Quote du Jour – Dienaar en Meester

Quote du Jour ”Dienaren moeten opstaan voor hun meesters. Ambtenaren zijn de dienaren van het volk. Wanneer die later beginnen dan hun meesters is er iets niet in orde” (Spits!)

De Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak heeft onlangs zijn ambtenaren verplicht om uiterlijk 07.30 te beginnen met werken. Maar nu verwerpt hij ook ‘het recht op golfen’ voor de ambtenaren omdat hij van mening is dat een hardwerkende ambtenaar geen tijd voor golfen kan hebben. Voormalig bondscoach van Zuid-Korea Guus Hiddink (hier op de golfbaan) zou zoiets ongetwijfeld nooit gezegd hebben, want een moderne manager weet dat afgebeulde werknemers slecht presteren.

  1. 2

    Tot hoe laat moeten ze werken en hoeveel pauze hebben ze?
    Lijkt me dan ook boeiend.

    Verder is de uitspraak van een dusdanig feodale orde dat we de vrijage van het westen met het oosten nog maar eens moeten herbezien.

  2. 3

    Ja vooral die eerste zin is wel heel erg fout. Maar goed, we wisten eigenlijk al wel dat Zuid-Korea alleen in naam een moderne westerse democratische staat is. In de praktijk komt het neer op een combi van feodalisme en kapitalisme, waarbij de lijfeigenen fors getuchtigd worden zodra ze het wagen om een eerlijk loon te vragen.