Quote du Jour | Holloway

Quote du Jour“Hou een slag om de arm, maar ik schat dat het onderzoek meer dan 10 miljoen dollar heeft gekost. Ik durf de Verenigde Staten uit te dagen om met een even duur onderzoek naar een levensdelict voor de dag te komen. Dit kostte handen met geld. Nederland stuurde rechercheurs die hier moesten verblijven, en bovendien F16-vliegtuigen”.

Hans Mos, Arubaanse hoofdofficier van justitie, denkt dat het noemen van een bedrag aan onderzoekskosten iets zegt over de kwaliteit van het onderzoek in de zaak Holloway. Natuurlijk hebben ze erg hun best gedaan, het artikel in de Volkskrant staat vol met voorbeelden van leads die werden nageplozen, maar dat mag je ook verwachten bij een verdwijning, toch?

Uiteindelijk is de hele Hollowayzaak tekenend voor een toenemende trend waarin familieleden van een slachtoffer weigeren op te geven en maar blijven aandringen op meer onderzoek. En hoever populaire vakantiebestemmingen willen gaan om hun reputatie te beschermen. Je zult maar zoekraken in…

  1. 4

    Het zou me verbazen als er ooit binnen het koninkrijk meer kosten noch moeite gespaard zijn voor de zoektocht naar een vermist meisje. Hans Mos heeft gewoon gelijk (ik weet, moeilijk toe te geven voor velen als het om een Antilliaanse gezagsdrager gaat). Al moet ik erbij zeggen dat het je geloofwaardigheid weinig helpt als je zegt tijd in een paragnost te hebben gestoken.

  2. 5

    10 miljoen is tien keer zoveel wat het leven van een gemiddelde Westerling waard is (er zijn van die onderzoekjes gedaan naar kosten die gemaakt worden om een leven te redden (reddingsacties, zoektochten, medisch ingrijpen) in verschillende landen, heb ff geen link maar in Het Westen was het geloof ik 1 miljoen dollar).

  3. 6

    @Carlos Het ging dan ook in dit geval om een heel goed (neukbaar) uitziende blonde Amerikaanse, daar heeft een praatprimaat natuurlijk ook veel meer geld voor over om terug te vinden.