Quote du Jour | Criminele bende…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

”Elke nobele zaak begint als een beweging, ontwikkelt zich tot een onderneming en eindigt als een criminele bende.” (Pat Buchanan, Republikein en oud-medewerker van president Richard Nixon)

De Amerikaanse Republikeinen likken hun wonden na de pijnlijke verkiezingsnederlaag van afgelopen dinsdag. De Republikeinse partij is in een diepe crisis geduwd. Een leider is er niet en een goede filosofie ontbreekt. Intellectueel heeft de partij niets te bieden. Een berg ellende dus die moet worden uitgevochten. “De Republikeinse ideeënfabriek is stilgevallen”, zegt Tim Pawlenty, de gouverneur van Minnesota, in Het Parool. Ook een zeer goede quote, maar niet zo goed als de quote van Buchanan…

Reacties (5)

#1 Palin_Dream

Diva, grote belofte of zwart schaap?

(Lees ook)

  • Volgende discussie
#2 Yevgeny Podorkin

eindigt als een criminele bende

Hahaha, die Pat…maar d’r zit wel wat in. En als je maar geduld hebt en lang genoeg wacht. Loopt men op termijn vanzelf allemaal in bruin kaki one- liners te brullen op een groot plein…

Nee, maar Republikeinen zijn daar toch wat makkelijker en sneller in dat is waar. Wat dat betreft is er dus nog hoop met Obama, maar reuze benieuwd of hij die nieuwe ideeën dat/een nieuw elan/ nieuwe toekomst waarmaakt, waar toch wereldwijd wel wat van verwacht wordt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Yevgeny Podorkin

Is toch eerst een jaar of wat republikeins krediet- en begrotingspuinruimen en rechtbreien geblazen. Verwachtingen zijn (te?) hoog: beloften m.b.t. Medicare/ sociale zekerheid en belastingverlaging (neem toch aan niet per saldo maar verschuiven middenklasse naar topinkomens), en gaat hij b.v. direct grof sleutelen aan het onder Bush weer uit de klauwen gegierde militaire industriële complex i.c. de defensiebegroting (dik 800 mld. p.j.). Met gevolg werkeloosheid in álle staten waar onderdelen voor b.v. een straaljager worden gefabriceerd. En hoe uit Irak terug te trekken zonder chaos achter te laten zonder b.v. Iran troeven in handen te geven (plus e.e.a. m.b.t. Israël). Ondertussen de groeten van Medvedev en een eerste relatiegeschenk in de vorm van de installatie van korte afstand raketten in Kaliningrad als antwoord op het Amerikaanse rakettenschild.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Yevgeny Podorkin

Hij zal aan de ene kant op punten moeten en kunnen scoren (Abu Graib) maar aan de andere kant het niet té gek willen maken. Want ook al hebben de democraten in congres/ huis een meerderheid, voorál niet denken dat de republikeinen op een houtje gaan zitten bijten. (Je moet b.v. Clinton eens vragen hoe hij 2e helft jaren 90 door de republikeinen werd tegengewerkt inzake Al Qaeda.) Politiek is in de VS nou eenmaal on(lo)smakelijk verwoven met big bucks, Big Corporate America, Wallstreet, militair complex…CIA….
Over de extreme rechtsere stromingen maar te zwijgen, maar hij is overgeleverd aan de wolven als ie als de Kennedy’s tekeer wil gaan.

Want dan ben je ook nog eens soort van zwart.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 HansR

De vraag is of wij dit moeten interpreteren voor de regering Nixon, de republikeinen of voor de komende Obamaploeg.

  • Vorige discussie