te zien of het “klopt”.

  (Escusi het Latijn -quod non-)

 27. 33

  Ik begrijp wer-ke-lijk niet waar alle kritiek over Wouter Bos vandaan komt. Hij zou inhoudsloos zijn en geen duidelijke uitspraken doen. Ik merk niets van dat alles en heb een groot vertrouwen in Bos, mede doordat uit zijn boek blijkt dat hij wel degelijk een gegronde visie heeft. Ik vermoed dan ook dat de kritiek veelal komt van mensen die een andere partij aanhangen en op een onvolwassen manier de PvdA-leider proberen te beschadigen. Als dit niet zo is: kom dan alsjeblieft eens met concrete voorbeelden van Wouters gebreken. Ik weet zeker dat ik ze allemaal kan weerleggen.

 28. 34

  Wouter wekt bij sommigen, ook bij mij, een natuurlijke weerzin op. Dat heeft u vast ook wel bij bepaalde politieke entiteiten, Marc. Niet overal is een verklaring voor.

  Op onvolwassen manieren politici beschadigen, ach… dat pleziert dagelijks vele webloggers.

 29. 35

  @ bicat:
  Dat dacht ik al. Het is weliswaar een eerlijke reactie, maar het geroep van Bos-haters dat hij moet komen met “een heus programma” is dan natuurlijk een zwaktebod. Ik dacht dat we ernaar streefden het over de inhoud te hebben en niet over welke gevoelens bepaalde personen met hun non verbaliteit oproepen. Dan is immers geen discussie mogelijk. Daarnaast vind ik het ook onverstandig, denkende aan de lege manier waarop ‘links’ Fortuyn aanviel en de afstraffing die daarop volgde. Nu vindt Wouter Bos veel aanhang en valt ‘rechts’ hem met inhoudsloos geschreeuw aan. Een gevaarlijk spel, lijkt me zo.

 30. 37

  riepen ze niet dat na Kok de pvda duidelijker op de kaart moest worden gezet, Overigens de andere partijen niet uitgezonderd.
  Dus dat Bos een marketingassosiatie oproept is niet eens zo heel verwonderlijk. Moet ik de andere partijen nog zien doen.
  Dit allemaal even los beschouwd van het program de pvda te bieden heeft.
  Vooralsnog is de wijze waarop W. Bos zijn verhaaltje brengt in mijn ogen, en gezien de stijgende belangstelling van de stemmers voor pvda ben ik niet de enige, beter te verteren dan het naar hypocrisie walmende oportune geluid van de andere partijen.

  Nee, die rappende Donner moet je zeker serieus nemen ? Geef mij dan maar Woutertje..en alstie erg goed zijn best doet ga ik mischien nog wel vallen ook voor het geen hij te verkopen heeft.
  Er gaat natuurlijk nog wel een vergelijkend warenonderzoek plaatsgrijpen voordat ik uiteindelijk de keuze maak of wouterje mij kan vangen met zijn strakke marketingverpakking…ben natuurlijk niet goedgelovig…