Quote du Jour | Crem de la crem

Quote du JourNu weten we allemaal dat de Belgische trots niet bij mijnheer De Crem moeten leggen maar wat ik gisteren heb gezien heeft mij diep diep diep beschaamd gemaakt om mijzelf residente van Belgie te noemen. Blakend over Adamo, De Strangers en andere Vlaamse folklore liep hij te lallen tegen zijn Amerikaanse delegatie dat dit hetgene was waar Belgie al about was, Vlaamse folklore en bier… door het restaurant liep hij te lallen over de lichtjes van de Schelde (maar dan zond hij de lichtjes van defensie…) Ook andere Vlaamse folklores werden getransformeerd door de minister himself in behoorlijk vulgaire liedjes waar hijzelf het hardste om liep te lachen. […] Op een bepaald ogenblik wilde Minister Van Defensie graag mijn taak achter de bar overnemen…Hij blaakte daarbij ‘maak je geen zorgen we betalen alles…’

Aan het woord is een dame met het juiste hart op de tong. Ze beschrijft hoe de Belgische minister van Defensie zijn avond doorbracht in de Grote Apple. Op zich geen bijzonder nieuws voor de kenner van Belgische oorlogsministers, ware het niet dat, toen ze het bovenstaande citaat in een postje had geplaatst, ze door haar baas werd ontslagen. Dit nadat ze, zoals ze zegt, uit goede bron had vernomen dat iemand van de Belgische defensie had gebeld met haar baas. Dat is ook logisch, heren van stand die het varken uithangen, daar mogen wij niets van willen weten, zelfs niet als de pers er lucht van heeft gekregen.
De Crem: als je meeleest: mail onze redactie even, we willen er deze keer graag bij zijn. Nathalie Lubbe Bakker komt zeker mee!

 1. 1

  Wat is er eigenlijk aan de hand? Belgische defensieministers die bijgeschreven willen worden in de historische analen?
  Daar moet je van bijzondere klasse voor zijn. Tot nu toe halen ze het niet bij de zeer markante Henk Vredeling.
  Latere nederlandse defensieministers hebben dat ook ingezien en hebben gewoon hun werk gedaan, zonder fratsen.

 2. 2

  Het moet een diepe diepe jaloezie zijn van wege De Crem p zijn voorganger(s), waardoor hij die traditie kan noch wil lossen.

  Ondertussen is die clown ook verantwoordelijk voor de eerste videoboodschap die België ooit kreeg.

 3. 5

  @Peter:
  De Belgische minister vazn Defensie was toch naar NY getrokken zelfs al wist hij dat de vergaderingen waar hij aanwezig moest zijn, afgelast waren geworden.
  Z’n reis naar NY was dus een snoepreisje met leden van z’n kabinet.
  Ze hebben daar dus op kosten van de Belgische belastingbetaler, ik dus ook, gaan bezatten in een bar in NY.
  Een van de diensters een Belgische was zo verbolgen dat ze dat op haar blog poste.
  Een van de medewerkers van DE Crem heeft toen naar de baas van die dienster gebeld, met het gevolg dat zij ontslagen werd.

  Wat ik het ergste van dit hele geval vind is dat die minister pas heeft toegegeven dat een van z’n kabinetsmensen met die baas gebeld had, toen hij daarover in het Parlement zwaar werd aangepakt.

  Minister De Crem,z’n bijnaam is Crembo, is er nog voor dat NY-débacle in geslaagd om troepen, F-16’s en dies meer naar Afghanistan te sturen zonder dat hij die beslissing democratisch had laten toetsen bij het Belgische Parlement.

  Wees het maar zeker, wij Belgen zijn die Crembo meer dan beu!

 4. 6

  Ach dat is toch allemaal bekend van gezien? Die amerikanen pakken de kleine europese ministertjes helemaal in wanneer die op bezoekreisje komen. Met name defensie ministers en staatssecretari raken snel overmoedig. Ik gooi d’r een handje zand overheen hoor.

 5. 7

  Share: een belgominister kan niet veel, maar om het op een zuipen te zetten doen we heus voor niemand onder en hebben we zeker niemand nodig. Als alle beslissingen maar genomen konden worden door degene die alle anderen onder de tafel heeft gedronken, de wereld zou er anders uitzien.

  Come to think of it: eigenlijk niet.

 6. 8

  Dat die man uberhaupt nog op die stoel zit, is het tarten van de welvoegelijkheid, soit !
  Maar dat deze minister niet (en dat hoeft helemaal niet vriendelijk) wandelen gestuurd word ? Onbegrijpelijk !
  Zijn voorganger was een karikatuur.
  Daar geraakt deze hansworst zelfs niet !
  Afvoeren, die fluim !

 7. 9

  @3: mooi hoor, zo’n politiek correct standpunt.

  Maar je weet dus niet wat er tegen de bareigenaar gezegd is — dat kan natuurlijk iets zijn als ‘als u niets doet aan uw personeel, dan klagen wij u aan, en die hele procedure is een langdurige, kostbare grap; advocaten zijn tenslotte niet gratis. U kan de tent wel sluiten dan. Tenzij…’