Quote du Jour | Johan Derksen een drug?

SargQdJ09 “Nee, geef mij Johan Derksen maar. Ik ben verslaafd geraakt, en verkeer daarover in permanente staat van verbijstering.”
(Willem Pekelder in Trouw)

Deze Trouw-scribent verklaart zich een fan waarvoor eigenlijk geen genezing meer mogelijk is. Want is dat niet zo bij alle echte verslavingen? Toch is het zo dat Studio Sportzomer met Jack van Gelder twee keer zoveel kijkers scoort als het RTL 7-programma met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Inderdaad een wonderlijke zaak. Kijkt het Nederlandse volk dan liever naar iemand die beter kan slijmen? Wat niet moeilijk is als je op dit punt moet concurreren met iemand die Johan Derksen heet. Of is het gewoon iets praktisch? Zoals het feit dat Jack van Gelder meteen op hetzelfde net achter de voetbalwedstrijden aankomt. En Derksen en companen de kijkers op eigen kracht moeten verdienen op een ander net.

 1. 1

  Ik kijk geen TV, dus ik wist het niet, maar is het werkelijk ? Doet de PO op dit moment werkelijk een campagne met ‘Wij vertellen uw verhaal’ ? Jezus, ze moeten wel echt het vuur aan hun schenen voelen op het moment.

 2. 3

  De commerciële zenders zijn net zo erg als de FIFA. De burger, consument, zo dom mogelijk maken. Aan de andere kant leuke programma’s, leuke mensen, en niet de intellectueel uithangen zoald bij de PO.

 3. 4

  VI Oranje is momenteel het beste programma op de vaderlandse kijkbuis. Moet je wel van voetjebal houden en van Johan Derksen en van Geneetje en van veel slap geouwehoer. Johan heeft zich echter in korte tijd omhooggewerkt als ’s Neerlands grootste voetbalmacho en seksist en heeft daarbij al zijn schaamte overboord gegooid. Aan tafel wordt er daarom ook vaak hard om hem gelachen, want Johans gedrag is vaak zeer respectloos. Zelfs al zou je hem onder tafel schoppen, dan nog blijft ie stug doorgaan of doet ie er nog een schepje bovenop, wat het publiek dan weer erg weet te waarderen.
  Daarbij vergeleken zijn Jack en Youri twee duffe tekkeltjes in een vrij suffe bijna 1 uur durende NOS-show. Geen (voet)bal aan.

 4. 5

  Derksen is als Wilders: eigenlijk niks te vertellen hebben maar je onzin zo hard schreeuwen dat iedereen ’t toch wel hoort. Erg vervelend ook hoe hij Maradona afkraakte een paar weken terug, sindsdien ben ik afgehaakt. Maarja dat programma op NL1 kijk ik ook niet. Websurfen is leuker dan TV kijken.

 5. 6

  De openingszin uit Willem’s column is er één uit duizenden:
  ’Het op één na grootste cruiseschip ter wereld, de Norwegian Epic, heeft enorme afmetingen, maar een diepgang van slechts acht meter’. Ik moest meteen aan de publieke omroep denken.

 6. 7

  Programma Studio Sportzomer is gewoon beter en leuker dan dat gezeik op de commerciëlen.

  @6

  Als dat geldt voor de PO, dan is de CO een rubberbootje zonder diepgang.

 7. 10

  Stoppen met dat gelul over voetbal! Dat kunnen we zelf minstens even goed. Nee, daar hebben we niet eens een kroeg voor nodig.

  Toedels mensen, 14.30 vertrek ivm nakende voetbalfile.

 8. 11

  Het feit dat Jphan Derksen een goed-bekeken programma maakt, zegt niets over het succes van televisie, maar eerder over het nakende faillisement ervan.

 9. 12

  Mwah, het is Derksen´s eigen afzeik-tv terwijl Van der Gijp en Genee alleen maar zo hard mogelijk om hun eigen grappen lachen. Geen Stijl in de Geer & Goor-variant, zeg maar.

  Daarmee is het programma van Van Gelder niet meteen hoogstaande tv, maar het gaat tenminste zo nu en dan ergens over…

 10. 13

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook groot fan ben van VI Oranje. En dat terwijl mijn TV normaal weken uit kan blijven. Het is toch die hang naar het banale.

