Quote du Jour – Let’s get medical

Quote du Jour“Het personeel wordt nauwelijks getraind op de bediening van medische apparatuur, een hoog percentage van de missers in een operatiekamer wordt hierdoor veroorzaakt.”

Kamerlid Eelke van der Veen wil weten of de twee- tot zevenduizend doden die jaarlijks vallen door vermijdbare medische fouten, te wijten zijn aan “de NVLO die stelt dat verkopers van medische apparatuur steeds vaker in operatiekamers te vinden zijn” tegenover de nogal surrëele beschuldiging in deze QDJ.

Abraham Klink mag antwoorden: de Minister van Volkgezondheid wil in the picture komen, dat komt dus prima uit.

 1. 1

  de rectie van mark, in de pre-emptive Quotepost:

  Ik gok:

  ,,Heeft u jeuk aan uw anus?’’ Na ruim twee minuten is de boodschap: ,,1 april, jeuk aan uw bil.’’

  Het gaat om een 1-aprilgrap van het bedrijf Boomerang. De kaarten worden gratis verspreid in de horeca. Ze waarschuwen de ontvanger dat ze via hun ex-partner mogelijk chlamydia hebben opgelopen. Wie het vermelde 0900-nummer belt (20 cent per minuut), krijgt een gesprek te horen met seksuele vragen als: ,,Heeft u jeuk aan uw anus?’’ Na ruim twee minuten is de boodschap: ,,1 april, jeuk aan uw bil.’’
  http://www.ad.nl/amsterdam/article1202395.ece

 2. 2

  Ik ken wel een voorbeeld in een werksituatie. Iemand met een functiestoornis zou een tillift krijgen om op het werk makkelijk naar het toilet te kunnen. Er kwam een vertegenwoordiger bij van de fabriek. Hij deed vele beloftes, er werden door hem hele ombouwen verzonnen, die geen prettig decor opleverden en hinderlijk waren voor persoon in kwestie. De persoon in kwestie was gelukkig zo assertief om na een paar overlegrondes een ergotherapeute erbij te vragen. Het probleem was toen snel opgelost én goedkoper.

 3. 5

  mammamia “twee- tot zevenduizend doden die jaarlijks vallen door vermijdbare medische fouten” ?

  Het duurde even want bij het lezen hedenochtend zakte m’n broek geheel af en dat kan niet op een werkplek.

  Enfin, ik ben weer vrij.

 4. 6

  Statistieke zekerheden larie: men heeft gekeken naar een willekeurige sample uit een dagen/ziekenhuizen collectie, daar bleek dat op die dag (27 maart 2005) in het betreffende ziekenhuis (De Vlucht) er 1 persoon was omgekomen door een vermijdbare fout tijdens een operatie. Nou, vermenigvuldig dat dan met 365 en het aantal ziekenhuizen et voila. Natuurlijk is dit nog maar een voorzichtige schatting met een hoge error marge.
  (Bron: Maurice de Hond 2)

 5. 8

  Als u mij ekskuseer..in de stats zegt ‘men’ “vuilnis in vuilnis uit’ (carbage in carbage out) .
  Met statistiek kan ik de poster doen geloven dat hij er naast zit of er juist bovenop. Ballen uit zakken nemen en terugplaatsen enzo..geef mij maar fourier met wat chaos en imaginaire getallen.

  Mijn gevoel `zegt uiteraard ‘er boven op’ wat poster aangaat..

  ‘don’t panic”