QdJ – Sympathy for the Devil (proloog)

“We always having something funny happens when we start that number.

Zeg dat wel Mick, zeg dat wel. De Quote du Jour neemt de komende dinsdagen deze evergreen uit de popgeschiedenis onder de loep. U mag het zeggen. Ontsnapte Jagger hier aan een aanslag? Staken de Angels een onschuldige man neer? Verloor de bloemengeneratie hier haar onschuld? En waar komt die hond (03:58) vandaan? Trouwens, lekker deuntje man!

 1. 1

  Mooi lesje rissicomanagement. Men heeft hier zo ongeveer alle steken laten vallen.
  Vreemd dat het nog tot De Roskilde tragedie in 2000 heeft geduurd voordat er ook in europa serieuze crowdcontrol maatregelen werden genomen. De in Nederland in de jaren 80 ontwikkelde Mojo Barrier Heeft na dit incident een grote vlucht genomen en is nu wereldwijd in gebruik.

 2. 3

  Meest onderbelicht bleef de reden waarom de Stones dachten stoer te moeten doen met Hell’s Angels in te huren.
  Er is nooit één woord vanuit de heren gekomen achteraf, broekschijters als het zijn wanneer het op lawsuits terecht kan komen.
  Wat dat betreft is het het einde van het optimistisch idealisme geweest, ja.

 3. 4

  The Beatles hadden al eerder door dat massale concerten in die tijd nogal hachelijk ondernemingen waren. Zij hebben dan ook na hun Amerikaanse tournee van 1966 besloten te stoppen met touren.

 4. 6

  Leuke post(s). Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het is inderdaad wel een interessant stukje geschiedenis.. het hele gebeuren heeft bijzonder veel weg van de JFK aanslag, met een mogelijke 2e dader en de frame-by-frame zapruder film.