Quote du Jour – Chirac

Gisteren maakte de franse president Chirac bekend een punt te zetten achter zijn veertig jaar lange politieke carrière. Chirac heeft in die periode veel quotes gemaakt die hij op een gedragen toon met veel aplomb kon poneren. De beroemdste quote van deze Europeaan is wellicht die over de Britten:

Quote du Jour Les Britanniques, “la seule chose qu’ils ont faite pour l’agriculture européenne, c’est la vache folle. On ne peut pas faire confiance à des gens qui ont une cuisine aussi mauvaise. Après la Finlande, c’est le pays où l’on mange le plus mal” (Jacques Chirac dans le texte)

Voor de mensen die het bovenstaande niet begrijpen is er inmiddels een vertaling soort van beschikbaar: „Je kunt een volk dat zo slecht kookt, niet vertrouwen. Het enige wat zij aan de Europese landbouw hebben bijgedragen, is de gekke koe.” (Telegraaf, incl. 3 extragratis quotes)

 1. 1

  Tja, Fransen. Maar volgens mij staan wij Nederlanders tegenwoordig eerder jaloers dan afwijzend tegenover hun nationalistische trots.

  Misschien ook wel netjes om een jaartal en/of de aanleiding erbij te zetten.

 2. 4

  Woehahaha! Steun Sargasso, met geld!! Is dat dan inclusief lidmaatschap van de SP, het blaadje van Greenpeace, een huisbezoek van een knuffelmoslim en een extragratie t-shirt van het Flying Spaghettimonster?

 3. 5

  Wat een vreselijke onzin Jacobine. Het is met poster van GL + Oxfam, huisbezoek door Open Universiteit en een gedragen t-shirt van Carlos met Zijn beeltenis derop.

  O, ze bezwijkt, VLUGZOUT !!!!

 4. 7

  Het valt me nog mee dat Chirac denkt dat je in Finland nóg slechter eet dan in Engeland.
  Ik heb, in gesprek met een Franse en Engelse historicus die elkaar uitvoerig zaten te sarren eens voorgesteld om voortaan te spreken van een 1000-jarige oorlog. Beide waren het onmiddellijk met dat voorstel eens…