Quote Du Jour – Bruin

May you live in interesting times, klinkt de Chinese vervloeking.
In mijn rare land, waar radicale immans en vlaamsB-ers het op vele punten eens zijn, kwestie van arbeidsvrijheid, vrouwenrechten, law-and-order, homorechten, etc…, blijken er nu ook rechtsradicale homo’s te zijn.

“Ze protesteerden dat ze zich niet meer vertegenwoordigd voelen als we het VB zo radicaal afwijzen.
Voor de goede orde, we zijn er voor onze hele achterban, al blijft het inderdaad merkwaardig dat holebi’s voor een homofobe partij als het Vlaams Belang kiezen.”

Aan het kwootwoord (uit De Morgen): woordvoerster Mieke Stessen van de Holebifederatie.
Op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en het begin van de Regenboogweek, lanceren ze een sensibiliseringscampagne tegen het Vlaams Belang. Het initiatief zorgde nog voor de bekendmaking voor gemor in eigen rangen. De holebi’s die op het VB stemmen, voelen zich namelijk miskend.

 1. 2

  Was het niet bij Barend en van Dorp dat Komrij zei tegen Jolink en Gordon dat homo’s tegenwoordig al platforms hebben vanwege het feit dát ze homo zijn? Met andere woorden: op grond van welke verdienste kan Gordon zijn erkentelijkheid voor Verdonks asielbeleid op tv vertellen? (Dat deed hij namelijk toen bij B&v.D)

 2. 4

  “Ze protesteerden dat ze zich niet meer vertegenwoordigd voelen als we het VB zo radicaal afwijzen.”

  Tja, conservatieve holebi’s bestaan ook: http://www.publiceye.org/magazine/v10n1/gaycons.html

  Of het VB nu de uitgelezen partij is om je als conservatieveling in uit te leven is nog maar de vraag:

  http://vlaamsblok.blogspot.com/2004/10/analyse-het-blok-en-holebis.html

  Voorbeeldje:

  Een ander citaat in dezelfde thesis verwijst naar het in 1991 gehouden Gezinscongres van de partij:

  “Het is echter duidelijk dat homoseksualiteit, alleen al door het feit dat ze niet geschikt is in de natuurlijke orde, de maatschappij geen baat bijbrengt.”

  Wie kaatst…

 3. 7

  Onze eigen Michiel Smit is toch ook de heren toegedaan? Ook als homo kun je onfrisse ideeën hebben, dat lijkt me niet van je seksuele voorkeur afhankelijk. Zeker niet in een gemeenschap waarin zo makkelijk met twee maten gemeten wordt. Bovendien: hoeveel mensen hebben op Fortuyn gestemd terwijl ze in het café riepen dat al die vieze homo’s moesten worden opgeknoopt?

  De mens is er nu eenmaal goed in om de eigen “waarden” te negeren als die even niet uitkomen.