Quote du jour | Bij wijze van spreken

SargQdJ09

Als de zionistische entiteit een faux pas begaat, is ze de eerste om verontwaardigd te protesteren. Dan stroomt het Museumplein bij wijze van spreken onmiddellijk vol. Als moslims op grote schaal moslims afslachten blijft het nagenoeg stil.

Elma Drayer in Trouw.

Voor wie het nog niet opviel: de uitdrukkingen ‘bij wijze van spreken’ en ‘faux pas’ doen veel werk in bovenstaande ‘conclusie’.

 1. 5

  Wat mij opvalt aan de columns van Elma Drayer (en niet alleen die van Elma Drayer, trouwens) is dat ze nooit doen wat columns horen te doen, namelijk je perspectief op een kwestie schuintrekken met een scherp inzicht of een alternatieve kijk op de zaak.

  Drayer gebruikt haar columns gewoon om elke keer een select aantal zedenpreekjes te herhalen, als een ouderling van de gereformeerd-islamofobe kerk.

  Kan iemand trouwens de pepermunt doorgeven? Ik sukkel inmiddels in slaap…

 2. 6

  Dat het stil is onder moslims wanneer het over jihadisme en radicalisering gaat is niet waar (zie links onderaan).

  Dus niet alleen zet Drayer niet aan het denken zoals een columnist hoort te doen, ze liegt glashard.

 3. 7

  @euro: Nee, het artikel waar jij naar linkt is geen goed voorbeeld.

  Het is vooral een naar de liberaal Zijlstra terugspeel-actie.

  De kern van het artikel is geen verantwoordelijkheid nemen.

 4. 8

  Het zou pas vervelend worden als zo’n Elma Drayer je buurvrouw is, een collega, of familielid. In alle andere gevallen kan je haar gewoon negeren naar behoefte. Dat geldt voor alle onvermijdelijke Grote Geesten van Intellectueel Nederland.

 5. 9

  GEACHTE MOSLIMS,
  (vrij naar Tofik Dibi)

  Wij hebben met afschuw kennis genomen van sinistere plannen van […Dick Cheney, die deze week in de VS pleit voor hernieuwd halfslachtig ingrijpen in Irak]. De betrokkenheid van het westen vervult ons geweten met bezorgdheid en wij voelen ons genoodzaakt een verklaring af te leggen aan onze islamitische medemensen.

  Wij veroordelen deze politieke agressie in [..olie-rijke Midden-Oostenlanden] ten zeerste. Ik als westers burger keur geo-politieke bemoeizucht te allen tijde af. De democratie staat voor een faire evenwichtige samenleving, maar net als bij alle andere grootmachten kent zij beleidsmakers die, eenmaal aan de macht, misbruik maken van politieke zeggenschap en kapitaal.

  Wij hopen van harte dat u in deze tijd van grootschalig geweld niet vergeet dat ook argeloze westerlingen hun leven hebben gewaagd en niet zelden verloren tijdens deze zorgvuldig gepropageerde militaire interventies, u dagelijks voorzien van levens-verrijkende technologische snufjes, wapens, entertainment, ideologische hulporganisaties en investment opportunities en menige shopping mall, online verzendhuis, commercials en winkel-etalage verrijken met ‘wannahave’ spulletjes. Daar worden we toch allemaal gelukkiger van?

  Democratie is gerechtigheid.

  Hoogachtend,

  [insert naam van goedbedoelende westerse consument]

  Noot voor (de media in) moslimlanden: [insert naam van westerling] spreekt namens de gehele westerse populatie opdat u ons allen niet gaat boycotten of terroriseren met zelfmoordenaars.

  (Zo! mijn handen zijn schoon. Ik(HC) ben een betrokken burger.)