Quote du Jour | Generaal Wegwezen…

Quote du Jour“Opvallend is dat de kroonprins – die in het leger de rang van generaal bekleedt en op zijn uniform talloze militaire onderscheidingen draagt – niet deelnam aan de eerste hulpacties. Net als de rest van het gezelschap dook Willem Alexander weg op de open bus en maakte dat hij wegkwam. Als Welingelichte kringen goed is geïnformeerd, is het strafbaar om je snel uit de voeten te maken als mensen zich in levensgevaar bevinden.” (Henk Steenhuis, oud-hoofdredacteur HP/DeTijd en tegenwoordig uitbater van het blog Welingelichtekringen.nl)

Een kroonprins die mensenlevens redt? Een Nederlandse kroonprins? Ehhh… nee, daar is teveel voorstellingsvermogen voor nodig. Niet het type voor. Steun voor zijn stelling hoeft Steenhuis trouwens ook niet te verwachten, blijkt uit de meer dan honderd reacties. Steenhuis is een klootzak, een idioot, een prutser en een zak hooi. Al is er ook iemand die schrijft: “Toch was er ooit een monarch (en een Alexander) die dat wel deed: tsaar Aleksandr II van Rusland. De zesde aanslag op zijn leven (1881) werd hem noodlottig toen hij na een eerste granaataanval uit de koets stapte om de gewonde omstanders te helpen.”

 1. 2

  En je laatste zin geeft ook treffend aan waarom WimLex niets moest doen. Doordat hij doel van de aanslag was zou hij omstanders nodeloos extra in gevaar brengen zal hij was gaan helpen.

  Daarbij, was er behoefte aan een kroonprins, terwijl de beter toegeruste hulpdiensten er binnen een paar minuten waren?

  Het is gewoon een gezochte, totaal misplaatste rant. Steenhuis is een eikel.

  (En nee, ik ben geen fan van het koningshuis)

 2. 4

  Steenhuis is een eikel. En HP/de Tijd is een vod voor mensen die iets meer tekst kunnen lezen dan de gemiddelde Telegraaf lezer.

 3. 6

  Les 1 in EHBO: denk eerst aan jezelf, dan aan andere omstanders, en kijk dan pas naar het slachtoffer. Geheel volgens het boekje dus.

  Genoeg bevoegde hulpverleners aanwezig bovendien.

 4. 7

  Grappig, dat viel me in de video ook op. Ik denk meer dat het kwam door de manier waarop Willem weer ging zitten. Een beetje een laffe, burgerlijke, niet-statige manier. Tenminste, zo leek het op de video. Beter plaatsen dan zo kan ik het ook niet.

 5. 8

  Als je eigen leven direct in gevaar is, neem ik niet aan dat die wettelijke verplichting tot hulpverlening opgaat. Steenhuis praat dus gewoon poep.

 6. 9

  In één woord: gelul. Steenhuis zoekt spijkers op laag water. Als Wim-Lex wel wat had gedaan was zijn commentaar geweest ‘kroonprins probeert heldhaftig te doen maar loopt hulpdiensten in de weg’.

  T’is nooit goed. De Oranjes met aanhang weghalen was het meest efficiënte: de (voor het gebeuren al ruimschoots aanwezige) hulpdiensten konden zich exclusief op de slachtoffers richten, en het publiek bleef niet hangen om de Oranjes te zien en liet zich makkelijk verwijderen.

  Er is een woord voor de praat van Steenhuis: Smaad. Maar goed, de Oranjes doen er goed aan gewoon niet op die provocatie te reageren, dat is het niet waard.