Quote du Jour – Getuige Holleeder-zaak dood

Quote du Jour “Hij was erg coöperatief, wilde graag spreken. Zelfmoord kun je uitsluiten” aldus misdaadjournalist Leistra tegenover BNR Nieuwsradio. (JuridischDagblad)

Vannacht is kroongetuige Bram Zeegers onverwachts overleden in zijn woning in de Lairessestraat, Amsterdam-Zuid. Iets te veel drugs gebruikt volgens de geruchten, shit happens. Zeegers was destijds raadsman van de op de Apollolaan, Amsterdam-Zuid vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Inmiddels was hij de belangrijkste getuige in de rechtszaak tegen Willem Holleeder. Hij legde vijftien verklaringen af die bij het Openbaar Ministerie in de kluis liggen. Zijn dood verandert overigens niets aan zijn verklaringen en hij is op de zitting al uitgebreid gehoord aldus het OM.

Holleeder kon maar niet begrijpen waarom Zeegers tegen hem verklaringen aflegde. “Effe serieus Bram, we kennen elkaar goed. Tussen ons is nooit iets akeligs, iets ongezelligs gebeurd, toch? Is het dan niet heel normaal, als zo’n Endstra zo over mij klaagt, naar mij te komen?” (Volkskrant)

 1. 1

  onverwachts overleden

  Dan moet ik altijd aan Youp van ’t Hek denken.

  Verder is Zeegers natuurlijk geliquideerd, ’t is gewoon keiharde, georganiseerde misdaad om de hoek.

 2. 2

  voor alle mensen die op euthanasie wachten nu de oplossing: zeg dat je belastende informatie hebt over de zaak Holleeder en je wordt gegarandeerd uit je lijden verlost.

 3. 3

  Wat voor nut zou een liquidatie voor Holleeder hebben? Volgens mij heeft ie er alleen maar schade van (want wie wordt meteen verdacht?), terwijl Zeegers toch al alles over Holleeder heeft verteld, wat ie kwijt wou. Lijkt me dus dat als er sprake is van moord, de daders gevonden kunnen worden bij de concurrenten van Holleeder.

 4. 5

  Wellicht een strategie: zet Zeegers zwaar onder druk dat hij verkeerde belastende verklaringen tegen Holleeder aflegt, onder het mom van “dan mislukt de rechtszaak op vormfouten/verkeerde informatie en jij [Zeegers] komt wel weg, dan helpen we je wel”. Maar om de sporen uit te wissen zal Zeegers moeten sneuvelen, net als de slaaf die de pyramide bouwt. De pers en het publiek zal zich blindstaren op de liquidatie van good guy Zeegers en ondertussen bleken zijn verklaringen waardeloos.

  Tis maar een ideetje hor?

 5. 7

  Is er ondertussen een schema’tje van relaties en doodvallen in de a’damse onderwereld? Ik raak de weg kwijt.

  En toeval bestaat natuurlijk niet voor hen die nog twijfelen hoewel de betekenis nog onduidelijk is.

 6. 8

  @4 Maar hij was de kroongetuige (en had al getuigenis en verklaringen afgelegd). Dan had Holleeder toch echt beter eerder kunnen (laten) ingrijpen.

 7. 9

  De volkskrant: “Overleden Holleeder-getuige Zeegers kreeg beveiliging”.
  Als ik Hirsi Ali was zou ik niet zo rouwig zijn om het aflopen van haar beveiliging. Of zou het aan de ongezonde amsterdamse buurt liggen?

 8. 11

  Alleen Holleeder leeft nog. A.O.W. of zijn hart, die zien we nooit meer terug. En Hells angels zingen ook een toontje lager. Dus hoe verloopt die machtsstrijd in het drugmilieu. Zie dan toch liever dat die hele handel in handen is en blijft van gezonde Oerhollandse jongens. Die gezelligheid en familiegevoel hoog in het vaandel hebben staan. En dat áls een keer onderling akkefietjes vereffenend moeten worden het blijft bij slachtoffers onder de eigen rangen. Is gebleken. Nu moet je maar afwachten of de leeggevallen plekken niet worden ingenomen door yugo’s o.i.d. die geen enkele scrupules kennen om b.v. op een volle markt hun machinepistolen tjokvol lood leeg te sproeien.

 9. 13

  Nog een reden inderdaad DavidK. Maak even niet uit wie, Russen, Roemenen, Yugo’s…dopemoney witwassen in Nederland is dan geen optie meer, verdwijnt allemaal naar het buitenland. Het cirkeltje is niet meer rond en is een “gezonde” bedrijfstak misschien om zeep geholpen.

  Tja, zolang drugs in het criminele blijven…

 10. 14

  Twee jaar geleden schreef ik het volgende nav. de moord op Mieremet:

  Twee dagen geleden stond in de Volkskrant een lijstje met liquidaties in de Nederlandse onderwereld. Een indrukwekkend lijstje. Vandaag kwam er daar nog een bij. Ik heb geen medelijden met dit volk. Misschien is het wel goed voor Nederland. Ik heb wel twee vragen:

  1) wie vult het machtsvacuüm op?
  2) is dit een nieuwe vorm van misdaadbestrijding?

  Ik heb nog steeds geen medelijden met dit volk. En ik sluit nog steeds niet uit dat dit een nieuwe vorm van misdaadbestrijding is.

 11. 15

  @Bismarck: je moet het niet ingewikkelder maken dan nodig is. De simpelste verklaring blijft dat dit het werk is van (mensen rondom) Holleeder, als wraak en mogelijk ter afschrikking van anderen.
  De concurrenten van Holleeder hebben hier niets mee te winnen: Holleeder zit vast en het ziet er naar uit dat hij veroordeelt wordt, mede dankzij Zeegers, waarom zou je hem dan vermoorden?

 12. 16

  De laatste stuiptrekkingen van Holleeder.

  Overigens zou ik als recherche zijnde niet ál te moeilijk doen i.c. tijd verspillen aan afrekeningen in het criminele milieu. Drie lijken in een sloot, Mieremet, Bruinsma, Endstra enz. Laken erover, rood-wit lint, een verklaring “15 rechercheurs doen onderzoek”. Punt. En dan 14 rechercheurs zetten op zaken als de voor de 5de keer in 1 jaar beroofde sigarenboer of het voor vuil achteloos langs de weg gedumpte kind…

  Met Herbert Hoover bij OM of KLPD had het nooit zover gekomen. Algehele slachting. Hij de boel wel zuiver rein Hollands gehouden…

 13. 17

  Ik vraag me af of hij echt wel dood is. Als Justitie Zeegers in een beschermingsprogramma zou willen plaatsen, dan zou het een goed begin zijn om iedereen te laten geloven dat hij niet meer leeft…

  Moord door de Holleeder clan zou buitengewoon onverstandig zijn en bovendien zinloos -het kwaad is al geschied.