1. 2

  Ik vraag me eigenlijk af hoeveel (niet of, want dat staat wel vast)ca. 10 km/u harder rijden van die 120-129 het verbruik omhoog gaat voor een gemiddelde populaire auto?! Is misschien wel leuk om als voorbeeld de hele afsluitdijk te nemen. Of is dit al gedaan?

  @0: je kon het al van verre zien aankomen dat de mensen die te popelen staan om dat gaspedaal in te trappen dezelfde zijn die altijd klagen over de benzineprijzen.

 2. 3

  @2 Het aantal dodelijke verkeersongelukken zal naar verwachting bij (vrijwel) landelijke invoering in ieder geval met +- 10/20 per jaar toenemen.

 3. 4

  De benzineprijs omhoog?

  Het is nu wachten op de eerste die hiervan de schuld, zoals gebruikelijk, bij “links” gaat neerleggen. Kom maar op met die kwartjes van Kok (die ook door het gedoogde kabinet niet worden teruggeven).

 4. 6

  In het FD stond vorige week al een stuk over bij een te groot tekort aan benzine zou er een maximum snelheid naar 90 km/uur gaan. En eventueel autoloze zondagen ingevoerd worden. Scenario’s worden al uitgewerkt.

 5. 9

  #5
  Idd, komen er geen trajectcontroles bij op tijdstippen en plekken waar je nu gewoon ’s nachts 140-150 km/u kunt rijden?

 6. 12

  @Vast Goed, Steeph,
  Altijd leuk, die feiten, maar daar houden Henk en Ingrid “Ik wil mijn kwartje van Kok terug” niet van. Dat is veel te genuanceerd, te moeilijk en dus in hun optiek onbetrouwbaar. M.a.w., wat Joop #10 zegt.

 7. 13

  Extremistische islam terroristen geloven ook heilig in dingen. De makkelijkste manier ‘Henk en Ingrid’ en ‘extremisten’ dingen te laten leren over ‘heilig ergens in geloven’, is die twee groepen fysiek tegen elkaar uit te spelen. VVD, CDA en PVV sturen hier dan ook hard op aan – slinks extreem links bezig dus, eigenlijk.

 8. 14

  @13: Henk en Ingrid laten zich daar niet echt tegen uitspelen lijkt me.

  Slechts de eerste 5 zetels van de PVV bestaan uit kern-fascisten en de volgende 5 uit gefrustreerde mislukkelingen die zulks net zo goed hadden kunnen zijn; vooral alcohol draagt er zorg voor dat er toch geen extern observeerbaar verschil is (laat een ieder zich wat dat betreft ook vrij voelen om die 10 zetels vrij willekeurig anders te verdelen over die twee groepen kern-electoraat van Wilders).

  Dan zitten we pas op 10 zetels echter en hebben er nog 15 te vergeven aan de egoïstische kleinburgers Henk en Ingrid die helemaal nergens heilig in geloven maar zichzelf overal tegen verklaren waarvan volksmenners hen vertellen dat ze er, materieel of in ontbrekend respect voor de eigen fantastische persoon, nadeel van ondervinden. Zit geen eigen visie bij, laat staan een “heilig geloven”.

 9. 15

  @3 En daarom is die proef nu al geslaagd, met een beetje mazzel leidt de verhoging op de afsluitdijk (1 recht stuk weg zonder op of afrit) niet tot extra ongelukken, dat wordt dan bewijs zodat we het landelijk kunnen invoeren.

 10. 16

  @15. In het midden van de Afsluitdijk is een op-/afrit. En aan beide eindes heb je de sluizen. Wie is trouwens ‘we’?

 11. 17

  Benzine?! waar blijft die fusie-afval delorean die mij 25 jaar geleden is beloofd? Wie heeft er met die tijdlijn lopen rommelen?

 12. 18

  @8: En toch ben jij ook al gehersenspoeld, want Kok pakte het kwartje af en Zalm gaf het terug volgens jou, terwijl het natuurlijk om kabinetsbesluiten gaat en dus Lubbers het afpakte en Kok het teruggaf.

  @16: Daar geldt dan ook een lagere maximumsnelheid, dus als daar ongelukken gebeuren is dat natuurlijk niet het gevolg van die 130.