Quote du Jour: de Wii

Quote du Jour“A major insight that Nintendo had early on was that they saw that gamers were getting bored, even though they didn’t know it yet”, aldus Perrin Kaplan van Nintendo Amerika.

Ofwel: voordat de Wii het licht zag, verveelden gamers zich te pletter… En dus kwam Nintendo met de Wii…

Maar gamen, is dat niet per definitie verveling verdrijven? Na “computeren” en “msn’en” is gamen toch dé manier om de tijd de doden? Ook de Wii-fans gaan zich binnenkort heel erg vervelen. De eerste fatsoenlijke game voor Wii-gamers moet trouwens nog steeds uitkomen. Stelling: de populariteit van de Wii bewijst dat steeds meer mensen geen leven hebben en méér rijp zijn voor de therapeut dan onze eigen Steeph!

Eens of oneens?

 1. 3

  Ik geloof eigenlijk niet dat gamers zich vervelen, sommigen zijn verslaafd aan World of Warcraft. Is een heroïnejunk verveeld? Je kan wel zeggen dat heroïnejunks geen leven hebben en moeten afkicken maar dat is toch net wat anders als je je vervelen.

  In China zijn hallen waar 20-jarigen betaald World of Warcraft spelen, als hun spelpersonage voldoende vaardigheden en vermogen heeft verzameld dan koopt een rijk iemand dat spelpersonage.

  (Ik game niet (en ik spuit ook niet))

 2. 4

  Wii is de meest innovatieve spelcomputer van het moment.

  Als je zo gaat denken kan je net zo goed alle vrijetijdsbesteding als het verdrijven van verveling categoriseren.

  En wat betreft “fatsoenlijke game”, ik en mijn vriendin en regelmatig vrienden vermaken ons al maanden prima met Tennis, Bowlen, Golf, honkbal en nog wat kleinere spelletjes waaronder Mario Bros deel 1.

  Het is een zeer simpel te bedienen apparaat, en mede daardoor de eerste spelcomputer die ook mijn vriendin kan bekoren. Gamen kan heel sociaal zijn :-)

 3. 5

  Als het hoofddoel van gamen verveling verdrijven is, welke activiteit behalve werken, slapen en eten valt dan niet onder dat hoofddoel? Ik neem aan dat dit artikel dan ook een uiting van jouw verveling is, El El?

  En de Wii heette niet voor niets voorheen de Nintendo Revolution. Geen enkele spelcomputer heeft zoveel verschillende bevolkingsgroepen aan weten te spreken. Van bijstandsmoeders tot opa’s en van verre schoonzussen tot de ukkigste peuters.

  Perrin Kaplan heeft 100% gelijk. Wat Windows (95) was voor de Desktop-wereld, is de Wii voor Console-wereld. Ik heb geen van beiden overigens;)

 4. 6

  Het is een zeer simpel te bedienen apparaat, en mede daardoor bekoort het Spuyt ook dacht ik :P

  Nee zonder gekheid, ik vind het ook een leuk ding en ik ben toch wel van de zwaardere spellies ook. Voor de afwisseling enzo :) Ik heb verder geen TV dus dit is het alternatief voor zo af en toe.

 5. 7

  De Wii leent zich er goed voor samen een spelletje te doen. En dat is een stuk leuker dan samen naar de tv kijken of ‘allebei’ een boek lezen.

 6. 9

  Zijn er ook al fitnessprogramma’s met de Wii? De volgende stap is natuurlijk dat ook de beweging van je benen wordt geregistreerd door de Wii.

 7. 10

  Er ontstaat nu eenmaal steeds meer vrije tijd. Sommige mensen gebruiken die tijd om spelletjes te spelen, sommigen om te lezen en/of te leren en sommige om te reazeuren op iets dat ze kwaliteitsblogs plegen te noemen.

 8. 12

  Het zijn juist de “fatsoenlijke spellen” die verslavend zijn. De korte spelletjes van de Wii kunnen makkelijk even tussendoor (in tegenstelling tot echt sporten) en zijn erg leuk (in tegenstelling tot fitness)

 9. 13

  De Wii is gaaf omdat het zo intuitief is. Vooral als je met een groepje bent. Iedereen kan zo meespelen, geen probleen. Ik heb er 1 aan m’n ouwe oudertjes gegeven. Gamen vonden ze er wel leuk uitzien, maar ze wisten zich geen raad met +12 knopjes op zo’n gamepad. De Wii vinden ze prachtig. Mooi toch.

 10. 16

  Een therapeut nodig omdat je aan de Nintendo zit? Kom nou, het leven is ook een spel. Maar veel ingewikkelder. Logisch dat mensen naar de knoppen grijpen voor wat meer control.

 11. 17

  Verveling?

  Ben je verveeld als je een goed boek leest? Of een goede film kijkt?

  Het hangt uiteindelijke natuurlijk van het genre en de kwaliteit van de game af, maar in feite is het EN film EN verhaal EN interactief. Het is gewoon top-entertainment.

  Daarnaast is de Wii een uitmuntend ding om met bekenden te spelen. Met bier op.

