Quote du Jour | Droltroltol

SargQdJ09‘Het is een zeer efficiënt systeem. Veel mensen beweren dat hun hond proper is en dat ze nooit zondigen. Wel, met DNA-stalen zouden ze dat onomstotelijk kunnen bewijzen.’
Aan het woord is de burgemeester van het Belgische Kuststadje Knokke, deheer Lippens. De één en dezelfde die ons het begrip ‘Frigoboxtoerist’ schonk. Nu heb ik wel een zwak voor Knokke – men spreekt er meer Frans dan zogenaamd Vlaams, en de cash-for-coke gaat men in de dorpsflappentap per golfcart ophalen.
Vraag is enkel: wèlk deel van het brein van deheer Leopold Lippens zou moeten nadenken over de kostprijs? Hoe – en wie – gaat opzoek naar drollen, neemt daar een staal van, brengt die naar het DNAlab, en krijgt daar van wie geld (à 100 euro per worst) voor? En dat is natuurlijk nog maar het begin, want wie gaat dan ook achter Blacky de Pitbull aan om met een wattenstaafje een speekseltest of te nemen voor de grote, 100% sluitende DrolDNADataBank?

 1. 5

  Niet eens zo’n slecht idee. Als dat daadwerkelijk zo makkelijk kan, dan lijkt me dat een prima oplossing voor het probleem van hondenpoep. Honden maken zich gelukkig ook niet al te druk over hun privacy.

 2. 6

  @4 O ? Bij mij spant de PVV met gemak de kroon.

  De oplossing is overigens heel eenvoudig.

  Fabrikant van hondenvoer plaatst een unieke 3D barcode op het pak. En heel veel minuscuul verkleinde maagzuurbestendige plastic plaatjes met diezelfde barcode tussen de brokken.

  Kat int bakkie. Want drol gevangen, barcode uitpeuteren en dan wachten tot het oude pak wordt aangeboden bij het oud papier. Want al die pakken worden herkend en ingescand door een Halt-groepje (de Hondenbrokkenkids) voorzien van paintgun en mobieltje met camera.

  Ik zei het al, het hoeft niet zo moeilijk.

  #backtowork

 3. 7

  goh, 6, van de PVV krijg je wat je ervan verwacht, enkel meestal nog wat knulliger, amateuristischer en dommer dan je dacht. Uittentreure voorspelbaar.
  Die SP komt op mij als Belg over als een keffer die eigenlijk graag aan de ketting ligt.
  Wel heel duidelijke kreten, maar over een veel vager achterliggend denken. Slim kan je hen niet noemen, en sluw – toch een politiek basisgegeven – al helemaal niet.
  Nuja, ik veralgemeen wellicht, maar ik zie politici, wouldbe of niet, toch graag wat strategisch/pragmatischer.

  Zoals Baron Léopold Lippens natuurlijk!!

 4. 8

  Dat kost minstens 200 euro aan de staat per kak, Herman. Met uiterst twijfelachtige resultaten qua ‘Ik Vond De Hond Van De Stront’.
  Bewijs maar eens dat Baron Lippens niet zèlf de stront van je Pekkie in een duin heeft geplant – om JOU te pesten.

 5. 9

  @2: Ik vind dat wel een tikkeltje oneerlijk naar de hond toe. Die weet van niets over overtredingen, het is de eigenaar die hem/haar op de verkeerde plaats heeft laten drollen zonder het op te ruimen. Dus lijkt me dat de consequentie ook voor de eigenaar moet zijn.

 6. 10

  @9: het afschieten van hondenbezitters kan niet snel genoeg beginnen, wat mij betreft.

  Desnoods opsluiten in een tuigdorp.

 7. 11

  Kosten? Ja, weet niet hoe dat met België zit (platteland) 20% betaalt geen hondenbelasting (b.v. 1000 x 132 e).

  Mighiell.

  Lekker hè lucht op zeker?, naar bravourmannetje…

  Uiteraard niet op een trapveldje of wandelgebied, netjes in het perkje rond een boom. Die wel wat extra meststoffen kunnen gebruiken overigens in de grote stad (omdat b.v. alle bladeren en ander groene zooi worden weggebladblazerd). Gewoon kwestie van aanleren. Heb alle video’s van de The Dog Whisperer . Ja, gewoon uit interesse hoor…Goebbels is namelijk al vanaf geboorte volledig door mijzelf ingeburgerd:

  Ik maak verder m’n handen niet vies. Op mijn commando vliegt ie meteen naar je strot en kijkt opzij alsof tie mag doorbijten. 1 knikje mijnerzijds en hràààng. Dáár. Stom onbeduidend stuk kakkerlakstront dat je d’r bent sterf maar…