Inktvlekpsychologie…

Quote du Jour“De manier waarop mensen verantwoorden wat ze in een vlek zien, blijkt karakteristiek voor hun type persoonlijkheid.”

Aldus Hans van Kemenade, coördinator van de Nederlandse Rorschach Vereniging. Volgens Van Kemenade nemen Nederlandse psychologen nog “een paar duizend keer per jaar” de omstreden inktvlektest af. Een kleine psychologische test daarom op Sargasso ter ontleding van uw persoonlijkheid: wat ziet u in deze vlek?

 1. 5

  Twee aliens die na het bowlen (ze hebben hun EIGEN bowlingballen bij zich in hun opgekrulde staarten) nog gezellig samen een biertje wilden drinken aan een tafeltje, edoch hun penisvormige hoofden van elkaar hebben afgekeerd vanwege onenigheid over de score.

 2. 13

  Eerlijk gezegd zag ik er helemaal niks in, maar het was mijn brein wel direct duidelijk dat het potentieel een object zou kunnen voorstellen waar ik mijn geslachtsdeel in zou willen/kunnen stoppen;-P

 3. 18

  Een röntgenfoto van een kankerpatiënt in het laatste stadium. Embryo
  Ja @Mark, maar als je even lánger kijkt (wat eigenlijk niet mag en kan tijdens zo’n inktvlekkentest) en je hoofd 180º draait zie je inderdaad 2 aliens die met hun stompjes in de bokshouding elkaar soort van taseren en onder schot houden met een camera of ander gesofisticeerd wapentuig(op hun kop). (Mens) geëvolueerd tot een soort eencellige couchpotatoe waarbij alleen hersenfunctie en spijsvertering nog gebruikt worden.

  Kom ik bij @jan: “k*t, die krijg ik er nooit meer uit”.

  Ja Jan, vijl dan ook eerst de weerhaakjes eerst af hè…anders blijf je haken achter het bekken.

  @ Crachat: “Mijn moeder”

  Moehahaha.

 4. 19

  Ja, grappig.
  Ik heb ze eens in het echt gehad. In kleur. Een stuk of tien. Na de tweede vond ik het wat saai worden om steeds te zeggen dat het plaatje op een stel opengeklapte schaamlippen leek, dus dat zei ik maar niet meer.
  Conclusie: sexueel geremd. Ik en mijn toenmalige vriendje hebben nog nooit zo gelachen.

 5. 24

  Mijn associatie: twee zeepaardjes! Onafhankelijk van de eerdere drie die deze associatie ook al hadden (Blammeke, Gezellig, Timmay).

  Conclusie: te figuratief, deze Rorschach.

  Alternatieve conclusie: Ik ben hondstrouw en tegelijkertijd heel geemancipeerd, houd van een gevarieerd menu en maak graag een wandelingetje, net als zeepaardjes. (“je zult versteld staan door hun schoonheid en gratie”)