Quote du Jour: Bijgeschaafd en overdreven

Quote du Jour“It is common for people to look back on their younger, rock’n’roll days through hey dude...rose-tinted glasses.”

Het is nu officieel: de babyboom generatie was lang niet zo hip(pie) als ze zelf beweren.
Latere generaties bleken overigens net zo creatief met hun verleden, maar dat geeft niet. Iedereen schaaft constant aan z’n verleden om het ‘in sync’ met vandaag de dag te houden. U houdt toch ook wel eens jeugdzonden achter?

 1. 3

  Maar de hippies zijn begonnen met creatief met je verleden begrijp ik (uitgezonderd enkele inwoners van zuid-amerika met blauwe ogen en inmiddels grijze haren)?

 2. 4

  Ik heb die babyboomers nooit vertrouwd. En terecht, zo blijkt nu. Ze zouden trouwens eens een enquête moeten houden om te zien hoeveel van die zogenaamde hippies inmiddels burgerlijke, oerconservatieve, intolerante eikels zijn geworden.

  Een van onze leraars op de middelbare school was een vermeend studentenleider in de jaren zestig. Nou, een grotere autoritaire klootzak bestond er niet. Bah.

  En de Beatles zijn ook overroepen, vind ik. Ik krijg nog altijd braakneigingen als ik hun nummer “Revolution” hoor. Wat een klef gezeik.

  Ik weet dat de Beatles ook goeie dingen hebben gemaakt en dat de Sixties belangrijk zijn geweest voor de emancipatie en zo, maar al dat gezeur over hoe het vroeger allemaal zo geweldig was en hoe de jeugd van tegenwoordig zo weinig sociaal engagement heeft… bah.

 3. 5

  ‘Absolutely fabulous’ met Jennifer Saunders en Joanna Lumley komt dus aardig in de richting van de realiteit? :)

 4. 6

  Tja, generaliseren. Babyboom generatie is al een generaliserende stempel dacht ik zo. Waar ik me wel ik kan vinden is dat plotseling ieder uit die leeftijdsgroep Hippy is geweest…nou mooi niet hoor slechts een beperkte maar creatieve groep gedroeg zich zo maar was dan werkelijk een ,Hippy.

  Ik maak mijzelf wijs dat, de buro’s worden bijna opgeruimd, er wel eens een grote groep mensen op kan gaan staan die zich binnenkort juist wel als een hippy/tegendraads gaan gedragen. Tweede kans zeg maar.

  Maar enfin…babyboom generatie stempel zuigt als ik zo vrij mag zijn.

 5. 10

  Als men het over ‘in mijn tijd’ heeft refereert men aan de tijd (zou dat tussen 18 en 35 jaar zijn?) dat lichaam en geest op hun sterkst zijn, de sex zo veel mogelijk genoten wordt en de drugs de gebruiker nog niet gesloopt hebben. De lasten openbaren zich hierna, de afkickpogingen worden succesvoller en het gedram over hoe hard er gewerkt werd en hoe hoog het niveau van alles in mijn tijd was begint

 6. 11

  Eens kijken of over tien jaar iedereen in de jaren ’90 Gabber was…

  *voelt ineens een beetje generatiekloof hier op Sargasso. Ben ik echt zoveel jonger dan de andere reaguurders?

 7. 12

  *voelt ineens een beetje generatiekloof hier op Sargasso*

  Ik ben een ouwe zak van achter in de dertig…

  Ik vind trouwens dat de oudere generaties de jongeren de kans moeten geven om vrijelijk in hun eigen tijd te leven en hun eigen weg te ontdekken. Op die manier kunnen ze de oudjes fris houden.

  Overigens ben ik geen gabber geweest, noch iets anders. Mijn ‘coming of age’ ging gepaard met Funk metal (oude Chili Peps en zo), rap (Beasties), een vleugje punk, house-techno-trance, grunge (Nirvana), jazz, reggae, opera & klassiek, funk en daarnaast alles wat een beetje apart was.

  Hou erg van crossovers.

 8. 20

  Guy: een dijker is het tegenovergestelde van een kakker.
  Een dijker reed op een Puch of een crossmoter. Een kakker op een SS50 met een breed stuur. Dijkers hadden een matje, kakkers normaal haar. Dijkers droegen strakke gebleekte spijkerbroeken of een trainingsbroek. Dijkers hadden witte sportschoenen, kakkers droegen cognackleurige ‘gaatjesschoenen’. Kakkers een Levi’s 501 of hele erge ruitbroeken. Dijkers spraken plat, kakkers met een aardappel in hun keel. Dijkers hadden over het algemeen meer puisten. Dijkers deden voornamelijk aan voetballen, kakkers aan hockey. Dijkermeisjes heette Chantal, Bianca en Tiffany. Kakkermeisjes heette Floortje, Meike en Juliette. Dijkervaders reden in een Opel Kadett. Kakkervaders reden in een Volvo of een Saab. Dijkers hielden van Normaal. Kakkers van de Dire Straits. Als op schoolfeesten het nummer Paradise City van Guns and Roses werd gedraaid was dat het signaal om bij het poco-stukje in het nummer keihard op elkaar in te gaan rammen. Na 1 minuut lagen er dan meestal een paar kakkers of dijkers op de grond en enkele keer ook met bloed enzo… Het hield je wel bezig zo’n geforceerde tweedeling in de samenleving.

 9. 22

  Kakkers liepen rond in ruitjesbroeken en polo’s en zaten op hockey, dijkers in spijkerbroek en t-shirts en sleutelden aan brommers.

  In het Gooi had je (speciaal voor Guy) nog een soort crossover: de kakker die in een polo liep, maar wel een gescheurde spijkerbroek aanhad een een brommer had. Dat moest dan wel een goed onderhouden Honda SS met een verlaagd lowridersstuur zijn.

 10. 28

  In België hebben we zo geen last van overdreven hippie herinneringen, op uitzonderingen na, natuurlijk. De sixties sloegen hier met vertraging toe, en dan nog liep men vooral om “Leuven Vlaams” te roepen. Verklaart misschien ook waarom er vandaag zo’n heerlijk creatief eclecticisme onder hun kinderen is?

 11. 29

  Ik zou het zo zeggen…ik ben uit de pré-Tiësto tijd :-) Gestudeerd in de Gabber-era, met als absolute dieptepunten Gabber Piet en de Mosselman…Op school waren SS-50 brommers inderdaad helemaal de bom…het staartje van de patatgeneratie daar maak ik onderdeel van uit…

 12. 35

  @11: Ik was een echte raver! Al moet ik eerlijk bekennen dat ik dat toch meer op mijn kamer dan in raves heb beleden.