Pyrrhusoverwinning Libië

Bulgaren en Palestijn onschuldig vast8 jaar zitten ze inmiddels vast, die ene Palestijnse arts en de vijf Bulgaarse verpleegsters. Gisteren kregen ze te horen dat ze toch niet geëxecuteerd worden voor iets wat ze niet gedaan hebben. Ze krijgen slechts levenslang.

Het zestal zou voor onderzoek Libische kinderen met HIV hebben besmet. Ondanks dat de besmettingen bijna zeker zijn veroorzaakt door de slechte hygiëne in het ziekenhuis zelf.

Met deze wijziging van het vonnis ligt de weg open voor een lange strijd. Deze strijd zal zeker niet beslist worden op juridisch vlak, maar op politiek vlak. Want deze zaak is een en al politiek. Binnenlandse politiek van mensen die koste wat kost willen voorkomen de schuld van de besmettingen te krijgen, en internationale politiek die het vijftal (laat de Palestijnse arts maar verrotten) onderhandelingstechnisch erg interessant maakt.

Ondertussen zitten deze mensen hoogstwaarschijnlijk nog wel een tijdje vast in de niet om hun menswaardigheid bekend staande Libische gevangenissen. Een half doodvonnis op zich.

De grote vraag is: hoeveel gaan die mensen ons kosten?

 1. 1

  De Palestijnse arts heeft allang de Bulgaarse nationaliteit gekregen& de Libische families zijn akkoord met een schadevergoeding. Er is al uitleveringgevraagd opdat ze hun straf uit mogen zitten in Bulgarije. Dit duurt allemaal niet zo heel lang meer, ze worden allen binnenkort overgevlogen naar Bulgarije en daar vrij vlot vrijgelaten.

 2. 5

  Iemand het korte/late 1 minuten avond journaal gezien gisteren?

  Werd melding gemaakt van 10 of 100,= miljoen per persoon…

  Bloedgeld om de binnenlandse ontevredenheid met de vrijlating af te kopen. Kan het helaas nergens vinden op internet..

 3. 6

  De families van de Libische kinderen kregen een schadevergoeding van een miljoen dollar per kind, die werd betaald uit Libische schulden aan enkele Oost-Europese landen (uit dit stuk).

 4. 7

  Thanx troebel voor het opfrissen van het geheugen…

  Ze zijn dus vrijgekocht voor 436 miljoen euro. WAUW! Makkelijk geld verdienen zo als je de president bent van een dictoriaal geleid land.