1. 2

  Voor wie het gisteren gemist heeft op CANVAS: Louis Theroux in Lagos, Nigeria.

  In Lagos innen vakbondsleden zelfverzonnen leges van weggebruikers en marktkooplui. Het is geen corruptie want ze zeggen dat het geen corruptie is. Wie niet gehoorzaamt krijgt te maken met de ‘wijkjongens’. De ‘koning’ van de wijk wordt beschermd door de gouverneur van Lagos en uiteraard door God. Maar bepaalde ambtenaren ontkennen dat en er is ook een limoengroene politie die winkeltjes omver bulldozert. Dankzij de leges kan de rechterhand van de vakbondskoning schoenen voor hem kopen in Italië, Madrid ehh… Milaan ..Napoli, dus.

  Zo kan je law & order dus ook regelen, als je geen website hebt.

  http://www.veoh.com/watch/v20719848JncYgMek

 2. 3

  Ah ik snap het. ‘Bezemen’ is niet alleen hot onder ontspoorde pubers maar ook bij vrouwen met ruitjesblouse die graag over de hei wandelen.

 3. 7

  Tja, het was onvermijdelijk dat de modi van de happyslappers, swaffelaars en dat soort onvolwassen grut op gegeven moment ‘down’ zouden ‘trickelen’ tot het gewone volk.

 4. 8

  shocking dat dat mens kennelijk een column in metro heeft. Nou heeft die krant natuurlijk een traditie in islambashen. De meeste reaguurders daar geloven trouwens geen bal van het verhaal.

 5. 9

  Ik erger me kapot de laatste jaren aan scootertjes in het Vondelpark. Drie, vier van die krengen in het park per wandelingetje is geen uitzondering.

  Ik ga het vanmiddag uitproberen of het ook lukt: dreigen met GS.

  Nu is er wel een probleem en dat is dat de helft van die kutmarokkanen autochtoon is. Henk & Ingrid types of studenten afkomstig uit Limburg. Ik zal dan dreigen met Sargasso. Kijken of het helpt.

 6. 11

  @Taco, nou dan is het op z’n top. Maar het fenomeen van te luid pratende te veel vrijetijd hebbende oudere vrouwen die zich groepsgewijs in het openbaar vervoer verplaatsen zie ik wel als een reëel nationaal probleem.

 7. 12

  @11: Als dat alles is, naast hondenpoep natuurlijk, hoe gelukkig zijn we dan? Qua Nationale Problemen.

  Tegen zo’n groep zeg je op behulpzame toon dat ze voor de Jaarbeurs echt op station Ede-Wageningen moeten overstappen. Als dat niet helpt zet je je mp3-speler harder.

 8. 13

  @11

  Bij gs (je weet toch) bashen ze zowel 50 plussers alswel de kutmarokkanen.
  Da’s 2 vliegen in 1 klap zeg maar. Iets voor jou misschien?

 9. 16

  @topic: Werkt alleen als de hufters bontkraagjes zijn met een licht getinte huidskleur (of agenten). Anders komt het niet op Geenstijl, of je moet ze al filmen terwijl ze aan het stelen zijn of bezig met gewelddadigheden.

 10. 21

  Altijd weer die bemoeizuchtige verveelwijven. En nu beginnen ze ook al te dreigen. Ik moet ook es een mobiel met cam kopen, puur om een foto terug te maken zodat ik zie op wie ik mogelijk wraak ga nemen. Mijn oude vuistregel: don’t get mad, get even.

 11. 24

  Annelies van der Veer is vooral een xenofobe oma. Ze staat zich er op voor dat ze zich niet laat helpen door cassières met een hoofddoek, en ruikt een moslimkind op vijf meter in een volle slagerij.

  Ik heb daar een paar jaar terug dit stukje over geschreven.

 12. 26

  @24 kijk aan daar komt de ware Annelies uit de mouw, ik vermoedde al zoiets, een korte google leverde al een hoop hoeiboeistront op, maar Predikers stuk zet het even allemaal op een rij.

 13. 28

  Ze heeft bovendien zo weinig te melden dat ze nu al oude columns begint te herkauwen. Let op de datum: die column is al van afgelopen Februari. En Van der Veer is amper drie weken binnen bij de Metro.

