1. 2

  Ik vrees/hoop dat er evenveel officiële talen in Vlaanderen zijn als mensen. Al spant Benj wel een kroon. Ik heb deze spelling alvast nog nooit gezien.
  Cans is dat Benj junqy als: juncki schrijft, vandaag.

 2. 4

  Ai, te moeilijk, één postje met ‘dubbele intentie’?
  1) Dat Belgische meisjes meer aan de joint zitten dan mannekes -stof & cijfers genoeg om over na te denken, en zowaar commentaarbaar,
  en 2) Dat de ene comment de andere niet is.
  Misschien zit er een besluit in: als meisje zou ik niet weten hoe snel ik aan de joint zou zitten, moest mijn vader Benj heten.

 3. 6

  Benj schrijft ook:

  ALs er nu niet wordt ingegrepen , dan hebben we binnen 5 jaar een waardeloze maatschappij : HET VERVAL VAN HET EUROPESE RIJK .

  Welk “Europees Rijk” zou hij in godsnaam bedoelen?

 4. 8

  Even erboven schrijft deze dichter:

  Is mie vogel een blonde , ik dacht een rost bruine en vroeger droeg ze een geschilderde patatenzak , maar door de politiek draagt ze nu Merkkledij en rijdt ze nu met nen Volvo ipv nen velo ( niet veel evrschil hé )

  Echt, hij is de Nachtburgemeester van Antwerpen.
  De Deelder van Vlaanderen.
  Het kan niet anders.
  Het komt vast wel goed met ‘m.

 5. 9

  Vooral ook de volgende reactie.

  ” Bestraf de dealers door ze op te sluiten in koude kerkers zonder deftig eten en hun liefde voor te dealen zal wel verminderen . ”

  Het geloof in repressie als oplossing blijft bestaan.

  Verder wordt er in artikel melding gemaakt van 1 groep tussen de 10 en 17 jaar. Natuurlijk twee werelden van verschil die uitersten. Is 17 inderdaad niet de leeftijd om te experimenteren ?

 6. 10

  Als we even aannemen dat er evenveel meiskes als jongenkes in Belgie wonen, dan zou in totaal ongeveer 14,5% van de jongeren wel eens cannabis geprobeerd hebben. Twaalf procent van de jongeren zegt verslaafd te zijn aan cannabis.

  Dat houdt dus in dat van alle Belgische jongeren die ooit canabis heeft geprobeerd, ongeveer 83% er verslaafd aan is geworden?

 7. 11

  Verder wordt er in artikel melding gemaakt van 1 groep tussen de 10 en 17 jaar. Natuurlijk twee werelden van verschil die uitersten. Is 17 inderdaad niet de leeftijd om te experimenteren ?

  Precies. Dat zijn de 17-jarige meisjes die experimenteren samen met 19-jarige jongens. De eersten komen wel in het onderzoek voor, de laatsen niet. Ja, geen wonder dan…

 8. 12

  Dat er dubbel zoveel meisjes als jongentjes cannabis gebruiken is voor een Freudiaan in het geheel niet verassend. Wat wel opmerkelijk is aan de gehele reactie is de zelfnoegzaamheid van de reaguurder. In het enige land in de EU met een complexer staatsinrichting dan die van Europa zelf, en dat zegt iets over de natie België, woont er iemand die er voor waarschuwt dat het Europese Rijk in verval raakt. Geheel in zijn stijl:
  [i]Als men wil weten wat verfal is, kijke men in Liege[/]

 9. 13

  In de cannabiscourant van vorige week, biedt popster en wc-crimineel George Michael een mogelijke andere verklaring voor bovengemiddeld damesgebruik. Want zijn meisjes door een gemiddeld geringere geldingsdrang dan jongens niet sneller geneigd out te chillen to such a degree dat ze hun ambities completely verliezen?

  “This is the only drug I’ve ever thought worth taking but you have to wait.

  “This stuff keeps me sane and happy. I could write without it…if I were sane and happy.

  “I’d say it’s a great drug – but obviously it’s not very healthy. You can’t afford to smoke it if you’ve got anything to do. Anything at all would be foolish.”

  But he added that it could be a “terrible, terrible drug”, saying that it can “chill you out to such a degree that you could lose your ambitions”.

  He admitted dabbling in other drugs, but added: “There’s not another drug in life that I’m glad I took but grass.”
  http://www.irishexaminer.com/breaking/story.asp?j=163384260&p=y6338484x&n=163384869&x=

 10. 14

  In ieder geval Crachàt,..als je nóg meer van dat moois tegenkomt ,..graag!