  Dat maakt het een succes. Het is een spelcomputer, maar toegankelijker dan de meeste, omdat het allemaal zo leuk en gezellig en “gezond” is.

 12. 19

  @Spuyt12

  “Gamen kan heel sociaal zijn”.

  “Ik en mijn vriendin”.

  Jaja. “Sociaal”. Een extra kaakje bij de thee zeker als je 1000 onderzeeboten hebt laten zinken?….

  Oorverdovend geratel van machinegeweren…zenuwachtig gehark op zo’n console. Ik ben eigenlijk al in het begin afgehaakt:

  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/pong.gif[/img]

  Hooguit een denkspelletje áls ik een momentje voor mezelf wil. Na b.v.: Zoek het konijn ben ik weer helemaal bijgetankt.

 13. 20

  Dat is een waarheid als een koe su #15. Wie doet/ kan het nog in de hectiek van alle dag? Een dagje/ weekje schijnbaar nutteloos ins blaue hinein staren? Ergens. Elke minuut moet direct nut (i.c. iets consumeren) genereren. Zo niet, een schuldcomplex en anders word het je wel aangepraat.

  “Durf je te vervelen, durf niets te doen. Want alleen dan krijgt de creativiteit die je in je hebt de kans zich te ontplooien.” Aldus John Cleese die 11/10 in Noordwijkerhout een seminar gaf.

  Zo. Mag ik even vangen.
  (Letterlijk. Draait ze uit verveling en passant een poot uit)

 14. 21

  Misschien ook iets voor mensen die in de herfstblues of in een wak zitten omdat de wereld niet doet wat je (Steeph) wil: gewoon nutteloos voor je uit gaan zitten staren. I.p.v. hersenloos gaan zitten gamen of boeken lezen. Daar knappie namelijk niet van op. Nee, gewoon een maand in een blokhut op een regime van gedroogd rood bruin berenvlees en rauwe groenten…verder hélemaal niets:

  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/blokhut.jpg[/img]

  …en als het dan nóg niet helpt wat realistischer de dood tarten i.p.v. laf in games:

  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/cheese20rolling203.jpg[/img]

  Want dát mankeert ook aan onze risicoloze westerse samenleving. Een béétje heroïsch doodgaan is er óók al niet meer bij. Niet onderschatten. In het gunstige geval word je pneumatisch uitgezaagd als je om een boom zit gevouwen of met een sneeuwschep van asfalt of rails afgeschraapt. Het merendeel echter zal bloedpoepend met rollende ogen wegkwijnen in eigen vuil in een ziekenhuisbed. Omdat de tandjes in een glaasje water zwommen. En dus tegen verpleegster onverstaanbaar brabbelen: “Ik wil de po even”. Om dan na wat heen-en-weer gebel met familieleden een shot naar de verdommenis te krijgen omdat ze verstond “Ik wil zo niet verder leven”. Nog wat gesnotter, wat kluiten op de kist….en dat was het dan.

  Het gevaar van het dorp door barbaren overlopen…alles platgebrand en verkracht. Of een ordentelijke houw van een degen over je wang of dolksteek in hart of long op het slagveld, je hoofd in een mandje… reële doodsangst houd je scherp.

  Gevaar opzoeken dus…anders een kutleven zonder hoop op een ordentelijk eind…

 15. 22

  jaja en je leeft pas echt als je in oorlog bent, adrenaline door je aderen en geen tijd om te piekeren over onzinnige dingen maar genieten van elke moment dat je nog leeft
  Toch maar liever de virtuele wereld opzoeken waarbij je gewoon save game kan doen voor je 1000 barbaren met een zwaard te lijf gaat
  In je aderen hoort er alleen bloed te stromen, van teveel adrenaline komt er alleen maar narigheid

 16. 23

  De Wii heeft het computerspel in ieder geval weer leuk gemaakt. Ergens na Mario Kart op de SNES ging het helemaal fout met domme plots die breed uitgemeten worden in slechte geacteerde filmpjes tussendoor, veel te ingewikkelde knoppencombinaties voor stom entertainment en vervelende mensen die zichzelf ‘gamer’ noemen.

 17. 25

  Met bijdrages van de toenmalige club van retecool is hemaworstje in januari in de mogelijheid geweest een Wii aan te schaffen voor een vriend met 1 arm. ( nee geen gokkast ).

  Normale consoles zijn niet te doen of te besturen, de grijns op zijn gezicht als hij tennist of baseball speelt is goud waard.
  nu dus ruim 9 maand intensief in gebruik en bevalt nog steeds prima.
  Eigen ervaring: Het spel nodigt i.i.g uit tot deelname wat in deze tijd van I-mentality een pure noodzaak is.

  Een onverwachte remote tegen je kop, de altijd te laag hangende lamp van oma, de omvallende bierglazen
  Ach heerlijk

  Het gezin is de hoeksteen van de maatschappij, het product zou dus zwaar gesubsidiëerd moeten worden.

  Dat 3 spellen hetzelfde kosten als de gehele console is het échte drama.