Quote du Jour | Boomsmanie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du JourDe EO blijft de EO, je hebt nu eenmaal instituten die niet helemaal met hun tijd meegaan, dat snap ik ook wel, maar iemand zo lang van het scherm halen, en dan iemand als Arie, die juist zoveel voor die zender heeft gedaan…” (Bo Jeuken, what’s in a name)

Helemaal eens met Bo, die onder de vleugels van VKmag.com een heuse fansite heeft opgezet voor de boomlange EO-adonis, die drie weken geleden door de directie totaal werd kalltgestellt: een penitentie van 90 dagen zonder airplay, inclusief algehele zwijgplicht. Onbestaanbaar natuurlijk. 40 dagen zonder seks, okay maar 90 dagen zonder Boomsma? En alleen omdat hij in een keurig afgeklede zwembroek het homonummer van Linda sierde? Het is toch wat!arie-boomsma
Boomsma ligt goed bij de vrouwen én mannen, da’s wel duidelijk. Maar om eerlijk te zijn, ik mis vooral zijn stem! Want Arie deed nog niet zo lang geleden ook de overstap naar Radio 1, mijn favoriete nieuwsmedium. En vanochtend zal ik zijn zoetgevooisde en fluwelen stemgeluid opnieuw missen als onontbeerlijk tegenwicht voor het rigide geknauw van Tijs van den Brink in ‘Dit is de dag’. Want naast het refo-zuigen van Tijs wist Boomsma in de duo-presentatie het programma journalistiek op te krikken door gewoon goede vragen te stellen en de juiste toon te treffen.
Als je als omroep je kijk- en luistercijferhit drie maanden tot de reservebank veroordeelt, dan ben je natuurlijk niet goed snik. En er is echt iets goed mis als zelfs meneer Weesie namens PowNed laat weten dat Arie hartelijk welkom is in het billen-imperium, dat richting Mediapark koerst. Misschien is het voor Arie nu wel tijd om figuurlijk met de billen bloot te gaan en de evangelico’s af te zweren. Latent talent valt nu eenmaal moeilijk met bijbelse dogma’s te combineren. Misschien kan de VPRO nog een waarlijk vrijzinnig protestant gebruiken.

Reacties (7)

#1 Saysem

Ik word altijd een beetje kregelig van te blije christenen, maar de EO mag volgens mij heel blij zijn met iemand als Arie als ze nog een beetje aansluiting bij de jeugd willen.

 • Volgende discussie
#2 Eo lid

Het was een beetje ongelukkig en dubbelzinnig gekozen om in linda zo te poseren, dat zou hij niet weer doen. Het zij hem van harte vergeven.
Het lijkt me verder een goede kerel die het hart op de juiste plek heeft, juist ook volgens christelijke waarden. Van harte welkom om door te gaan bij de eo

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 mb

Als iemand die graag complotten ziet, kan ik de actie richting Boomsma niet los zien van het ontbreken van actie richting Knevel. De een is een beetje blotig en krijgt er nogal genaqdeloos van langs. De ander stelt het eerste boek van de bijbel ter discussie en die… en die wat eigenlijk?

Boomsma als bliksemafleider.

Even afgezien van het feit dat ik ook denk dat het een prima vent is, een christen zoals ik ze graag meemaak.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 El El

Gelukkig heb ik een EO-allergie… Ik hoor ze wel praten, maar er blijft niets hangen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 mb

@4 Dat is geen allergie, maar een extreem hoge tolerantie

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 El El

@5 heb de rooie vlekken, jeuk en schilfers niet vermeld, want vond dat niet zo smakelijk…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 klaplong

Arie zit af en toe bij mij in de kerk! Geschikte vent!

 • Vorige discussie