  Van Gelder vind ik een charismaloze allemansvriend, maar aangezien ik jaren geen uitzending van hem gezien heb kan ik daar vies naast zitten.

 11. 14

  Het goede van VI Oranje is vooral dat zichzelf niet zo serieus nemen, en daarnaast dat Genee & Derksen zo ontzettend goed op elkaar ingespeeld zijn. Dat die vd Gijp er een beetje als tragische clown tussen zit neem ik voor lief. Ze hebben trouwens regelmatig Wouter Bos te gast, en die hoor ik dan meer zinnige dingen zeggen dan in de afgelopen jaren.

  Maar goed, het is vooral kindertv voor grote mensen, maar da’s niet erg want je kan niet 24 uur per dag sargasso lezen. (al wordt het wel vermoeiend om 2x per dag te horen hoe stom Jolanthe is)

  En @5: ik vind Maradona (die van nu, niet die van 25 jaar geleden) zo’n tragisch figuur dat er niet genoeg grappen over gemaakt kunnen worden.

 12. 15

  @ 14
  Bazel niet! Die man heeft drugsverslaving, obesitas en weet ik wat nog meer overwonnen. Een klein jongetje uit de sloppenwijken van Buenos Aires werd in Italië een wereldster en bovendien heel rijk. Dat is een culture clash die niemand zonder problemen zou verwerken. Daarbij, wat is er pathetisch aan h’m op dit moment? Hij mag Argentinië trainen, weet dat ‘ie tactisch niet echt sterk is dus laat een (groot) deel van de tactiek aan z’n assistenten en Véron over. Dat getuigt van zelfkennis en Nederlandse ego’s zouden dat nooit kunnen. Van Basten kon niet eens met van Bommel overleggen zonder zich in z’n eer aangetast te voelen. Verder kun je zien dat de spelers het goed met ‘m kunnen vinden, toch?!
  Ga lekker bij Derksen onder de tafel zitten en dan Pelé, de loopjongen van de mafiabazen, zeggen dat die wel een bescheiden man is. Mafkees.

 13. 19

  Banale humor werkt in het geval van Dersken cs omdat hun timing subliem is.

  Daarmee ontstijgt VI Oranje de rest van RTL op het gebied van komedie EN sport.

 14. 20

  Haha Horst Grogmuller laat met #17 even zien dat hij geen enkel argument kan noemen waarom Maradona tragisch(zijn woorden, #14) is. Het enige dat Horst nog kan, is een ad hominem stelling tegen mij poneren zonder argumenten! Wat denk je daar nou zelf van, Horst?

 15. 21

  Ik weet niet wat horst vindt, ik weet wel wat ik vind: je stelt je aan.

  Verder werd Van Breukelen zojuist even vakkundig gefileerd door Derksen. Nare vent is die Van Breukelen toch.

 16. 23

  Nee hoor @20, ik heb weinig respect voor een trainer die 70 man oproept in z’n voorbereiding, die met heel veel geluk doormag maar mijn meeste afkeer is toch vooral subjectief. Ik vind het een vervelend mannetje en ik ben nog niet vergeten hoe hij journalisten beschoot. Zal vast allemaal een andere cultuur zijn en leuk en aardig, maar ik heb er niks mee. Dan kan je nog zo leuk een emotioneel betoog houden waarom je hem wel een held vindt en dat vind ik ook allemaal best, maar ik vind het helemaal niks. Jij bewierookt hem, ik vind grappen leuker.

  Meningsverschil, niet meer zeuren, klaar.

 17. 24

  Maar goed, dit is natuurlijk helemaal de verkeerde insteek voor een goede onlinefittie. Mijn excuses, de volgende keer godwin ik er wel op los en zeg ik ‘weet je wie ook een klein mannetje was dat heel hard kon schreeuwen…’

 18. 25

  Nouja ik ben blijer met de reactie dan met die #17. Ik was helemaal niet uit op een fittie, vond gewoon dat ik m’n held even moest beschermen;) Ik dacht trouwens, laatst, misschien is ‘grootste helden’ wel leuk voor een nieuwe Sargasso lijst? Ik heb begrepen dat de volgende lijst een serieuzere wordt na die zomernummers-Lijst, maar misschien daarna dan.