Quote du jour | Volstrekte waanzin

‘Er is toch iets met een land aan de hand als volwassen mensen in een land 24 miljoen welpies gaan verdelen’…‘Ik probeer de volstrekte krankzinnigheid van alledaagse beelden te schetsen. Honderdduizend mensen die zonder kaartje naar Basel afreizen: verklede mannen van mijn leeftijd die vervolgens in die stad een paar dagen helemaal losgaan’.
Deze en andere vormen van complete gekte vormen de ingrediënten van de oudejaarsconference van de zelfverklaarde ‘volkskomiek’ Youp van ’t Hek, die de Vara uitzendt op oudejaarsavond. En dat gaat gebeuren onder de titel Troost. Troost? Ja, troost voor een land dat zich volgens de cabaretier heeft overgeleverd aan de volstrekte waanzin.
In een uitgebreid interview in DePers gaat Van ’t Hek even helemaal los over de krankzinnige gebeurtenissen. Temidden van zijn grappen en grollen wordt het grote graaien van bankmanagers, zo beloofd Van ’t Hek, even flink aangepakt. Vooral de bestuurders van ABN Amro die, vlak voordat het bedrijf werd verkocht, nog een flinke graai in de kas deden…
Van ’t Hek is niet de enige met een oudejaarconference. Guido Weijers doet zijn oudejaarsvoorstelling bij SBS6, Dolf Jansen staat voor het eerst rond oud en nieuw solo (zonder Lebbis) op het podium en verder blikken Arie Koomen en Sjaak Bral terug op het afgelopen jaar. Youp van ’t Hek ondergaat het gelaten: ‘De impact is inderdaad veranderd. Dit jaar zijn er wel zes of zeven oudejaarsconferenciers. Vroeger toen er nog maar twee netten waren, keken er elf miljoen mensen naar Wim Kan. Nu trek ik op oudejaarsavond anderhalf miljoen kijkers. De cijfers van vroeger haalt niemand meer.’

 1. 1

  Nou niet zuur worden, Youp. Mannen die a bonne foi naar Basel reizen en daar volstrekt ongevaarlijk feest vieren; dat zou in jouw studentikoze visie op het leven het summum van vrijheid in je hoof moeten wezen.

 2. 2

  “de cijfers van vroeger haalt niemand meer”… tja, vroeger was alles beter…
  doe eens iets nieuws, youp, je bent ingehaald door de rest. doe mee in een buckler-reclame ofzo.

 3. 3

  “Vroeger” haalden dan ook niet de cabaretiers die kijkcijfers maar het tv toestel. Men keek tv, ongeacht het programma. Die cabaretier werd meer getolereerd dan gewaardeerd. Van die elf miljoen waren er misschien ook maar anderhalf echt geinteresseerd. De overige 10,5 mln hadden gewoon geen zin in NCRV gezangen op het andere net.

 4. 5

  “In Het Parool schreef columnist Ronald Ockhuysen eind vorige maand een scherpe column over de teloorgang van de oudejaarsconference als traditie. Naast de wildgroei aan cabaretiers is grappen maken allang niet meer het domein van de cabaretier alleen, constateert Ockhuysen. Het cabaret ondervindt grote concurrentie van bijvoorbeeld internet, waar allerhande particulieren zich in grappen verpakte meningen aanmeten.”

  Ronald Ockhuysen, familie van?

 5. 6

  Zak niet in elkaar van het harde werken bianco,
  knip plak en klaar een advertentie eronder , toegevoegde waarde drie keer niks.
  Bloggen noemen jullie dat?

 6. 10

  Youp is oud. Sommige mensen worden ouder en wijzer anderen ouder en koppiger. Youp is zo’n geval. Schreeuwen met de meute mee. Populistisch schreeuwwerk dat de Meer leuker was dan de Arena om er vervolgens om de zondag weer te gaan zitten. Zijn eerste show was leuk daarna bleef de grammafoonplaats wat hangen:

  altijd dezelfde liedje.
  kut-huwlijk, klote vinexwijk, en kansloos hossen (dit keer in Basel).

  Leef je leven zoals je zelf wil en laat de Youps gewoon in de kou staan.

  Vuilnisman mag deze zak ook mee!

 7. 12

  * my pleasure bianco,

  *bio10 logic als u in de veronderstelling bent dat ik me aanpas naar de wens van de uitbater alhier, make me an offer I can’t refuse.
  Ik zie hier geen eentonigheidsverbodsbordje . fuck het principe van het QDJ , uw regels. i didn’t vote.

 8. 13

  Mensen die reageren op internet onder namen als ‘hemaworstje’ en Youp van ´t Hek maakt zich druk over de waanzin van welpies? Het zal weer het einde van het jaar zijn.

 9. 20

  @12
  Hoe puur wil je het hebben? Een stelling, waarna de discussie wordt gevormd door de geinteresseerden (minus 1). Geen apriori ‘opgedrongen’ mening des bloggers.

  An offer you can’t refuse? Hieronder een kopieer&plak stukje, zodat uw Pavloviaanse drang eenvoudig vervuld kan worden bij elke nieuwe QDJ:
  “Huu, blaat blaat, knip plak, ik vind het allemaal niks, isniebloggen”.

  Ter voorkoming van eentonigheid zou u eventueel de volgorde kunnen veranderen. Succes!

 10. 21

  Bij een verjaardag kom je voor borreltijd, eet mee, neemt nog een koffie en als het erg leuk is blijf je nog even.

  Met oud&nieuw moet je wel voor borreltijd komen want daarna stopt het openbaar vervoer, krijgt of te veel of te weinig te vreten want er moet ruimte blijven voor de oliebol en of het nou wel of niet leuk is, je kunt niet weg want je moet blijven tot het 1 januari is.

  En die wachttijd wordt dan opgevuld met een cabaretier. Beste wensen, vrolijk nieuwjaar en goede voornemens ermee.

  Ik vier dit keer wel een Chinees (29/1) of een Romeins (1/3) nieuwjaar.

 11. 26

  bio10logics,

  puur? je lult een banaan recht

  als ik mijn bek hier hou heb je helegaar geen discussies meer en staan er een lullige 5 comments onder iedere post..

  Weessie toch blij dat ik hier bijdraag aan het opvoeren van de bezoekerstatistieken en toenames in de comments.
  Ik zou er pvd betaald voor moeten worden.

  hu blaat blaat blaten is voor schapen die kuddegedrag vertonen, reageren conform ze rules omdat de redactie dat wenst.
  Eentonig om de enige revolutionair te zijn is het nooit.

 12. 28

  “Bijna de helft van de 16,4 miljoen Nederlanders koopt een staatslot in de hoop 25 miljoen euro te winnen.” (link 27)

  = de linkerhelft van de IQ-Bell-curve ?

 13. 29

  Herma,
  (u hebt wel moeite om m’n nick lekker te krijgen, ist niet)
  Mwo, buiten uw en mijn comments, gaat de discussie prima hoor!
  De enige revolutionair; toe maar. Welk een eer dicht u uzelve toe. Hopelijk helpt de koude noordooster.