Quote du Jour | Elfstedencommissie naar Kopenhagen…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

“Waarom stuurt Nederland niet de Elfstedencommissie naar Kopenhagen?”
(Gelezen op een Loesje-poster…)

Jan Peter Balkenende werd het dus niet, maar kon het ook niet worden want hij zei zelf toch: “Ik ben geen kandidaat”? Wie hoopte op nieuwe verkiezingen, zal dus nog even moeten wachten. Voor Balkenende loert echter een nieuwe krachtproef: de komende klimaattop in Kopenhagen, waarvoor Greenpeace gister nog een ludieke actie op het Binnenhof voerde. Volgens de milieuorganisatie zou onze premier het verschil kunnen maken door met de vuist op tafel te slaan en zo alle landen op één lijn te krijgen.

Zou het? Wij vrezen van niet!

In Europa zijn er trouwens politici die per fiets naar Kopenhagen gaan. Volgende week donderdag, op 26 november, vertrekken twee Belgische (!) politici al trappend naar de klimaattop. Een ideetje voor Balkenende? Volgens ons zou hij zo een standbeeld kunnen verdienen, want wat een stunt! En de poster van Loesje? Die deed ons slechts een beetje lachen, meer ook niet…

Reacties (7)

#1 Carlos

Als Balk ook met die klimaattrein van http://www.beattheheatnow.nl naar K’hagen gaat zou dat mooi zijn. Cramer gaat sowieso al met die trein.

 • Volgende discussie
#2 Bismarck

Moeten we volgens klimaatsceptici niet deze winter (of de vorige) eigenlijk een Elfstedentocht krijgen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

Afgelopen zaterdag was de warmste novemberdag in België ooit, stond zelf om half drie ‘snachts te zweten in mijn winterjas op het Dageraad plein in Antwerpen. Vandaag is het wederom zwoel en zacht, als ik het niet zo ranzend druk had zou ik een terrasje pikken. (pikken? pakken? pokken?)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Fred

@Carlos: Nu gebruik je drogredeneringen waarvan je skeptici ook beschuldigt. Als die met twee zeer koude achtereenvolgende winters op het zuidelijk halfrond aankomen, leg je ze op de pijnbank, omdat het niets zegt over klimaatontwikkelingen op wereldschaal en op de langere termijn. En terecht trouwens. Een ‘zwoele’ novemberavond in Antwerpen zegt dan echter ook niets over de globale klimaatontwikkeling. En aangezien het nu wereldwijd gemiddeld 1 graad warmer is dan in 1900 en een halve graad warmer dan in 1980 zijn warmere novembermaanden te verwachten.

Maar dat zegt helemaal niets over de oorzaken van die opwarming.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bookie

Voor de Elfstedencommissie is het te hopen dat de zonne-klimatologen gelijk krijgen in plaats van de CO2-klimatologen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Stickmeister
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Hans Erren

In addition, the study by the Global Carbon Project (GCP) said on Wednesday, that the ability of the world’s forests and oceans to absorb carbon emissions was declining
Vreemd, er is juist in de Geophysical research letters aangetoond dat die afname helemaal niet wordt waargenomen. Hanteert het GCP wellicht foute rekenmodellen?
Knorr, W., 2009. Is the airborne fraction of anthropogenic CO2 emissions increasing? Geophysical Research Letters, 36, L21710, doi:10.1029/2009GL040613.
http://www.vkblog.nl/bericht/286651/Recent_wetenschappelijk_klimaatnieuws

 • Vorige discussie