Quote du Jour | Het strelen der iPad

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09

Wij zien de computer niet langer als een vreemde, zoals in de jaren tachtig, toen hij ons leven binnendrong. Hij is een intieme vriend geworden: mensen strelen hun iPad meer dan hun partner.

Aldus Alex Garland in de bespreking van zijn nieuwe film Ex Machina.

Reacties (1)

#1 Joost

Strelen, als in aanraken? Dat laatste is nogal wiedes, tenzij je een uur per dag met je partner in de armen ligt. Als in strelen strelen, wat een onzin.

Het is zo grappig, al die mensen die “computeren” zien als een handeling op zich, en het apparaat als een soort van eindstation. Alsof dat ding iets meer is dan een intermediair. Want wat DOE je met die computer? Skypen met een verre vriend? Een spel spelen, misschien wel met duizenden anderen? Reageren op een blog? Een filmpje kijken? Je huiswerk maken? Sociale media bekijken? Zo’n apparaat is een toegangspoort tot het leven in al zijn facetten. En zo moet je die dingen ook zien.

Ik kan het artikel op blendle niet lezen (vooral omdat ik in de VS zit en alleen “Blendle, soon in your country” zie (WAAROM???), maar als die quote maatgevend is voor het stuk dan vrees ik het ergste.