  Maarreh,… betreffende poster heeft wel een beetje gelijk in vrees ik:
  Frequenteerde namelijk ooit op vakantie in Zeeuws- Vlaanderen samen met een 15- jarige Amsterdammer een 2- tal keer het plaatsje Brugge.Hij was wat dubieus, werd vermeden. En wij vroegen ons op de camping altijd al af hoe hij aan die plastic zak met divers muntgeld kwam. Had ie héle verhalen over,…die ”tripjes”,…of ik (net 14 jr en raad in de wind slaand) een keer meeging op de brommert. Sowieso al een hele onderneming zonder verzekering, papieren, helm en gat in uitlaat. Wat bleek nu,…die fonteinen en wensputten rond die kerkjes aldaar,..kerkskes zeggen ze daar knus,..lagen bezaaid met munten uit alle landen! En met een lang koord en magneet hengelen geblazen!,.. weggejaagd worden,..volgende fontein of put,..hengelen,..tot uiteindelijk onze zakken uitpolen. Vervolgens de konen volproppen met die overheerlijke chocolade suikerwafels en Vlaamse frieten,..e.e.a. net zolang herhalend tot het ging donkeren. En met kramp, was absolute hel, in de maag, bolle wangen en zakken terug.
  O,..in één van de kleinere kerkjes stond een uitgedroogd oud houten Mariabeeld waar de verf van was afgebladderd. Als geintje met zwarte viltstift ”nieuwe” ogen gegeven. Geen gezicht! Leek net Yomanda bezeten door de duivel. Ze keek bovendien scheel! Hebben toeristen nog foto’s van gemaakt (had ik maar een copie!). Amsterdammer en Rotterdammer, van geen kwaad bewust devoot de handen gevouwen, en met hoofd een schuin beetje opzij en scheel kijkend…..
  Zie je het voor je?

  …dat ál het morele verval in Amsterdam begint bedoelde ik maar te zeggen…..

 11. 15

  ja die kan er wat van die gast: “We moeten allen NU ingrijpen hoor.”

  nog mooier vond ik het woord ‘verdoken’.

  Ja hoor!!

  Komtie, vanguh!!

  Karin Zirk schreef bovenstaande half juli, over hoe haar wens om de (amerikaanse) onafhankelijksdag traditiegetrouw (nou ja, sinds 1972 toch maar) met (zogeheten rainbow)’family’ biddend voor vrede door te brengen* (wat in de praktijk voor een kerngroep neerkwam op een maandenlang festival van blowende natuurliefhebbers met de alcoholisten (die bij de ‘voordeur’ moeten ((en willen)) blijven ((omdat ze daar jonge mensen voor drankgeld kunnen aanschieten)) voorop) dit jaar in vervulling ging. De repressie is ook daar verfatsoeneerd (met fats blazoen verrakkerd). .. . ter verheldering vooraf: als ze ‘going home’ zeggen, bedoelen ze de berg op, de wildernis in en hun soortgenoten ‘family’ vinden.

  *Na de meditatie breekt midden op de dag de hel los met trommels, een enkele overvliegende helikopter en fikkende amerikaanse vlag.

  er zijn youtoobees te vinden met wat indrukken als je op rainbow gatherings zoekt.

  of voor de langzamere/ouwere beesjesberijders onder ons: http://www.rainbowsendfarm.info/photos.html

  http://groups.google.com/group/alt.gathering.rainbow/browse_thread/thread/b5c7f0d2cb758b61/d52724aa81940bfe?lnk=st&q=karin+zirk+colorado+2006+tim&rnum=4#d52724aa81940bfe

  http://groups.google.com/group/alt.gathering.rainbow/browse_thread/thread/7c038b66a8fa98a9/16fe831fd85f5b2f#16fe831fd85f5b2f male and female spirits — a quick(er) and dirty(er) look at what and who goes there (the freelovefront or is that a dead end already?)

  another impresssion:

  willow scar clan wrote:
  > well, I tried to go home today. I was met at the beginning of FS 505
  > by a Feddie road block. There were (as of 7 am today,6/20) about
  > thirty ‘rainbow vehicles’ and at least 50 hippies on the outside of
  > the roadblock. I was told there are either a ‘couple hundred’ or a
  > ‘few hundred’ or ‘several hundred’ folks who are inside the site,
  > depending on who I asked, The people on site obviously got there
  > before the feds. The FS ICT will not allow anybody in or out (people
  > can leave but they may not return). Also, they are writing tickets. I
  > spoke to one person who was ticketed for walking past the imaginary
  > line that the Feddies have drawn in the sand. Court date for the
  > tickets is on 6/23. The folks at the road block said that the folks
  > who are behind the roadblock are being hassled and ticketed, although
  > I could not speak to any of them.
  > It was rather grim.

  Same thing happened here with the 20 years old “Festa della Luna” (Moon
  Party) in Colere (BG – Italy): always more LEO’s, always more harassment
  from them, always more blokades, so that people is always less prone to go
  and last year there were only 200 people partying and more than 500 LEO’s
  around.
  Don’t let them win as it has sadly happened here.

  > ill update this, i was just there
  > around noon todday, teus. the roadblock was broken. the folks who were
  > ‘locked’ out simply began rushing through. the FS took off so fast
  > they left their lights and genorator behind, and all the folks who
  > arrived monday night made it in.

  This is what should happen this year af Festa della Luna. Let’s see, it’s
  just a week from now.

  Vilco
  Think pink, drink rose’