Quote du Jour – Cenzuur

Quote du Jour
“Ik krijg een lawine aan mails en een diarree aan telefoons van mensen die vinden dat wij de moed hebben om te doen wat velen denken”Letermemilket

Groot Licht en Wijze Denker Luc De Ryc, een Vlaamsche Gristen en burgemeester, verbiedt een voorstelling van slappe komediant Vitalski. Dat is raar, want de voorstelling bestaat niet. Nog niet. Het heeft als wel een titel: “Mijn leven met leterme”, en zowaar een affiche.

Kijkt en geniet: Trots Op Vlaanderen anno 1958. Uiteraard verwaardigt Groot Licht en Wijze Denker het zich niet om te reageren op dit soort nonsens: de nonsens van kritiek op zijn wijsheid. De slappe artiest zelve heeft de titale inmiddels verandert in “De Laatste Belg”, en mag z’n voorstelling elders spelen. Opgelost.

 1. 5

  Ook in Temse (klikmelink) : verbod op vertoning film “Ex Drummer”. Mevrouw de schepen van Cultuur dacht niet dat de arme bloedjes van 15-jarigen er zomaar op voorbereid zouden zijn.

 2. 7

  Goede linque, S’z, maar de madame is ook al aan het woord in mijn filmpje: daar beweert ze dat het “geen zin heeft die film te toenen omdat ie al te koop was bij Humo, dus waarom nog in ons dorp”.
  Het zijn heerlijke tijden.

 3. 8

  jong-spa en jong-groen organiseren nu een voorstelling van Vitalski komende zondag.

  Ik vraag me wel af hoe de gemeente nu nog hoopt jongeren warm te krijgen om vrijwillig met centen van de gemeente cultuurprojecten ed op te zetten.
  Heb enkele jaren in de lokale jeugdraad, bij ons was de gemeente heel meegaand en mochten wij met de jeugdraad gerust tegen hun schenen stampen of centen uitgeven aan dingen die zij niet helemaal correct vonden. Zolang er maar een beetje overleg was. En dan nog was het moeilijk om mensen te overtuigen in dat project in te stappen. Want je moest regelmatig met schepenen gaan praten en luisteren naar politieke discussies tussen de verschillende strekkingen.

 4. 9

  Temse ligt nu ook weer niet zover van the Middle of Nowhere (zone Dendermonde – Wetteren). Wat wel jammer is : dat de symbolenstrijd uitgerekend moet worden gevoerd rond een 2derangsartiest (dada van ’t kantje) en een snertfilm (Brusselmans met bierbuik). Lijkt wel alsof de ethische reveillisten hebben zitten wachten tot ze deze cadeaus kregen, nadat het met Boon & Claus wat lastig was.

 5. 10

  Filmpje geeft 404-achtig scherm, ici, #7. Middenstandersopmerking van madam inderdaad heerlijk foemp. Overigens heeft Temse ook èchte problemen, nl. leegloop en verval. De middenstanders overleven er niet meer sinds komst Waasland shopping centre. Gelukkig wordt het Scheldezicht beschermd.

 6. 13

  @S’z

  Zijn er in Vlaanderen dan ook Katholieken die zichzelf Gristen noemen in plaats van Christen? Ik ken dat alleen van Protestanten.

 7. 14

  Ah, Gristen – daar komt de verwarring vandaan.
  Wij Belgen, je kent ons hé, taalkneders, fantasten, grapgrollers… Normaal gesproken nemen wij onze Kristenen Tjeeven, maar voor deze poster, die alle religie maar flauwekul vindt, zijn het allemaal Gristenen In De Heere. 1 pot nat.

 8. 15

  Eerder softe “kum ba ya my lord” catechese katholieken uit Vlaanderen durven zichzelf “christenen” noemen. Tsjeven is dan weer een wooord voor ofwel pilaarbijters ofwel CVP volk. Wist ook niet dat het woord in NL een giveaway woord is.

 9. 16

  Gristenen zie ik vooral met heel veel kwelen dat het een lust is terwijl ze geiltjes kirren omtrent de Heere en dan vooral die met die blonde krullen twee rijzen verderop. Het is zomer en grasveld. Lichtinstallatie, geluidsinstallatie, tapinstallie met holywater.

 10. 17

  ’t Is dat de Olimpische-vlam geen doortocht door Vlaanderen maakt (uiteraard met doortocht op de Kemelberg en de ‘Muur’).
  Anders zou ik ze eigenhandig doven in naam van een vrij Vlaanderen !
  Dit geeft een heel eigen karakter aan de term tjeeven ‘streek’, ruw-weg de streek tussen Nederland-frankrijk-de kust-de Ardennen.
  Walen, red ons ! Voor de bijbelse Fatwa ons kraakt.