Quote du Jour – Dopatliek

Quote du Jour“Ik weet met grote zekerheid dat verschillende WK- en olympische finales tussen 1999 en 2003 volledig gedopeerd gelopen werden. […] Zo waren er finales waarvan ik vijf atletes had geprepareerd en de drie andere doping kregen van mijn collega. Dat dénk ik niet, ik wéét het.”

Aan de lijn: dopinglabbaas Balco. Wat al van dag één in het hormonen upgepimpte Amerika duidelijk was: hun volledige atletiekcorps is doordrenkt van hightech smeerlapperij. Een systeem waar het voormalige Oostblok jaloers op had mogen zijn, want véél professioneler ingedekt door het Grote Vrije Systeem Der Winstvermeerdering Ten Koste Van Alles.

Wat mij persoonlijk genoegdoening zou geven is dat alvast Kim Gevaert (hopen dat zij clean is…) naar waarde geschat wordt, en dat die strandjannet Carl “mijn oogwit is geler dan de urine van een huskie na een nachtje wodkabingen op de noordpool” Lewis ook krijgt wat hij verdient: tortuur voor leugenaars.

 1. 1

  Ah, ik was niet de enige die het opgevallen was. Altijd maar zeiken over dopage bij wielrennen, maar ondertussen blijkt gewoon de volledige finale van de sprintwedstrijden gedopeerd.

 2. 2

  Tis als het fileprobleem proberen op te lossen. E.e.a. verplaatst zich nu naar de fase in de voorbereiding. (Tijdens heeft nauwelijks nut, desondanks lopen er nog steeds stomkoppen tegen de lamp.) En om het systeem min-of-meer waterdicht te houden zou iedereen wekelijks gecontroleerd moeten worden. Afhankelijk van de (e.v.t) gebruikte dope zelfs nog frequenter. Te stompzinnig voor woorden. Elke stap opgeven aan UCI of Wada…zelfs gecontroleerd worden tijdens een begrafenis van een familielid. En dan nog…de huidige winnaar(s) van grote miljoenenevents (als 100m atletiek, tour) is hij/zij die in de voorbereiding een loophole in het systeem ontdekt/ kan slaan. Wie zegt dat b.v. Russische dopingcontroleurs hun atleten niet van tevoren inseinen hoe-en-wanneer. Trainingskampen beleggen in bergstreken van Mexico, Chili en Zuid- Afrika. Wie gaat ze daar controleren? En hoeveel zijn er b.v. in Nederland? Als je 10 jaar sport ken je ze allemaal persoonlijk. En wat schuift dat? Dopingcontroleur.

  En men grijpt ook weer terug gezien een aantal recente gevallen (Petacchi, salbutamol) op ouderwetse op het oog toch vrij onschuldige middeltjes die eigenlijk van de lijst moeten. Tenzij intraveneus en aldus extreem hoge waarden.

  Kruip maar eens 3x in de week op een racefiets. Komen al gauw “spulletjes”, in mijn medicijnkastje: V*entolin (salbutamol) oog- en oordruppels (ontstekingen a.g.v. straatvuil) en hoestdrank (op ef*idrine- basis), een zalfje met c*ortisonen (peesontsteking). Tevens een (bruin) flesje met melkachtig substantie, soort van t*ijgerbalsem (maar dan 10x sterker) en cocktail andere stoffen dat voor paarden wordt gebruikt.

  Als je daarmee de dijen van Kim geheel (zou mogen) insmeren sla je 2 vliegen in 1 klap geloof mij nou.

 3. 5

  Het ‘zeer’ zit hem in de competitie waartoe sport verworden is.
  De ziel (the soul) is uit de sport,.
  We hebben het enkel aan het taboe te danken, dat sex niet in competitieverband op de buis verschijnt.
  Wat doe je in dit leven eigenlijk nog echt voor de fun ? Alles draait om gewin, in welke vorm dan ook.
  Het zou als het leven zelf moeten zijn; niet de kwantiteit die telt, maar de kwaliteit.

 4. 6

  Ik pleit voor aparte EK’s, WK’s en spelen, namelijk waarbij doping geaccepteerd wordt.
  Pharmaceutische bedrijven als shirt-sponsors, en dan kijken waar het menselijk lichaam ECHT toe in staat is.

 5. 7

  @6: En daar gaat dan vervolgens geen enkele topatleet (al dan niet gedpoeerd) aan mee doen. Die gaan allemaal (al dan niet gedopeerd) naar het zogenaamde dopingvrije toernooi.