Quote du Jour | Terreurhulp

Hezbollah builds bombs. Hezbollah also builds homes. What Congress decided was when you help Hezbollah build homes, you are also helping Hezbollah build bombs. That’s the entire theory behind the statute.

Landsadvocaat Elena Kagan verdedigde gisteren voor het Amerikaans Hooggerechtshof de anti-terrorisme wet die het verbiedt om hulp te geven aan terroristische organisaties. Het Congres heeft een brede formulering gehanteerd door niet alleen hulp in wapens of geld strafbaar te stellen, maar ook in de vorm van “training,” “personnel,” “service” en “expert advice or assistance.”

Omdat de Amerikaanse rechters kunnen toetsen aan de Grondwet (zij wel), is het mogelijk een uitspraak te krijgen of deze wet in strijd is met de constitutionele vrijheid van meningsuiting. En daarmee aanleiding voor juridisch existentiële discussies als de vraag of het geven van mondharmonicales aan terreurbewegingen dan ook strafbaar is.

Professor David Cole nam het op voor David Fertig, die de PKK heeft geadviseerd “niet met het verkopen van bommen, maar met het aanmoedigen van buitenlandse groeperingen om geweld te mijden en conflicten voor de VN te brengen.” De vraag of de verdediger van de vrije meningsuiting van Fertig zelf ook aangeklaagd kan worden voor het helpen van terroristische groeperingen, werd (nog?) niet gesteld.

 1. 2

  But seriously:

  “there is a kind of logic to the current Republican position: in effect, the party is doubling down on starve-the-beast. Depriving the government of revenue, it turns out, wasn’t enough to push politicians into dismantling the welfare state. So now the de facto strategy is to oppose any responsible action until we are in the midst of a fiscal catastrophe. You read it here first.”

  Bron (alwaar meer over “starve the beast”): http://www.nytimes.com/2010/02/22/opinion/22krugman.html

  Of desnoods good old Guyke: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=1B2ML8GN

 2. 3

  Het teveel aan managers en allerlei oetlullen met een laptop in het bedrijfsleven en overheid is nu ook doorgedrongen tot de sportwereld. :D

 3. 4

  Oké, hij is eigenlijk van gisteren, maar toch:
  “When the ­government proposed a windfall tax on bonuses and a 50p top rate of income tax, thousands of bankers and corporate executives promised to leave the country and move to Switzerland. Now we discover that the policy has failed: the number of financiers ­applying for a Swiss work permit fell by 7% last year. The government must try harder to rid this country of its ­antisocial elements.”

  (George Monbiot in The Guardian gisteren:http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/feb/22/bankers-executive-flight-tax-avoidance)

 4. 6

  —————
  ai vergeten, schuld van Kemkers!
  (suggesties iemand?)

  is nu vervangen
  (dank Steeph voor de tip en reminder (dat gebeurt mij nou nooit….)

  ————–