  Eerste column ging over Twitter (daaruit bleek al dat ze niks te vertellen had buiten haar moslimobsessie). Toen een zeikerig stukje tussendoor over een moslima die tijdens de aanslag in Alphen a/d Rijn mensen had bijgestaan: die had dus ook geëvangeliseerd en dat mag niet van Annelies Hoeiboei. Tenminste, niet als je moslim bent.

  Nu was d’r tweede officiële column aan de beurt, en kennelijk had ze verder in die twee weken niets actueels kunnen verzinnen. Dat belooft wat.

 14. 31

  @29; Carlos, nee, dat is zijzelf. In hoogst eigen persoon. Tegenwoordig ook het vaste podium waar vanaf Hans Jansen zijn briljante ideeën de wereld in slingert.

 15. 33

  Is het wel eens bij iemand opgekomen (en zeker @prediker die daar wel eens z’n tent opslaat) dat mevrouw v.d.Veer misschien deze waargebeurde verhalen compleet uit haar duim zuigt? Elke maand of twee wel weer een nieuwe Close encounter of the 3rd kind in die trant. Ik kom ook wel eens in de grote stad maar dergelijke zaken maak ik nou nooit eens mee. Annelies echter lijkt wel een soort Mokromagneet aan heur derrière te hebben hangen.

  Annelies weg versperd door scootermarokkanen, Arabier dringt voor bij Annelies in de supermarkt, in zwembad kijkt Berber bij Annelies onder pashokje, in trein heeft Annelies heftige kopvoddendiscussie met 2 moslima’s, Baardmans weigert Annelies’ hand in dienstencentrum enz.enz….elke maand beleeft Annelies weer nieuwe avonturen. Stereotiepe “zie-je-nou-wel-verhalen” ook nog es. Pineukia’s neus zal langzamerhand buitenproportionele vormen moeten hebben aangenomen…

  Laat eens zien dan dat fotootje (desnoods met zwarte balkjes, en Marokkanen op de hei fotoshoppen is sowieso een gotspe)…

 16. 34

  @Yevgeny; nee, ik had – en heb – altijd meer het idee dat Annelies van der Veer zelf de confrontatie opzoekt. Dus dan gaat ze als ze langs een schoolplein vol allochtone kinderen loopt daar expres tussenstaan, en over hoofddoeken miepen.

  Vervolgens geeft ze in die stukjes van d’r haar verwrongen beeld weer van die ontmoetingen. ’t Is een soort Hunter S. Thompson in allochtonenland. Dan neemt een moslimcliënt van d’r (ze geeft taalles) een keer zijn vrouw mee, en die heeft dan een hoofddoek. Vervolgens voelt zij zich heel erg bloot, en in plaats van te denken: “Hé, er vindt nu iets eigenaardigs plaats in mijn bewustzijn”, objectiveert ze dat tot: zie je wel, die sluier op het hoofd van een ander krimpt mijn vrijheid in.

  Deze is ook mooi. Er is een onzichtbare vijand, en die dringt nu ook al zijn geloof op als ik in het ziekenhuis mijn bloeddruk laat opmeten.

 17. 35

  Hoeiboei is van eind 2005, toch prediker (na vetvetvet)? Ik kan me herinneren dat daarvoor al elke maand een dergelijk stukje proza verscheen.

  Ze zoekt een thema/ heet hangtaboe en breit daar vervolgens een real life soap rond. Prima, maar die werkelijkheid speelt zich alleen in haar hoofd af natuurlijk…

 18. 36

  Ja, maar de vijand rukt onzichtbaar op, hè?

  “In 2006 schreef ik het gevoel te hebben midden in een oorlog te zitten tegen een min of meer onzichtbare vijand die zich in ons midden bevindt. Een laffe vijand die zijn ware aard verbergt, die zich niet openlijk toont, maar die wél steeds dichterbij komt en zijn greep op de samenleving verstevigt. Een vijand die zich gesteund weet door het overgrote deel van mijn medelanders, passief of actief. (link)

  Niet iets om vrolijk van te worden.

  Nu, precies vier jaar later ondervind ik aan den lijve hoe brutaal die onzichtbare vijand is geworden en hoe dichtbij hij heeft kunnen komen. Deze onzichtbare vijand krijgt zijn zaakjes steeds beter voor elkaar in Nederland, hij kan zich openlijker tonen want wordt nauwelijks nog als vijand (h)erkend! Vrij spel dus voor deze gretige veroveraar.”

  Ze zitten overal! Bij de kapper, bij de slager, achter de kassa bij de Albert Heijn!